Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 23.říj.2007 v 15:24 |
Děkuji mockrát, nenašla by se ještě nějaká dobrá duše kdo by pomohl ještě s těmi typy čar?
|
|
![]() |
|
Martin Bielina ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.led.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD True view 2016 Stav: Offline Bodů: 100 |
![]() |
Upravil Martin Bielina - 23.říj.2007 v 14:18 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Hledám definice podobných šraf a čar, kdyby jste mi někdo prosím pomohli, byl bych Vám vděčen.
|
|
![]() |
|
josefk ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.srp.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCad LT 2010, Cadkon 2011 Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
PepaR
Když mi pošlete v .dwg představu Vašich šraf snad bych to mohl v Cadkonu vyřešit. Můžete mi to poslat na kotrbajosef@seznam.cz.
|
|
![]() |
|
josefk ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.srp.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCad LT 2010, Cadkon 2011 Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Já používám Cadkon a tam je generátor šrafů. Můžu si vytvořit prakticky neomezéné tvary šraf. Ten generátor pracuje s entitami tytu čár, křivka.
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
... no ja vôbec neriešim či je to taký alebo onaký tepelnoizolačný materiál alebo rôzne hydroizolácie. Proste napr. každú tepelnú izoláciu značím tou klasickou vlnovkou a v legende skladieb to popíšem. Používam iba naše tradičné ČSN (STN) šrafy. A myslím že to takto zďaleka postačuje. Ešte som sa nestretol s detailom kde by mi tieto šrafy nepostačovali.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jde mi o to, že někdy mi nestačí nebo nevyhovuje stávající nabídka šraf, tak jsem se chtěl zeptat zda někdo němá něco předpřipraveno. Viděl jsem výkresy, kde byl např. EPS polystyren značen takovou jakoby plástovinou medu a XPS podobnou plástovinou ale s čtverečkem uvnitř jednotlivých hexagonů. Tak jsem se chtěl poptat kolegů zde na fóru.
Norma uvádí jen šrafování obecně pro tepelnou izolaci, sklo, dřevo atd. Pro detaily již nikoliv.
Je mi jasné, že mohu šrafovat i slonečkama pod palmama, pokud to do legendy popíšu, ale tomu jsme se chtěl vyhnout a proto jsme položil tento dotaz ;)
|
|
![]() |
|
zisoun ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.pro.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD LT 2007 Stav: Offline Bodů: 232 |
![]() |
Materiály, šrafy a značení dělám úplně stejně jak v detailech tak i ve výkresech v 1:50 nebo 1:100. Akorát se samozřejmě změní měřítko velikosti. Pokud je tam více typů např. hydroizolace tak popíšu skladbu a hotovo.
|
|
Zisounek
|
|
![]() |
|
prasopal666 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.led.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 164 |
![]() |
nechápu o co vám jde. Chcete pro danné materiály odpovídající styl šrafování dle normy?
já byh to řešil tak , že bych vyšrafoval tím co mám, nelhledě zda je to podle normy a někam napsal co je co
|
|
Autocad 13 - user, PC 386, 16MHZ, 1MB RAM, 14" VGA monitor
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
jak řešíte prosím značení materiálů v detailech - např. pro expandovaný x extrudovaný polystyren, minerální vlnu, vzduchovou vrstvu, hydroizolaci z PE fólie, hydroizolaci z asfaltů atd.?
Jsem totiž v úzkých neboť si nevystačím se standardními šrafami jenž jsem posháněl na různých zdrojích z internetu a tak se táži zde.
Nemáte prosím někdo něco takového již předvytvořeno prosím?
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.