Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
sucha.ladislava ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 31.led.2020 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autocad 2020, Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 125 |
![]() Zasláno: 28.pro.2021 v 20:27 |
Dobrý den,
prosím o pomoc, jak pomocí i-prvku měnit text, který je vytvořený přez reliéf. Nebo se to dělá jinak? Děkuji moc a hezké svátky.
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Sice je to staršího data, ale teď jsem čirou náhodou narazil na video na youtube, kde dělají funkční základ - parametrickou změnu textu. Více zde: Quick Tip - Parameter Driven Text
S trochou šikovnosti by to mohlo jít přetvořit i do i-Prvku. Který mimo jiné chápu jako zrychlení práce - tedy pokud dělám něco furt dokola - (vkládám třeba prolis do plechu), tak jej mám připraven jako i-prvek na jedno vložení mám víc operací. Případně jsem kdysi dělal i nějaké příruby jako iPrvky tak, aby si rovnou přinesly "správné iVlastnosti" do modelu... (to lze, proto se domnívám, že by to mohlo jít i zadefinovat do poptávaného iPrvku se změnou textu) Upravil Cheff - 13.led.2022 v 11:36 |
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() |
A má jít o pevně daný text - např. Logo, nebo je požadavek na libovolný text z parametru (fx) popř. text z uživatelské iVlastnosti?
13.1. 21:30 Trochu jsem se unáhlil s odpovědí. Teď jsem si vzpomněl, že ve starších verzích nešlo použít text v iPrvku. Je otázka zda to nový Inventor umí. Upravil issin - 13.led.2022 v 21:36 |
|
![]() |
|
sucha.ladislava ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 31.led.2020 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autocad 2020, Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 125 |
![]() |
Právě, že potřebuji vytvořit Tvarované štítky, kde bude pokaždé jiný text a výstupem bude STL soubor pro 3D tisk (SSL a kov). (Jmenovky na dveře, popisky,...).
Štítky budou vždy stejné se stejným logem, ale bude se text vedle měnit. Modelovat to jako samostatné soubory mi přijde dost nešťastné. Děkuji za jakoukoliv pomoc. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21896 |
![]() |
Podle mne bude pořád fungovat ten postup z Příbuzného tipu 7400 z roku 2010.
|
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() |
S textem jsem již delší dobu nepracoval. Toto bych zkusil řešit textovým parametrem (v případě potřeby bych ho nečetl do uživatelské iVlastnosti). Tento parametr bych vložil do součásti a vytvořil reliéf. Změna textu v parametru by se po aktualizaci měla na součásti projevit.
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
co umím: - zadat si přes parametry (fx) uživatelské parametry a přiřadit jim výraz - v náčrtu textu si zvolit uživatelský parametr (ale to je jen pro eden, zde nenastaví, aby se mi měnil) - v iSoučásti na kartě "Jiné" si vložím novou položku, kde zadám stejný název jako v (Fx) A tím to končí, zde mi již unikají souvislosti, jak to propojit, aby to fungovalo. Možná to jde (????) Děkuji moc Přeji hezký den |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, ale to je jen pro "vyvolené"
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Můžete sem vložit náhled na štítek?
Zkusil bych se na to mrknout. |
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Asi nejjednodušší je vytvořit si náčrt s textem a ten měnit pomoci iLogicu. Nějak takhle: |
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji moc.
Vypadá to zajímavě. V kódu iLogicu si to dokážu přepsat, to asi vše, jinak je iLogic pro mě, zatím "španělská vesnice". :-) Kdyby tam šly vložit všechny texty a potom mezi nimi vybírat. Děkuji a a přeji hezký den
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
To se udělat dá. Kolik jich je?
|
|
![]() |
|
RadkaV ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() |
Dobrý den,
já jsem hrozná puntičkářka a když něco dělám, tak si s tím hraju. Ano, často zbytečně :-) Je to mé prokletí. Ideální by bylo, pokud bych ty texty mohla naimportovat (s tím nemám problém si připravit zdroj dat - RTF, TXT, XLSX,....). Ale za cokoliv budu vděčná, i tím, že to někde napíšu do kódu iLogicu a potom to již budu moci nadále používat. Hlavně abych se to i naučila :-))) v tom vidím smysl, protože mohu být i já někdy užitečná zase ve svém okolí. Jedná se nyní o cca 45 textů. Děkuji a přeji hezký den |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To je v pořádku
![]() Na tohle je ideální přesně takovýhle příklad, kde si můžete vyzkoušet, jak se s takovými makry pracuje. Na netu je obrovská spousta příkladů na cokoli z toho. Tady je upravený kód pro generování štítků z textového souboru. Doporučuju si ho projít a případně si ho porovnat s API příručkou pro Inventor a obecnou dokumentací k VB.NET
|
|
![]() |
|
RadkaV ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() |
Dobrý den,
děkuji, tak mám zase co dělat. Večer budu zkoušet. PS. Tak a toto se již rovná zázraku - kdyby někdo, kdo s tím začínal, měl nějaký materiál v CZ na tu API příručku... :-)
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Bohužel v češtině neseženete skoro nic
![]() |
|
![]() |
|
PopelkaM ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.čvc.2010 Lokalita: ČR (PA) Používám: Inventor 2023 Stav: Offline Bodů: 127 |
![]() |
Dobrý den,
již delší dobu hledám nějakou příručku API (pro Inventor) třeba v angličtině. Hledal jsem také něco ohledně iLogicu ,ale marně. Samozřejmě na fórech toho je spoustu ,ale někdy se nedá trefit do konkrétního problému. Můžete dát nějaký tip? Děkuji s pozdravem Popelka |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21896 |
![]() |
Základní informace a postupy najdete v Nápovědě, konkrétně zde:
https://help.autodesk.com/view/INVNTOR/2022/CSY/?guid=GUID-AB9EE660-299E-408F-BBE1-AFE44C723F59 Budete potřebovat také objektový model Inventoru: https://damassets.autodesk.net/content/dam/autodesk/www/pdfs/Inventor2022ObjectModel.pdf A pomohou základní znalosti programovacího jazyka VB.NET (Visual Basic). |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,609 sekund.