ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoImport dgn?

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Katka K. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 31.srp.2006
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autodesk map 6Cz, Autodesk Civil 3d 2006
Stav: Offline
Bodů: 29
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Import dgn?
    Zasláno: 08.led.2007 v 07:51
Dobrý den, prosím o radu. Importuju do cadu soubor z Microstationu a dělám něco špatně, protože mi vždy importovanou kresbu hodí úplně někam jinam mimo souřadnice a v jiném měřítku. Postupoju následovně:
map-nástroje-import, vyhledám si soubor dgn, možnosti formátu zadávám souř. systém kategorie Lat longs - S JTSK Czech ..., dávám načíst všechny hladiny, dávám OK a výsledek je, že jsem opět zase někde v tramtárii. Co dělám špatně?Cry
Zpět nahoru
Kroupík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Bodů: 175
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 08:25

Neodpovim Vam primo na Vasi otazku, ale pokud potrebuju vykres z dgn do dwg, je asi nelepsi ho prevest v microstationu primo do dwg. Pokud microstation nemate, staci si stahnout demoverzi, ta na prevod staci. Pokud pracujete s dgn casto, tak se to urcite vypalti a problem se souradnicemi neni.

Kroupík
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 08:42
Zkuste si v importu Mapu otevřít dialog "Možnosti ovladače", pak by měl import projít správně. Další možnost je ruční úprava konfigurace importu - viz VIP tipy nebo kontaktujte support@xanadu.cz
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 08:52

Zkuste si stáhnout Bentley Redline a nebo pošlete data na radim.cech@lineplan.cz

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Katka K. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:00
Microstation nemáme a jelikož mám administrátorsky zaheslovaný pc, tak nemám šanci ani stáhnout demo. Díky za pomoc
Zpět nahoru
Katka K. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:06
Radim Cech: Bentley máme, ale jen na prohlížení (Bentley View). Importovaný soubor jsou sítě, které potřebuji vložit do mapy v Cadu

Vladimír Michl: otevírám si možnosti ovladače, ale nemám tucha, co bych si měla označit. Na VIP tipy se mrknu. Díky
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:09
Označit nemusíte nic, dialog stačí otevřít. To konfigurační nastavení pak vyřeší i problém tohoto zbytečného otevírání dialogu.
Zpět nahoru
Katka K. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:19

Super, import se zdařil.Smile Zajímavé je, že tentokrát jsem to zkusila i bez zadání souřadnicového systému a zadařilo se. Díky mocThumbs%20Up

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2574
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:20
Možná hloupá otázka, ale dělají Vám to všechny soubory, nebo jen jeden, popřípadě z jednoho zdroje?
Bohužel se stále musí počítat s tím, že se dost lidí chová tak, jako by JTSK bylo něco nepodstatného, popřípadě dokonce neví, co a k čemu to je ......
Takže je taky možné, že onen soubor DGN vůbec v JTSK není - snad by se to v Bentley view dalo zjistit (prvek -> informace o prvku -> podrobnosti)
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2574
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:24
Jo, zapomněl jsem dodat, že když byl dgn v JTSK, tak jsem nikdy při importu problém se souřadnicemi neměl
A ještě se mi taky vybavilo, že dřív MS neuměl (? nebo to uživatelé neuměli?) pracovat s "celými" JTSK a tak soubory měly souřadnice řád desetitisíců (místo statisíce či milionu)
J. Mantlík

Zpět nahoru
Katka K. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:31
Stejným způsobem se mi chovají všechny dgn, ať už jsou od správce sítě nebo od geodetů. V obou případech vím 100%, že je kresba v souřadnicích.
Máte pravdu, při předchozím importu byly souřadnice v jiných řádech, ale to jsem připisovala svý chybě při importu. Další chyba možná byla, že jsem tam ten JTSK zadávala.
Zpět nahoru
Ivan Rybák Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.lis.2005
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Civil 3D 2010
Bodů: 109
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:55
Mám stejné zkušenosti - mnohdy výkresy nejsou v JTSK.
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

Možná hloupá otázka, ale dělají Vám to všechny soubory, nebo jen jeden, popřípadě z jednoho zdroje?
Bohužel se stále musí počítat s tím, že se dost lidí chová tak, jako by JTSK bylo něco nepodstatného, popřípadě dokonce neví, co a k čemu to je ......
Takže je taky možné, že onen soubor DGN vůbec v JTSK není - snad by se to v Bentley view dalo zjistit (prvek -> informace o prvku -> podrobnosti)
Zpět nahoru
Mičulka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Civil 3D, AutoCAD
Bodů: 33
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 09:58
K tomu převodu dgn-dwg. Taky se mi stává (nepravodelně) že se převede výkres a souřadnice jsou 1000x větší. Pomůže zmenšení kolem 0 (nuly), ale vždy chci alespoň dxf od zpracovatele dgn nebo originál výkresu geometra. nepodařilo se mi přijít, kde je zakopaný pes.
Mičulka
PM
Zpět nahoru
Ivan Rybák Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 10.lis.2005
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Civil 3D 2010
Bodů: 109
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 10:24
Pokud převedený DGN obsahuje souřadnicové křížky s popisem, není problém výkres upravit. Bohužel se v dnešní "počítačové" době se na tyto "nepodstatné" údaje ve výkresech zapomíná. Cry Potom je každá rada dobrá. 
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 10:39
Zpět nahoru
artap Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 13.čvc.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autodesk MAP 3D 2020
Bodů: 240
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2007 v 12:29
Vytvářet DWG soubory v MicroStation nedoporučuji. Mnohem lepší je naimportovávat DGN soubory do MAPu. DWG soub ač vytvořený třeba V8, nikdy nedosáhne takového převodu, aby se vyrovnal importu DGN do MAPu. (Při vytváření DWG v MicroStation vznikají takové entity jako jsou například 3D křivky, spline a podobné v daném řešení nežádoucí objekty).
Petr Pátra

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3445:VIPNastavení pro automatický import databázových spojení při importu .DGN do Autodesk Mapu.
Tip 6765:VIPProblém importu DGN souborů s MSLINK odkazy (-1).
Tip 4761:Nefunguje mi volba "Rozložit nepojmenované buňky" při importu DGN.
Tip 2775:Proč jsou buňky z DGN souboru importovány jako body?
Tip 1968:Jak načíst soubor RDL do AutoCADu?
Tip 10178:Text importovaný z DGN je zobrazován tlustě.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.