Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Úrovně požadovaných znalostí jsou různé - začátečník hledá video s ukázkou základů používání, expert může spíše chtít už jen konkrétní speciálnosti dané funkce. Pro pokročilejší ovládání funkcí Inventoru pořádáme různé typy školení. Soubor jsem ve zprávě dostal, ale nepochopil jsem co s ním - potřebujete jej vystavit? nebo vám v něm něco nefunguje?
|
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() |
Zde je moje metodika k tvorbě a užití iPrvků. Snažil jsem se ve stručnosti shrnout základní pravidla kterých se snažím držet. K jejímu sepsání mně vedlo spíše to že toho co je nutné dodržet je mnoho.
Možná, že pro někoho jsou některé věci popsány méně srozumitelně. To bude dáno tím, že tento dokument měl mně připomenout jak na to a některé věci které možná nejsou zapsány jsou pro mne již natolik zažité, že je nezmiňuji. Metodika začala vznikat asi před 4 roky a je postupně doplňována o návody k již hotovým iPrvkům. Dopředu upozorňuji, že nebudu iPrvky publikovat ani zasílat (Zápich je vyjímka). Budu rád pokud zjistíte nějakou chybu nebo nedostatek když mne na to upozorníte. Metodika není určena ke komerčnímu školení. Je to věc spíše do šuplíku. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Díky, postup se může dalším uživatelům hodit.
|
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() |
Budu jen rád pokud to pomůže.
Rozhodne-li se někdo k tvorbě iprvků a bude mít problémy s definicí potřebné geometrie pro vložení mohu zkusit pomoci. |
|
![]() |
|
Martin Madaj ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 05.lis.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Vždy aktuální verze Stav: Offline Bodů: 310 |
![]() |
Dobrý den,
sice už staršího data, ale nějaké odkazy přímo do nápovědy Inventoru jsou v http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2014/CSY/?guid=GUID-023F047A-24D2-41FC-A643-6725B9A1FF05 a http://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2014/CSY/?guid=GUID-2E186BF8-5500-400E-8EFE-3C3687D82C7B. A ano, mohly by být i přehlednější a popisovat složitější prvky. Nicméně, nelze takto do tutoriálů podchytit každý iprvek, který by kdo kdy mohl chtít vymodelovat. Důležité ale je ukázat alespoň principy. Na druhou stranu, jsme schopni vám v případě zájmu dodat metodické školení popř. samotnou metodiku na konkrétní iprvky za úplatu. S pozdravem Martin Madaj.
|
|
M.M.
|
|
![]() |
|
![]() |
Chápu Váš postoj, je logické, že zveřejněním "lepších" návodů by jste se připravili o potenciální příjmy ze školení.
Ale proč samotný Autodesk neřeší kvalitu nápovědy mi jasné není. Není potřeba popisovat složitější prvky, ale popsat např. jak vytvořit pomocnou pracovní rovinu tak aby bylo možné udělat iprvek z rotovaného profilu popsat mohou. Zrovna u pomocných geometrií je dodržení postupu velmi důležitý. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pokud tím naznačujete, že zveřejňujeme úmyslně "špatné" návody, pak vás mohu ubezpečit, že tomu tak není a je to poněkud úsměvná představa. Jde o zcela prozaické příčiny - zatímco jeden obecný návod pomůže širokému okruhu zájemců, úzce směrovaných speciálních návodů musíte vytvořit desítky, aby v nich hledající nalezl svůj konkrétní tip na speciální nebo unikátní postup.
Pokud máte nápad na konkrétní postup, mohou kolegové zařadit vytvoření takového videotipu do svého "bufferu", plánu, nebo rádi zpropagujeme přímo ukázku vytvořenou studentem či uživatelem.
|
|
![]() |
|
![]() |
Nikdy jsem nepsal o úmyslném uvádění "špatných" návodů.
Jen jsem shrnul fakt, že bezplatnou pomocí v diskuzích se vlastně připravíte o možnost školit za úplatu. Tedy je, z obchodního hlediska, lepší neříct v diskuzi vše. Vyjdeme z předpokladu, že většina lidí zde umí modelovat, takže to co potřebují k tvorbě iprvků je základní znalost toho jaké jsou možnosti. Pokud se nikde nedovědí, že mohou ovlivnit způsob vkládání (výběr geometrie) tak budou tvořit iprvky s minimálním přínosem. Ale budou-li vědět, že mají na výběr od jednoho geometrického vstupu až po kombinaci několika různých vstupů budou hledat způsob jak to využít. Dostanou-li k tomu informaci jaká pravidla při práci dodržet a proč bude se jim tvořit snáze. Budou se moci zaměřit na vylepšování svých iprvků. |
|
![]() |
|
![]() |
… Když jsme u těch obecných řečí o iPrvcích tak by mne zajímalo zda iPrvky mohou nést iVazbu. Např. Vložil bych iPrvek typu otvor pro konkrétní součást a spolu s iPrvkem by se mi vytvořila iVazba s definovaným jménem. Druhá půlka iVazby by byla např. na knihovním dílu.
Usnadnilo by to vkládání tohoto dílu. |
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Je to zajímavá myšlenka, ale bohužel to nejde. Zřejmě to souvisí s referencemi na geometrie, které se liší v definici iPrvku a jeho výsledku.
Ale můžete to zkusit dát na Idea station, třeba se toho Autodesk chytí.
|
|
![]() |
|
![]() |
Jelikož jsem zde trochu kritizoval video návody rozhodl jsem se, že zkusím nějaký návod vytvořit.
Jde o můj první video návod tak prosím o schovívavost :) Při použití hliníkových profilů vznikla potřeba dělat otvory pro spojovací prvky profilů. Jde jednak o zrychlení jejich tvorby a taky o eliminaci chyb vzniklých uklepnutím se na klávesnici. Jistě že je tento úkol možné řešit různě, ale přišlo mi to jako vhodný příklad pro iPrvek definovaný hned třemi geometrickými vstupy. Za Vaše případné postřehy a připomínky budu rád. A pokud bude zájem, čas a znalosti tak by mohl vzniknout další návod. Tak jsem to rozchodil! Upravil issin - 20.lis.2019 v 16:30 |
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Díky, návod je to krásný a na dobrém příkladu. ![]() ![]() ![]() Upravil Navara - 20.lis.2019 v 16:39 |
|
![]() |
|
![]() |
pokusil jsem se video vložit [CAST 3785nFj[/CAST (samozřejmě že jsem závorky uzavřel) ale něco je špatně. Příště asi přes YT.
|
|
![]() |
|
bernardr ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.úno.2017 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCad, Inventor Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Dobrý den,
děkuji za pěkné video. Každé video je prospěšné, moc děkuji. Ale jak ho stáhnout, abych si ho uložil a nemusel jsem to nahrávat jako obraz z obrazovky. Děkuji a hezký večer
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,523 sekund.