ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.131.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Konference CADfórum 2026 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoosy sloupů

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 546
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: osy sloupů
    Zasláno: 19.dub.2007 v 08:02
To nepopírám. jen jsem chtěl ukázat na fakt, že objekty aec v ADT se chovají  různě a nelogicky vzhledem k jejich používání, což je podle mě chyba programu. Stěna sloup či konsrukční prvek s ohledem na použití a jejich zobrazení jedno jsou. Je to stejné, jako např. u jednotek obvodových plášťů u kterých se nedá měnit výplň. Proč?
Způsob práce s grafickým programem určeným pro stavařinu je také věcí filozofie něco na způsob slepice a vejce. Buď budu z dokumentace tvořit objekt (Němeček ADT dle "amíků") nebo budu z objektu tvořit dokumentaci (Revit, Cadkon DT). oboje je možné a má své pro a proti.
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1620
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2007 v 16:28
nevim, na vetsi projekty je kucharka fajn: veci, co se v jednotlivych patrech opakuji, jsou jako element a tim padem je pak menite vzdy jen jednou...
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2007 v 16:08
Já používám adt jako revit, tj jeden soubor jeden výkres. Má to své pro i proti. Zkusil jsem tuto "kuchařku" Dokud jsem nebyl nucen udělat změnu ve třech patrech, tak to bylo fajn, ale otevírání tří výkresů a postupné provádění změn mě odradilo. Tudy cesta pro mě nevede. Postím si najenou všechny patra a udělám změnu ve všech najednou a je to.
Jan Kosík
ADT 2007 DT+
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
ACA 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2007 v 15:09
Původně odeslal(a) Kosík Kosík napsal(a):

znamená jejich omezené použití ve vícepodlažních objektech ( hlediska zobrazování) pokud jsou řešeny v jediném souboru (výkresu).
...a protože všichni víme, že s ADT se má kreslit přesně podle "kuchařky" a ta říká, že co patro, to soubor, tak ani toto není problém:)
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2007 v 13:38
Jenom drobná poznámečka k používání sloupů, (konstrukčních prvků) ty na rozdíl od stěn nemají 0 vztaženou ke svojí základně ale ke globálnímu souřadnému systému. T oznamená jejich omezené použití ve vícepodlažních objektech ( hlediska zobrazování) pokud jsou řešeny v jediném souboru (výkresu). Na sloupy je lepší použít něco, co sloupem prioritně není, stěnu či objemový prvek.
Jan Kosík
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 25.lis.2006
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Bodů: 1281
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.dub.2007 v 09:11

Ano, custom block nebo pouzivat ColumnGrid.Mimochodem, ColumnGrid lze vytvorit z libovolne spletice Line a Pline.

JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
ACA 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.dub.2007 v 13:19
display reprezentace...ev dokreslit jako custom block
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Radek100 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.bře.2007
Používám:
ADT 2006
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.dub.2007 v 00:50
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak zařídit, aby při zadání sloupy automaticky vykresloval CAD jeho osy? Děkuju
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12512:Sloupy z Advance Steel načtené do Revitu změní polohu.
Tip 2961:Jak změnit rozměry sloupů v osnově sloupů?
Tip 14626:Sloup u stěny mi mění strukturu materiálu.
Tip 10987:Je možné rozdělit v Revitu konstrukční sloup na výšku?
Tip 6142:Výkaz sloupů v Revitu.
Tip 8848:VIPKonstrukční sloup netvoří hranici místnosti.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.