ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoProcesory Intel i7 vs. Xeon - práce v Inventoru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
LinS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.čvc.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
InvPro2017, ACAD2018, 3DSMax2018
Stav: Offline
Bodů: 14
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Procesory Intel i7 vs. Xeon - práce v Inventoru
    Zasláno: 08.říj.2013 v 08:59

To je právě to, jak to vyzkoušet v reálu... Při koupi se těžko bere zpátečka. Být to jen o vyzkoušení procesoru, tak možná. Bohužel má zmiňovaný Xeon jinou patici, takže s tím je spřažena i jiná MB. Potažmo nízko-voltážové paměti RAM...

Asi to risknu a uvidíme, zda-li jsou Xeony pro nás ve firmě tím správným směrem...

LinS.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2013 v 08:55
Chování programů se blbě odhaduje ale řádový pokles výkonu nebude. Můj odhad je že běžné operace vyjdou cca nastejno, možná o pár procent pomalejší a výpočetní operace budou tak o třetinu až polovinu rychlejší. Ale lepší by bylo zkusit to v reálu.
Zpět nahoru
LinS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2013 v 08:29

Děkuji za odpověď, právě zmňovaný E5-2630v2 je druhá varianta návrhu, pokud by 2620v2 neměl stačit.

Domníváte se tedy, že při volbě Intel Xeon E5-2630v2 nebude při běžných operacích řádový pokles výkonu vůči zmiňovanému Intel i7 2600K? Pokud ano, mám opravdu očekávat ve výpočetních operacích (rendering, výkresy v Inventoru, výpočet pevnostní analýzy,...) znatelný nárůst výkonu? Jde mi o to, aby se dostavil očekávaný výsledek, pač celková sestava se při použití těchto procesorů finančně nemálo liší.

LinS.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2013 v 22:18
S tím E5-2620 byste šel výkonem dolů. Já bych zůstal u i7 nebo šel do Intel Xeon E5-2630v2.
Zpět nahoru
LinS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2013 v 15:33

Zdravím všechny,

měl bych dotaz, zda-li má někdo přímé srovnání (nebo možnost srovnat) práci na běžných operacích v Inventoru s procesory Intel i7 2600K a procesor Intel Xeon E5-2620v2 (případně Intel Xeon E5-2630v2).

Jde mi o to, že plánuji okrajově pracovat i v 3ds Maxu, kde by měl být nárůst výkonu se serverovým Xeonem mnohem vyšší, tak abych si neubral výkon na mé primární práci v Inventoru.

Respektive, jaký by měl být adekvátní procesor řady Xeon ke zmíněnému i7 2600K? Uvažuji přitom dost podobnou konfiguraci ostatních komponent.

Předem děkuji!

LinS.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6593:Podporuje můj procesor SSE2 a EM64T, vyžadované CAD aplikací řady 2010?
Tip 9283:Urychlení renderingu přesunutím na grafickou kartu (GPU).
Tip 4849:Fungují 64bitové Windows drivery HP DesignJet na všech procesorech?
Tip 1774:Mohu použít P4 optimalizaci pro 3ds max i u procesorů AMD?
Tip 6214:VIPChyba aplikace: správná inicializace aplikace se nezdařila (0xc000001d) - selhání
Tip 11466:Bude můj procesor podporovat SSE4.2, vyžadované multimedia aplikacemi?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,324 sekund.