ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoZobrazovani

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
marv84 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.dub.2005
Stav: Offline
Bodů: 14
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zobrazovani
    Zasláno: 15.dub.2008 v 23:18
Dobrý den pokud Vám rozumím nezobrazují se Vám futra nad rovinou řezu(bezprahové dveře) ? ja toto obcházím, že nastavím práh pro který nastavím hranu A i B na čerchovanou čáru s potřebnými parametry. Ta okna jsou také v nastavení stylu. Klikněte pravým na vložené okno dejte upravit zobrazení tučně máte zvýrazněno aktuální styl zobrazení(př. high detail) a tam musíte zapnout rám pod rovinou řezu a zadat mu příslušný parametr zobrazení (čáru barvu vykreslování...)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2008 v 14:55
Původně odeslal(a) jimmypap jimmypap napsal(a):

Bohužel jsem to z vašeho textu také nepochopil. Nejspíš používáte anglicku verzi
Přesně tak, pro českou verzi to nejsem schopen ani přibližně popsat :-(
Původně odeslal(a) jimmypap jimmypap napsal(a):

V případě, že chcete vytvořit z modelu budovy 2D půdorysy jedotlivých podlaží, používá Architecture čáru řezu, která po vybrání objektů generuje 2D půdorys
a proto touto metodou vygenerované půdorysy jsou (pokud mne paměť neklame) pouze 2D kresby v hladinách definovaných stylem jednotlivých entit - a proto na ně nemůžete použít - a ani ADT tam nevygeneruje - požadované popisy (rád se spletu). Možná Live Section něco takového umí???
Jinak na 3D modelování používáme Revit, tam je ten způsob práce trochu jiný, ale zrovna na tvorbu řezů mnohem dokonalejší.

Zdravím
Zpět nahoru
jimmypap Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.zář.2007
Používám:
Autacad 2020
Bodů: 36
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2008 v 13:21
Bohužel jsem to z vašeho textu také nepochopil. Nejspíš používáte anglicku verzi, a některé výrazy mi nejsou jasné. K tomu řezu: V případě, že chcete vytvořit z modelu budovy 2D půdorysy jedotlivých podlaží, používá Architecture čáru řezu, která po vybrání objektů generuje 2D půdorys. V tomto půdorysu pak potřebuji zobrazit tyto popisky tak, aby se hodnoty těchto popisků generovaly automaticky z hodnot výšky a šířky dveří.

Další věc. Jak nastavím aby se z 3D modelu generoval 2D řez budoovy s vnitřním a vnějším obvodem. Již jsem touto možností zabýval, ale jen s dílčími úspěchy. Třeba vnější obvod se generoval jinde než by dle mého modelu měl být. Ve stěně kterou jsem si vytvořil a měla dvě komponenty(zdivo a zateplení) se vnější obvod řezu generoval jako hranice mezi zdí a zateplením. Některé komponenty dokonce ignoroval a nakreslil obvod řezu jako hranici mezi těmito objekty a deskou stropu.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2008 v 09:04
Tady jsem popisoval vytvoření Tagu pro místnosti, pro dveře je postup obdobný:

S tím řezem nevím, co přesně myslíte.

Zdraví
Zpět nahoru
jimmypap Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.zář.2007
Používám:
Autacad 2020
Bodů: 36
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.dub.2008 v 00:35
Nemohl byste prosím o nastavení popisku výkazu pojednat trochu šířeji? Pokusil jsem se takový popisek připojit ke dveřím, ale bohužel se mi to nepovedlo. A teď ta nejdůležitější otázka. Vygeneruje se mi tento popisek s automatickými hodnotami do řezu?
děkuji za odpověď
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Bodů: 277
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2008 v 12:08
Nastavení zobrazení jednotlivých objektů můžete provádět ve Správci zobrazení. Upravíte reprezentaci objektu, která je použita v aktuální konfiguraci. Popis šířky a výšky dveří není standardně součástí objektu dveří. Je možné si vytvořit buď vlastní popisku (Formát/ Definovat popisek výkazu...) nebo použít nadstavbu DT+, kde je již součástí dveří.

Upravil Pavel Homan - 17.bře.2008 v 12:11
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.
Zpět nahoru
modry.neon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.bře.2008
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 08
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2008 v 09:34
nikdo neví Cry
Zpět nahoru
modry.neon Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.bře.2008
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 08
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2008 v 14:32
zdravim, potreboval bych radu. nevite jak v Acad architecture 2008 udelat aby si mi okna a dvere zobrazovali takto?

me se to bohuzel zobrazuje takto Ouch

diky moc

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1000:Proč se mi nezobrazují entity při tažení myší v příkazu kopíruj nebo přesuň nebo při uzlové editaci?
Tip 5960:Jak lze vypnout bublinová oznámení na stavovém řádku?
Tip 5603:Ztratil se mi nástrojový panel, nejde zobrazit.
Tip 3028:U uzlů (např. dveří, potrubí) se mi přestaly zobrazovat pokyny pro editaci.
Tip 2078:Jak ztenčit čáry ve wireframe zobrazení v 3ds max?
Tip 1067:Hlášení "Kompatibilita prvků" v Mechanical produktech při spuštění DesignCenter.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,148 sekund.