ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Product Design & Manufacturing Collecion - nástroje pro vývoj a výrobu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoINVENTOR 11

Odpovědět Odpovědět Stránka  <1234> archiv
Autor
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Stav: Offline
Bodů: 463
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 13:26
Původně odeslal(a) Marek Moravec Marek Moravec napsal(a):

p. Janecek pocitac mam skvely a aj kolegovci maju pracovne stanice od predajcov Inventoru a len pre uplnost mam 2giga ram 256 graf kartu ati najnovsi procesor dosku aj ramku ktory bol na trhu pred pol rokom.

Rád vám věřím. Jen jsem už z více míst měl informace, že verze 10 a 11 jsou více citlivé na kompatibilitu, tak jsem ověřoval jestli nemáte jen nějaký poskládaný počítač. Podle mých zkušeností hodně záleží na certifikované grafické kartě a zrovna s ATI bývá dost problémů.

Vl.Janeček
Zpět nahoru
Marek Moravec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.čer.2006
Bodů: 17
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 13:40
ati boli chulostive volakedy na driveri ale zatial som s nou nemal problem az teraz A k tym skladackam pocitacov mam to doma hodene na skladacke za par tisic korun a slape to tam nikedy lepsie ako v praci ale musim uznat ze len 10. 11 som neskusal este doma
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21950
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2006 v 13:48

Původně odeslal(a) VlJanecek VlJanecek napsal(a):

Jen jsem už z více míst měl informace, že verze 10 a 11 jsou více citlivé na kompatibilitu, tak jsem ověřoval jestli nemáte jen nějaký poskládaný počítač.

Vzhledem ke zmínce o desce se obávám, že toto je přesně ten případ "počítačové skládačky", která se pak skládá v každé náročnější aplikaci nebo při letním oteplení.
Pro pana Moravce: jste si jist, že vaše stanice je uvedena v seznamu:
http://www.inventor-certified.com/graphics/cert_ws.php ?

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Martin Š. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.čvc.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2006 v 13:11

1) k padání PC, zamrzání a podobným vychytávkám.....

-ve verzi 9 úplně normální a kdykoliv

-ve verzi 10 se to zlepšilo, řekl bych že téměř vymizelo..ta frekvence odpovídá asi tak těm 3 do měsíce, jak tu již bylo řečeno

2) k CZ / SK debatě.....

-souhlasím s názorem, víc hlav, víc ví......tak jen houšť

3) hardwarové nároky

-mám pracovní stanici DELL 650 s FX1000 a 2 GB paměti a všechno originalní, legální, aktualizované a stejně to jede tak pomalu, že mi to připomíná občas starou, dobrou 286 (dnes budu mít verzi 11 SP1, tak bůh se mnou)  ( pro klid duše moderátora, tak v seznamu pracovních stanic není, ale grafickou kartu i ovladače to podporuje )

-ono je celkem drsné, když na takovéto sestavě pohnete šroubkem o milimetr a pak klidně 10 minut čekáte na vykreslení a aktualizaci výkresu

4) "VELKÉ SESTAVY"

-zajímalo by mě vysvětlení tohoto pojmu, protože ve verzi 9 to znamenalo sestavu tak 250 dílů + 5 výkresů a hlásilo to "málo paměti" .....u 2x1GB paměti je to dost drsné ne?

-ve verzi 10 už to kleslo na 250 dílů a 2 výkresy......

-tak se jen děsím, že v 11 verzi budu rád kdy otevřu sestavu a výkresy asi budu dodělávat jinde a jindy .......

5 "KUSOVNÍK"

-od verze 10 funguje celkem obstojně až na takové detaily, že přip přepisu textu nemajícího vliv na model se mi pak zase 5 minut přepočítává celá sestava....

Inventor, Autocad a podobné "vychytávky" od Autodesku
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 961
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2006 v 14:27
Původně odeslal(a) Martin Š. Martin Š. napsal(a):

-ve verzi 10 se to zlepšilo, řekl bych že téměř vymizelo..ta frekvence odpovídá asi tak těm 3 do měsíce, jak tu již bylo řečeno

Robím na 9-tke a určite nemôžem povedať že by nejak často padala. Netvrdím že mi nikdy nepadla, ale iné verzie padajú porovnateľne. Ja mám takú skúsenosť, že z doposiaľ vydaných verzií bola najstabilnejšia 8-ka.
(P.S. Mám aj 10-ku, 11-testujem...)
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Martin Š. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2006 v 15:12
Původně odeslal(a) Ľubomír Pápay Ľubomír Pápay napsal(a):

Původně odeslal(a) Martin Š. Martin Š. napsal(a):

Robím na 9-tke a určite nemôžem povedať že by nejak často padala. Netvrdím že mi nikdy nepadla, ale iné verzie padajú porovnateľne. Ja mám takú skúsenosť, že z doposiaľ vydaných verzií bola najstabilnejšia 8-ka.
(P.S. Mám aj 10-ku, 11-testujem...)

já začal na 9, teď mám 10 a za 14 dní bych snad měl mít 11 .....dneska tu byl akorát "instalatér"  na vault ........ani nestačil pobrat ty haldy detailů a připomínek co jsme měli......něco přiznal, s něčím nám poradil, něco viděl poprvé ....takže jako všude....

Zpět nahoru
simlik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Bodů: 39
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2006 v 16:11
Padání Inventora Prof. verze 11 jsem zatím nezaznamenal od naistalování v červnu. Zatím je klid a navíc ho mám naistalovanej doposud na "škládaném" PC a ne na certifikovaný stanici. Problém je akorát s pomalostí obsahového centra. Jinak si nestěžuji.
Šimlík Radim
Konstrukce
Rotas Strojírny spol. s r.o.
Rotava
mail-to: simlik@rotas-strojirny.cz
mobil: 777794149
Software: AIP 11
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2006 v 17:41

Původně odeslal(a) simlik simlik napsal(a):

Problém je akorát s pomalostí obsahového centra. Jinak si nestěžuji.

Přikláním se k názoru a žádám všechny zainteresované odborníky, aby tlačili na Autodesk ať to dá do kopy!!!!!! Já můžu pouze touto cestou. Pokud nám pánové budou radit jak to co zprznil sám Autodesk dát do pořádku tím, že si budeme filtrovat normy, a používat různé "pomůcky" k urychlení práce... Tak si myslím, že se výsledku nedomůžeme :). Jsem příliš malý pán k tomu abych mohl urgovat... A navíc proč taky? Platíme si to tak ať makají, nás taky nikdo neplatí pro nic za nic ne?? .

Martin Rebenda
Zpět nahoru
Marek Moravec Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.čer.2006
Bodů: 17
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2006 v 17:56
Přikláním se k názoru a žádám všechny zainteresované odborníky, aby tlačili na Autodesk ať to dá do kopy!!!!!! Já můžu pouze touto cestou. Pokud nám pánové budou radit jak to co zprznil sám Autodesk dát do pořádku tím, že si budeme filtrovat normy, a používat různé "pomůcky" k urychlení práce... Tak si myslím, že se výsledku nedomůžeme :). Jsem příliš malý pán k tomu abych mohl urgovat... A navíc proč taky? Platíme si to tak ať makají, nás taky nikdo neplatí pro nic za nic ne??

Ja tak isto zdielam tento nazor aj ked neviem ci je nejaka paka na to aj ked vlastne mame naozaj tu moc mi v rukach. Pani co maju nastarosti rozvoj a obchod by mali tieto clanky posuvat dalej a alarmovat. Nastastie nasa materska firma rozhodla za nas od noveho roka mame ProE. Mozno to nebude vyhra kazdopadne prijemna zmena urcite. Mame 7 instalacii Inventoru 5 rokov platime poctivo a po instalovani 11 na nej odvtedy nikto nerobi uz 2 mesiace kazdy robi v 10 myslim ze toto same o sebe svedci ze je to ich ostuda. A to su u nas chlapi ktory nedali na inventor dopustit :o)))
Zpět nahoru
simlik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2006 v 19:06
Samozřejmě - sami prodejci by měli "pořádně" zatlačit na Autodesk, aby odstranil své chyby. Roční náklady na subscription nejsou zrovna zanedbatelné, tak by bylo vhodné dostávat "pořádný" software bez chyb.
Šimlík Radim
Konstrukce
Rotava
Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Používám:
AutoCAD, Inventor
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2006 v 11:19

Samozřejmě - sami prodejci by měli "pořádně" zatlačit na Autodesk, aby odstranil své chyby. Roční náklady na subscription nejsou zrovna zanedbatelné, tak by bylo vhodné dostávat "pořádný" software bez chyb.

Nedělám si iluze, že to budou dělat.
Na jedné jarní prezantaci Inventoru 11 jsem byl. Prodejce (nebyl to XANADU) ji vychvalovat jak mohl (to se dá očekávat) a sám tvrdil, jaký je to po jeho zkušenostech pokrok proti Inventoru 10.

Za ty roky různých prezentací AutoCADu a Inventoru, vychvalování nových verzí, srovnávacích testů jak je všechno super rychlejší, tak ty CADy snad už kreslí samy.

Skutečnost - platíme upgrade, platíme subscription - vývoj, odstraňujeme nové nedostatky, radíme si jak co a kde upravit, předělat, zryhlit, čteme helpy, literaturu a nakonec raději používáme starší verze, než Autodesk vypotí dva opravné balíčky a software rozchodí. Neplatíme náhodou subscription za vývoj opravných balíčků a odstraňování některých pitomostí?

Poznámka: sám už subscription neplatím a kupiji pouze upgrade ob jednu až dvě  verze.
Co dělá např. XANADU? ... "tlačí pořádně na Autodesk"... , aby vylepšoval svoje produkty?

Zpět nahoru
Martin Š. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2006 v 11:31

Je jasné, že vývoj jde kupředu, ale za jakou cenu. Asi začne platit pravidlo, že čím novější verze, potažmo service pack, tak bude hardwarově náročnější a už v něm třeba budou i funguvat ty "velké" sestavy, které mají fungovat už tak 3 verze a zatím fungují čím dál více naprd.....

Ale abych nebyl jen pesimista, tak se některé chyby i vyřešily .....  a jiné zas přibyly.....

Jen nechápu, proč mají pořád nové a nové verze(že by marketing?), když servis packy to zlepší vždy a nová verze mi připadá jak alfa verze windows.....prostě nedodělaná, padavá, nestabilní....

Možná by měli zrušit verze a dodělávat jen service packy a pak třeba předělat jádro, které neběží "slušně" ani na pracovní stanici za 100.000,-

Navrhoval bych Autodesku podobný krok jako udělal Intel..... propustili přes 1000 manažerů a ušetřili 1 miliardu USD za rok  ....

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2006 v 11:48

Původně odeslal(a) Jan Rais Jan Rais napsal(a):

Poznámka: sám už subscription neplatím a kupuji pouze upgrade ob jednu až dvě verze.
Co dělá např. XANADU? ... "tlačí pořádně na Autodesk"... , aby vylepšoval svoje produkty?

Subscription je u většiny Autodesk aplikací jen jedna z cest povyšování verzí, ale většinou je to cesta nejlevnější (levnější než klasický upgrade o 1 nebo o 2 verze).
Na Autodesk samozřejmě tlačíme a veškeré chyby, které objevíme sami nebo prostřednictvím našeho helpdesku (support), nebo které jsou dostatečně popsány zde ve fóru, Autodesku posíláme. Navíc se snažíme (a to nejen našim zákazníkům) poskytovat rady a utility, kterými se některé problémy dají řešit či obejít.
Čím více uživatelů ale danou chybu reportuje, tím je větší šance na rychlost její opravy. Hlavně na základě těchto hlášení vzniká obsah Service packů.

Teď ale nevím, jestli jsem pochopil o jaké konkrétní chybě se diskutuje. Jestli jde o rychlost CC v Inventoru 11, zmíněný postup ("7 bodů", ono je jich nakonec více) vede k nápravě. Co se týče výkonu Inventoru 11 obecně, jsou v zahraničních fórech od uživatelů spíše reakce svědčící o zrychlení.

Zpět nahoru
simlik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2006 v 12:00
Výkon Inventoru 11 se mi zdá být O.K. až na zmíněné CC.
Šimlík Radim
Konstrukce
Rotava
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2006 v 12:30

Výkon Inventoru 11 se mi zdá být O.K. až na zmíněné CC.

Potvrzuji!!! Navíc ty úpravy, které jsou tu či onde zmíněny, tak vedou do jisté míry k návratu zpět k verzi 10. Zřejmě v zahraničí mají výkonější PC.

Takže chlapi četli jste řádky pana Michla, bušte do teho jak kozel do vrat!!!!

Martin Rebenda
Zpět nahoru
simlik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2006 v 12:43
Hezká poznámka. Jsem zvědav, jestli a kdy bude zmíněný problém odstraněn.
Šimlík Radim
Konstrukce
Rotava
Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Používám:
AutoCAD, Inventor
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2006 v 13:13
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Původně odeslal(a) Jan Rais Jan Rais napsal(a):

Poznámka: sám už subscription neplatím a kupuji pouze upgrade ob jednu až dvě verze.

Subscription je u většiny Autodesk aplikací jen jedna z cest povyšování verzí, ale většinou je to cesta nejlevnější (levnější než klasický upgrade o 1 nebo o 2 verze).
Na Autodesk samozřejmě tlačíme a veškeré chyby, které objevíme sami nebo prostřednictvím našeho helpdesku (support), nebo které jsou dostatečně popsány zde ve fóru, Autodesku posíláme. Navíc se snažíme (a to nejen našim zákazníkům) poskytovat rady a utility, kterými se některé problémy dají řešit či obejít.
Čím více uživatelů ale danou chybu reportuje, tím je větší šance na rychlost její opravy. Hlavně na základě těchto hlášení vzniká obsah Service packů.

Teď ale nevím, jestli jsem pochopil o jaké konkrétní chybě se diskutuje. Jestli jde o rychlost CC v Inventoru 11, zmíněný postup ("7 bodů", ono je jich nakonec více) vede k nápravě. Co se týče výkonu Inventoru 11 obecně, jsou v zahraničních fórech od uživatelů spíše reakce svědčící o zrychlení.

Děkuji  firmě XANADU za snahu produkty prostřednictvím připomínek u Autodesku vylepšovat. Snad Autodesk občas zohlední připomínky.

Pokud ovšem program padá, nebo jsou v něm chyby, tak na to snad mají u Autodesku testovací středisko a betaverze produktů.
Pokud prostřednictví subscription připlatím na vývoj, nebo si koupím upgrade, chci jako zákazník dostat hotový produkt. Ne s chybama a čekat na opravy. (Teď myslím chyby všeobecné). Koupím si hotové zboží (licenci) a nechci čekat až mi to někdo dodělá. Jiné zboží si také koupím hotové a nečekám že mi ho pravidelně někdo bude dodělávat . Zboží jako zboží. Jiný výrobek pokud s ní nebudu spokojený mohu reklamovat, vrátit, nebo někomu prodat, ovšem se softwarem to udělat nemohu. Nebo snad ano? Teď s tím nechci zdržovat, je to na další téma Fóra a bylo by zajímavé jak to řeší Obchodní zákoník.
Trochu jsem odbočil od původního tématu, ale podstatu problému to snad vystihuje. Přeji všem trpělivost a hodně zdaru při práci.
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2006 v 13:22

Hezká poznámka. Jsem zvědav, jestli a kdy bude zmíněný problém odstraněn.

Jednak už je vidět reakce na stížnosti uživatelů a jednak je zde termín oficiálního vyřešení - toto je vyjádření Autodesku:

"Divize vyvoje strojirenskych produktu Autodesku si je vedoma techto problemu (rychlost Obsahoveho centra) a vnima je jako jako zasadni. V teto chvili se na jejich odstraneni intenzivne pracuje. Reseni by mel prinest Service pack 2, ktery by mel byt uvolnen zacatkem zari. Zaroven se Autodesk omlouva vsem uzivatelum za vznikle obtize."

Jako náš drobný příspěvek k řešení přesuneme naše pokyny k urychlení CC11 z VIP tipů do běžných CAD tipů (tip 5127).

Upravil Vladimír Michl - 20.čvc.2006 v 13:37
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).

Odpovědět Odpovědět Stránka  <1234> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,461 sekund.