Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
marv84 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 02.dub.2005 Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() Zasláno: 15.dub.2008 v 23:18 |
|
Dobrý den pokud Vám rozumím nezobrazují se Vám futra nad rovinou řezu(bezprahové dveře) ? ja toto obcházím, že nastavím práh pro který nastavím hranu A i B na čerchovanou čáru s potřebnými parametry. Ta okna jsou také v nastavení stylu. Klikněte pravým na vložené okno dejte upravit zobrazení tučně máte zvýrazněno aktuální styl zobrazení(př. high detail) a tam musíte zapnout rám pod rovinou řezu a zadat mu příslušný parametr zobrazení (čáru barvu vykreslování...)
|
||
![]() |
||
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
|
Jinak na 3D modelování používáme Revit, tam je ten způsob práce trochu jiný, ale zrovna na tvorbu řezů mnohem dokonalejší.
Zdravím
|
||
![]() |
||
jimmypap ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 18.zář.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autacad 2020 Stav: Offline Bodů: 36 |
![]() |
|
Bohužel jsem to z vašeho textu také nepochopil. Nejspíš používáte anglicku verzi, a některé výrazy mi nejsou jasné. K tomu řezu: V případě, že chcete vytvořit z modelu budovy 2D půdorysy jedotlivých podlaží, používá Architecture čáru řezu, která po vybrání objektů generuje 2D půdorys. V tomto půdorysu pak potřebuji zobrazit tyto popisky tak, aby se hodnoty těchto popisků generovaly automaticky z hodnot výšky a šířky dveří.
Další věc. Jak nastavím aby se z 3D modelu generoval 2D řez budoovy s vnitřním a vnějším obvodem. Již jsem touto možností zabýval, ale jen s dílčími úspěchy. Třeba vnější obvod se generoval jinde než by dle mého modelu měl být. Ve stěně kterou jsem si vytvořil a měla dvě komponenty(zdivo a zateplení) se vnější obvod řezu generoval jako hranice mezi zdí a zateplením. Některé komponenty dokonce ignoroval a nakreslil obvod řezu jako hranici mezi těmito objekty a deskou stropu. |
||
![]() |
||
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
|
Tady jsem popisoval vytvoření Tagu pro místnosti, pro dveře je postup obdobný:
S tím řezem nevím, co přesně myslíte.
Zdraví
|
||
![]() |
||
jimmypap ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 18.zář.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autacad 2020 Stav: Offline Bodů: 36 |
![]() |
|
Nemohl byste prosím o nastavení popisku výkazu pojednat trochu šířeji? Pokusil jsem se takový popisek připojit ke dveřím, ale bohužel se mi to nepovedlo. A teď ta nejdůležitější otázka. Vygeneruje se mi tento popisek s automatickými hodnotami do řezu?
děkuji za odpověď |
||
![]() |
||
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
![]() |
|
Nastavení zobrazení jednotlivých objektů můžete provádět ve Správci zobrazení. Upravíte reprezentaci objektu, která je použita v aktuální konfiguraci. Popis šířky a výšky dveří není standardně součástí objektu dveří. Je možné si vytvořit buď vlastní popisku (Formát/ Definovat popisek výkazu...) nebo použít nadstavbu DT+, kde je již součástí dveří.
Upravil Pavel Homan - 17.bře.2008 v 12:11 |
||
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
||
![]() |
||
modry.neon ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.bře.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 08 Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
|
nikdo neví
![]() |
||
![]() |
||
modry.neon ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.bře.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 08 Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
|
zdravim, potreboval bych radu. nevite jak v Acad architecture 2008 udelat aby si mi okna a dvere zobrazovali takto?
![]() me se to bohuzel zobrazuje takto ![]() ![]() diky moc |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,148 sekund.