Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Tomutesil ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 05.říj.2018 Lokalita: ČR (Pha) Používám: iNVENTOR 2016 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() Zasláno: 05.říj.2018 v 12:57 |
Dobrý den, mám dotaz ohledně vytváření potrubí v Inventoru 2016.
Nejde mi vytvořit v jedné sestavě potrubí stejného stylu ale různé dimenze. Když vytvořím Vedení 01 a trasu 1 s měděnou trubkou DN25 a trasu 2 s PVC trubkou DN50, nemám problém. Pokud ovšem chci vytvořit v trase 2 opět měděnou trubku dimenze např.DN 15 změní se mi i trubka původní z DN25 na DN15. Nemáte někdo radu, jak postupovat? Děkuji
|
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
V jedné sestavě můžete mít více stylů
styl je vázán na trasu (ta je nositelem informace o použitém stylu) Tak tedy tam kde skončíte s DN50, začněte novou trasu s DN15. např. na konec jedné trasy vložíte tvarovku (redukci) a pokračujete další trasou. |
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Trochu jednodušeji řečeno: Co "náčrt" to styl v jedné trubce - tedy každému náčrtu přiřadíte patřičné DN...
|
|
![]() |
|
Tomutesil ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 05.říj.2018 Lokalita: ČR (Pha) Používám: iNVENTOR 2016 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Děkuji za rychlou reakci.
Bohužel v tom je háček. Ve vedení potrubí si vytvořím trasu. Následně vyberu styl a dimenzi trubky a zadám vyplnit trasu. Trasa se mi vyplní např. DN 50 ocelovou trubkou svařovanou na tupo. Pak zadám novou trasu. Po dokončení trasy ji chci zase vyplnit tentokrát dimenzí DN 25. Trasa se mi vyplní, ale změní se mi i původní trubka. V sestavě mi nejde mít dvě trasy potrubí stejného stylu, ale jiných dimenzí. :-(
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Ale jde, knihovny na to už nemám, ale musíš mít v daném stylu udělanou i danou dimenzi...
EDIT: Chvilku mi trvalo, než jsem vytvořil obrázek... DN se volí PŘI TVORBĚ NÁČRTU - viz obrázek (já měl otevřenou trubku "sólo" proto tam nic nemám a dopisoval jsem DN... Upravil Cheff - 05.říj.2018 v 14:01 |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Určitě to jde (viz obrázek)
prověřte nastavení stylů - musíte mít dva různé styly, každý s jiným nastavením (průměr, ... ) |
|
![]() |
|
![]() |
Ještě zkusím poslat krátké video, kde je vidět jak udělám trasu a vyplním ji DN50. Pak udělám druhou trasu chci ji tentokrát vyplnit DN25 a změní se mi i ta původní trasa.
Upravil Tomutesil - 05.říj.2018 v 15:35 |
|
![]() |
|
![]() |
Bohužel nemám datový kabel.
Nemáte prosím někdo video soubor, kde by byl znázorněn postup vytvoření dvou různých dimenzí potrubí stejného typu? Rád bych měl jistotu v tom, zda jsem totální jelito nebo jestli není nějaká softwarová chyba ve školní verzi Inventoru 2016
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak ještě jednou - pokud se podíváš na obrázek, který jsem dával předtím tak tam je náčrt 109-SV-200_01:1 u něj je nastaven styl na DN 200 (při upravování náčrtu daného vedení - teda náčrt "toho co má být 200") - tam co jsem ručně dopsal DN. A pokud se podíváš do stromu níž, tak uvidíš náčrt: 109-SV-200_02:1 kde je na tom samém místě nastaveno DN 100 - tím máš dané 2 dimenze v jednom potrubí...
Základem je to nastavovat V NÁČRTU (nebo při jeho úpravě - tak jak je to na tom obrázku) nikoliv celé trubce... * Na obr. výše nemám další tvorbu povolenou, protože jsem otevřel jen trubku mimo hlavní sestavu, ale jinak bych normálně mohl rovnou tahat další úseky...) |
|
![]() |
|
![]() |
Děkuju za radu a ochotu.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.