ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPřidělění Zetové souřadne 2D textu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přidělění Zetové souřadne 2D textu
    Zasláno: 28.říj.2013 v 16:43
Dobrý den,
jen doplním perfektní odpověď kolegy Alfreda. Pokud obyčejně Najit+Nahradit nepomůže, mezer je v textu více...např. na konci, navíc třeba různý počet, pak pomůže náš lispík TXT2ZC případně CAD Studio Civil Tools, jichž je součástí...viz.
http://www.civil3d.cz/2009/08/z-2d-do-3d-rychle-zbesile.html
Martin Folber
Zpět nahoru
Sirridon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2013, Civil2013
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2013 v 13:49
ano ano, zbavit se te mezery byla posledni sance, ktera me napadla po tom co jsem to sem napsal... a ocividne to pomohlo, Civil to nemohl rozlousknout ten tvar 230 51 tak sem postupne pres Najit nahradit upravil vysky na 230.51 a tradaaa problem vyresen a texty jsou ve 3D.
děkuji za pomoc
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2013 v 12:46
Zkuste s podívat, jestli jste se zaměřením nedostal textový soubor se seznamem bodů. Pokud to nemáte, zkuste si to od zpracovatele zaměření vyžádat. Podle mě je to jediná správná cesta.

Jinak pro práci s texty a jejich převodem na body mělo CadStudio nějaké LISP utility, ale řekl bych, že by to Civil měl zvládnout sám. Možná, že by pomohlo tu mezeru v textech zaměnit za desetinnou tečku.
Zpět nahoru
Sirridon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2013
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2013, Civil2013
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2013 v 12:23
Dobrý den,
potřeboval by jsem poradit s tímto problémem....
Mám zaměření terénu ve výkrese ve 2D a každý bod má jen text s jeho nadmořskou výškou ale každý tenhle text má Z souřadnici 0... potřeboval by jsem z toho udělat 3d model terénu, jakože ať daný text se přesune na souřadnici Z podle hodnoty jakou obsahuje... texty jsou ve tvaru například 246 21... uchypové bdy mají dva a to vlevo dole v rohu a uprostřed v místě mezery... ní tam tečka ani čárka anibod.. jen prostě mezera... zkoušel jsem v Civilu přidělit tu výšku pomocí funkce Posun textu na výšku ale nevím proč to nic nedělá.
Předem děkuji za pomoc
J.Š.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12861:3 metody gravírování textu v Autodesk Fusion 360.
Tip 145:Příkaz SKRYJ (HIDE) neskryje texty za jinými entitami.
Tip 13111:Pomalá regenerace DWG: Čekejte, probíhá formátování textu...
Tip 742:Text mi prosvítá (je vidět skrz) zdi.
Tip 8949:Jak převést 3D objekty Civil3D na autocadovské 2D entity?
Tip 7930:Izometrické kóty v 2D výkresu.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.