Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() Zasláno: 25.čvc.2008 v 09:55 |
Referencí načtenou do jiného výkresu, který byl také vložen to asi nebylo. Tam by nefungovalo a přenesení do nového výkresu.
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
jen pro úplnost: pokud mám ve vykrese A pripojeny xref B primo a zaroven pripojeny xref C, k nemuz je take pripojen (jako attachment) xref B, tak odpojenim xrefu B z vykresu A reference xrefu B nezmizi...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Hlavní je, když se někdy něco podaří.
|
|
![]() |
|
josefk ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.srp.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCad LT 2010, Cadkon 2011 Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Ano to pomohlo dík moc mě to vůbec nenapadlo. Tak jsem zkoušel původní výkresy jsem přejmenoval bez hranatých závorek na konci, vložil jsem je do nového výkresu a vše bylo OK. Takže tam byl problém v těch závorkách.
|
|
![]() |
|
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
Jakou máte verzi cadu? Mohla bych vám to zkusit opravit, mám tu 2008, která do starších verzí vnáší otravnou hlášku a občas nějaké problémy, nebo bych to mohla zkusit u kolegyně na 2004, kdyžtak dejte vědět...
|
|
Kackac
|
|
![]() |
|
![]() |
Další varinta je přenesení výkresu do nového.
Vybrat vše požadované - mimo onu referenci a zkopírovat přes schránku s referenčním bodem (CTRL+SHIFT+C(V)) vložit do nového výkresu. |
|
![]() |
|
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
skúste ho najprv uvolniť a až potom odpojiť
|
|
![]() |
|
josefk ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.srp.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCad LT 2010, Cadkon 2011 Stav: Offline Bodů: 81 |
![]() |
Taky nejde a nejde udělat vůbec nic. Ostatní reference jsou bez problémů.
|
|
![]() |
|
![]() |
Zkuste změnit výkres reference - ve správci referencí. Pokud to půjde.
Upravil zdrk - 24.čvc.2008 v 20:34 |
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsem restauroval původní výkresy, ale nepomohlo. Přejmenovat taky nejdou. Nebude opravdu problém v tom názvu že na konci jsou ty hranaté závorky.
|
|
![]() |
|
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
Můžete zkusit oba výkresy restaurovat (nejdřív ten, který je jako xref), to nikdy neuškodí:) Taky zkuste přejmenovat název xrefu v tom výkresu, ve kterém je podložen, jestli vás ho alespoň nechá přejmenovat...
|
|
Kackac
|
|
![]() |
|
![]() |
Podíval bych se co je ve výkresu, který se načítá jako reference.
Dále bych zkusil vyměnit referenci - změna cesty k výkresu (nalezeno v). Pak ji opět zkusit odpojit. |
|
![]() |
|
![]() |
Žádná odpovídající jména xref nenalezena.
|
|
![]() |
|
![]() |
A co vám napíše do příkazové řádky jako důvod?
|
|
Kackac
|
|
![]() |
|
![]() |
Mám problém s odpojením podloženého xrefu. V okně "správce xrefu" dám odpojit xref ze seznemu je odebrán dám OK a xref je stále ve výkrese. Tak znova otevřu "správce xref" a on je zde opět. Nebude problém s názven podloženého xref, který obsahuje na konci názvu hraneté závorky.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.