ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenotypy čar

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2006 v 17:13
Musím se omluvit, rád bych se taktéž zapojil do synchornizace, ale blíží se konec semestru a odevzdávání projektů atd...
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2006 v 08:31

Možno by bolo dobré pouvažovať vo variante:

-základné typy čiar

-typy čiar pre vonkajšie rozvody profesií

-typy čiar pre vnútorné rozvody profesií

(prípadne rozvody profesií v jednom súbore)

-súbory pre zvláštne profesie, t.j. s potrebou väčšieho počtu čiar

Celé by to mohlo byť ovládané nejakým jednoduchým Menu, pomocou ktorého si zapnem profesiu, ktorú idem kresliť a otvoria sa mi potrebné súbory k nej (aj vrátane potrebných blokov) napr. v palete nástrojov.

Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2006 v 08:56

Venkovní rozvody jsou součástí balíku geodetických čar. Každý projektant, který dostává podklady od geodetů s tím nemůže mít problémy a nebo má špatné geodety. My dostáváme automaticky protokol o zaměření se souborem DWG a souborem SHX, který obsahuje značky pro všechny typy čar, nejen pro inženýrské sítě, ale i svodilda, oplocení atd.

Takže venky bych prostě neřešil. Pokud s tím má někdo extra problém, tak ať se ozve a můžeme tu umístit jednu knihovnu od geodetů.

Včera mi kolega Mantlík poslal ukázku knihovny a docela jsem se zděsil. Tak obrovskou knihovnu modifikací čar ACADISO bych nikdy nevyužil, proto celou standarizaci vidím velmi černě. Knihovna se stovkou čar nemá absolutně smysl, jinak se v tom špatně hledá.

Vidím to spíše v umístění více knihoven někde s laskavým svolením p.Michla a každý bude mít možnost inspirace. Mě se např. některé čáry líbí jak od p. Mantlíka tak od p. Pajerchina, takže si požádám o dodání SHP tvaru pro příslušnou čásu a doplním si to do své knihovny pod svým názvem. Zsatánce ISO asi nepotěším, ale je to čistě můj pohled na věc.

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2006 v 11:13
Toto téma "typy čar" rozvíjí dřívější téma "typ čar" na kterém diskuze poněkud utichla. S tím souvisí i postesknutí Radima Čecha:

Původně odeslal(a) Radim Cech Radim Cech napsal(a):

Po poskytnutí ukázek z vlastní knihovny čar jsem očekával nějaké dotazy či připomínky atd., ale nikdo nic.

Mám to chápat tak, že to všem vyhovuje?

Předpokládal jsem, že se začnou knihovny rozšiřovat podle přání ostatních a získáme tak další "speciální" typy čar, které se mohou hodit, např. pro urbanismus a územní plánování atd.

I já jsem se do tématu "typ čar" zapojil popisem jak jsem dospěl ke stanovení LTSCALE a do iProject vložil své typy čar (nemám možnost vložit soubory přímo do diskuze, proto tato forma) a taky jsem se nedočkal žádné reakce. Možná by stálo za to, tato dvě témata sloučit do jednoho (námět pro moderátora).
Radim Koutňák
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5329:VIPJak rozložit přerušované a komplexní typy čar na segmenty?
Tip 6810:VIPExport z Inventoru do DWG pro AutoCAD - hladiny, kóty, texty, typy čar (modelspace).
Tip 6768:VIPExport z Topobase do DWG včetně typů čar a šraf.
Tip 8360:Jak změnit typ čáry v AutoCADu 360 (WS)?
Tip 1226:Proč 3D křivka nezobrazuje přiřazený typ čáry?
Tip 11382:Šrafy v AutoCADu 2015 (a vyšších) mi nezobrazují typy čar.

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.