ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Product Design & Manufacturing Collecion - nástroje pro vývoj a výrobu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVyužití CPU

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Využití CPU
    Zasláno: 26.zář.2006 v 16:30
1) Pokud Vám acad.exe bere 42 MB paměti, tak by to neměl být důvod, aby to chodilo pomalu - zvlášť při RAM 1,5 GB. Spíš v tom bude něco jiného
2) Map taky není totéž, co "holý" acad nebo dokonce LT - už tím, že si spouští víc aplikací, tak si zabere i víc paměti.
3) Já mám Civil 2006 (bohužel zatím využívaný spíš jako acad či map) a 1GB RAM - civil si pro  každé sezení (po spuštění) zabírá 175 MB. A i když mám najednou spuštěné třeba 3-4 sezení, každé minimálně s jedním několika MB výkresem, tak to není na rychlosti cítit
4) Pořád je lepší, když se acad roztahuje v RAMce, než když si musí každou chvíli odkládat na disk
(kde jsou ty doby, kdy si acad jako snad jediný program v té době dokázal využívat paměť nad 640 KB až do neskutečných 4 či 8 MB)
J. Mantlík

Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2006 v 14:21
Ak Vám CAD papká 40 MB Ram-ky tak je to úplne v poriadku, to že sa v ňom nedá robiť je už vec druhá. Tažko povedať, možno treba CAD preinštalovať, na druhej strane ono to vôbec nemusí byť tým AutoCAD-om
Zpět nahoru
Romain Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.dub.2006
Používám:
C3D 2019, Map3D2016, Infraworks, ReCAP
Bodů: 323
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2006 v 13:36
Mám zapnutý OUTLOOK a Skype. Ale taky mám stále otevřené okno SPRÁVCE ÚLOH na kartě PROCESY a vidím, že ACAD.EXE mi tu paměť bede sám.
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2006 v 13:09
Odporúčam sa troška pohrabať v programoch Po spusteni (StartUp) a hlavne v bežiacich programoch a ich službách, na nete je kopec návodov ako niektoré služby vypnúť (kopec z týchto bežiacich služieb je úplne zbytočných). Ja som si takto vyčistil PC od kopec bordelu (v kludovom stave mi PC papká iba 150 - 160 MB). Na druhej strane Vás musím upozornit že zlým zásahom si môžte pekne pokaziť Windows.
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2006 v 12:19
Reštartujte PC a pred spustením si vypnite Outlook a Skype.
Možno to pomôže.
Tieto aplikácie sa mi zvyknú biť s AutoCADom 2005.
Prípadne popátrajte aj po iných. Skontrolujte, či Vám nebežia na pozadí nejaké iné programy, príp. aplikácie, čo tam nemajú čo robiť.
Zpět nahoru
Falco Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.kvě.2006
Používám:
AutoCAD 2007, beginer ADT 06 - 07
Bodů: 92
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2006 v 11:52
a virtualnu pamat mate zapnutu?

inak este par udajov - OS, grafika, rozlisenie, kvalita farieb, pracujete v 2D alebo 3D? a este konkretny typ procesoru

a viete ze pamat vam berie AutoCAD? Co mate este spustene okrem?  - Myslim aj programi zo StartUP

Upravil Falco - 26.zář.2006 v 11:54
Zpět nahoru
Romain Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2006 v 11:06
Teď mám v CADu otevřený výkres, který má 1.25MB, je minimalizovaný. Bere mi 70%CPU, 42MB využití paměti. To je asi někde chyba, ale nevím kde? Pokud se k výkresu vrátím, tak třeba editace textu trvá asi 5s. A to se nedá dělat. To chápete.
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2006 v 10:46
Ja si myslím, že na tom nič nie je, že v správcovi úloh Vám ukazuje využitie CPU napr. 80%, keď s programom robíte tak to je aj 100%. Skôr by som si všímal hodnotu využitie pamäti.
(keď mám v CAD-e otvorenú napr. menšiu obec cca 800 obyvateľov, pripojené kompletné geodetické zameranie a ortofotomapy, "papká" mi AutoCAD stále cca 50 MB, pri práci s ním je využitie pamäti na 100%, keď nerobím nič tak je to 0%)

Na druhej strane, možno niečo s tým Vašim programom bude, lebo keď s programom nepracujete a on samotný nič nevykonáva v Správcovi úloh by malo byť využitie CPU 0%
Zpět nahoru
Romain Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2006 v 09:18
Dobrý den, můžete mi někdo poradit? Mám AutoCAD Map 2006 a paměť Pentium CPU 3GHz, 1.5GB RAM a ikdyž otevřu menší výkres, strašně mě to žere paměti. A ikdyž s CADem nepracuju bere mi 25% paměti. Když pracuju tak 80 - 100%. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky Roman J.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8526:Jak využít CUDA GPU pro urychlení renderu v 3ds Max?
Tip 14109:Porovnání rychlosti a využití CPU jader v CAM operacích komerční a nekomerční verze Fusion.
Tip 453:Jak ovlivnit způsob využívání více procesorů AutoCADem? (využije multi-core CPU?)
Tip 13634:Jak v AutoCADu zrychlit publikování na pozadí?
Tip 12124:Zpomalení AutoCADu po nastavení doporučení dle DELL Precision Optimizer.
Tip 14440:Jak v Nastranu nastavit počet jader procesoru využívaných při analýze?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,348 sekund.