ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum Najít  Události Události  Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoV řezech se nezobrazuje pláň připojeného koridoru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2574
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: V řezech se nezobrazuje pláň připojeného koridoru
    Zasláno: 28.srp.2023 v 12:56
Zdravím
Mám náměstí s dvěma cca rovnoběžnými vozovkami (dále A, B) po okrajích a prostorem mezi nimi.
Zatím jsem udělal koridory pro obě vozovky s přilehlým parkovacím stáním a chodníky.
Pro vozovku A jsem udělal řezy přes celou šířku a přes vzorkování dalších zdrojů připojil oba koridory.
Koridor vozovky A se v řezech zobrazuje "mravně". Ale v krajních podsestavách koridoru B se nezobrazuje jejich pláň. Přitom pokud udělám samostatné řezy jen pro koridor B, tak ty se zobrazují správně ...
PS že se v řezech koridoru A nezobrazuje osa připojeného koridoru B mi až tak nevadí, ale dala by se nějak zobrazit?
Díky za nápady
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.srp.2023 v 13:22
V této souvislosti jsem si ještě všimnul u připojených řezů koridoru B, že se na jedné straně (pravé) přehodily výšky POD obrubníkem a NA obrubníku, na druhé straně to je v pořádku.
Přitom opět na samostatných řezech koridoru B toje správně ... Co s tím - jde to vůbec ?
A nebude nakonec ve výsledku rychlejší tyzy vygenerovat samostatně A a B a ručně to spojit?
Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2023 v 11:27
Dobrý den
Zkusím zopakovat dotaz, třeba se nějaký chytrý mozek vrátil z dovolené ... Smile
PS. Ta pláň koridoru B mi až tak nevadí, větší opruz při větším počtu řezů jsou ty přehozené výšky
Omlouvám se a děkuji za případné nápady
J. Mantlík

Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.kvě.2012
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Bodů: 38
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 10:26
Dobrý den,
mohl byste mi nasdílet tento soubor? Takto z popisu chápu, že se koridor B nezobrazuje korektně, protože je generován z jiné osy a pokud tyto osy nejsou na 100% rovnoběžné, tak tam může být v zobrazení problém. Ovšem zdá se mi zvláštní, že by se pláň vůbec nezobrazovala.
To přehození výšek bych potřeboval vidět v konkrétním souboru.
Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.kvě.2012
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Bodů: 38
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 15:56
Dobrý den,
pláň se mi v řezech zobrazila poté, co jsem v okně vzorkování datových zdrojů Koridor sever odebral a ve druhém kroku ho zpět opět přidal.

Vyzkoušejte také.
Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 16:18
Děkuji
Tenhle fígl občas také používám, i tady, ale mně se nic nestalo ... Asi "trpaslíci" poznali silnějšího páníčka a podvolili se Wink
Tak jsem to pro jistotu zkusil znova .. a nic  No nevadí, třeba příště
Děkuji

J. Mantlík

Zpět nahoru

Sdílet na: Digg it! Del.icio.us Twitter Google záložka Linkuj Vybrali.sme

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7881:VIPKlopení zemní pláně s inflexním bodem na trase.
Tip 5972:Správné klopení pláně krajnic při návrhu silnic v Civil 3D.
Tip 6228:VIPJak přenést terén, profily a řezy do starší verze Civil 3D?
Tip 13487:Využití šablony koridoru
Tip 6584:Klopení pláně zemního tělesa v AutoCAD Civil 3D.
Tip 7525:Vytyčení hran koridoru z řezů.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,521 sekund.