Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Autor | ||
Keberdle Václav ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autocad 2006 LT,Rhinoceros 4,Catia 4 Stav: Offline Bodů: 152 |
![]() |
|
Reaguji na na sebe :) tim vybrat dle velikosti jsem myslel vas chtel popostrcit. Inventor totiz dokaze vyhledat vsechny dily v sestave jenz maji mensi /vetsi "telesovou uhlopricku" takze to nejak jde.. Staci jen zjistit jak to dela.. |
||
![]() |
||
Keberdle Václav ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autocad 2006 LT,Rhinoceros 4,Catia 4 Stav: Offline Bodů: 152 |
![]() |
|
Ale to se muze lisit .. nemusi to byt jen kvadr jako nejlepsi polotovar. Nebylo by lepsi udelat uzivatelske vlastnosti a ty pak definovat > nacist do razitka .. |
||
![]() |
||
Otasek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
|
s tím přesným určením polotovaru je to dost těžké, asi programově by to odladit dokonale nešlo, ale chcu to alespon pro kontrolu
nedávno jsem se upsal a ve výrobě uřezaly leštěnou duralovou desku místo 1000x500 tak 1000x400, zjistili to až když to frezafi nějak nevycházelo a to už je celkem pozdě. Tak bych si alespon mohl "ošahat" celkové rozměry a porovnat je s tím co mám napsané v razítku (koty byly v pořádku, jen se na ně nikdo nepodíval) a tím se vyhnout takovým a podobným nepříjemnostem |
||
používám: ASI9 SP4
Ing. Vladimír Janča Konstrukce strojů a zařízení Kvasice |
||
![]() |
||
Lubomír Baďura ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 52 |
![]() |
|
Dobrý den! Automatické spuštění makra lze v Inventoru zajistit jeho správným pojmenováním. Pokud název makra obsahuje "AutoOpen", "AutoNew", "AutoSave", "AutoClose" nebo "AutoEdit", makro se automaticky spustí při provádění příslušné akce, např. při ukládání výkresu (podrobnosti viz. Help v Inventoru). Pro inspiraci přikládám makro (viz. níže), které řeší zápis hmotnosti modelu a použitých výkresových měřítek do uživatelských parametrů výkresu. Prosím kohokoliv, kdo je ochoten poskytnout nějaká makra pro Inventor, aby je poslal na mou adresu nebo je zveřejnil v této konferenci (třeba pod nějakým novým tématem). Děkuji.
'Always use X and Y in the Scale display string 'Always use X and Y in the Scale display string 'True: Uses the same display style as inventor, Scale 2.5 is shown as 2.5:1 Public Sub AutoSave() 'On Error GoTo WrongPartsList If oDrawDoc.ReferencedFiles.Count <> 0 Then Private Sub ShowFirstViewScale() Private Sub ShowAllScales() End Function |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 340 |
![]() |
|
jj přesně něco takového (mám takový pocit že dokonce doslovně) obsahuje utilitka iProperty Collection, a je dokonce uživatelsky velmi příjemná, celé nastavení je v jednom ini souboru
jen mě začíná čím dál tím štvát fakt, že takové makra si musí nějak složitě uživatelé navzájem zprostředkovávat a autodesk se hezky směje jak mu platíme za updaty a nic takového nám nenabízí. hodně lidem by stačilo, kdyby přeložily help k API, pokud by to bylo lokalizované, tak si tam hromadu věcí člověk najde u udělá podle svých představ, ale takhle...!! Upravil Otasek |
||
||
![]() |
||
Augustyn ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 07.bře.2005 Lokalita: ČR (VY) Stav: Offline Bodů: 11 |
![]() |
|
|
||
![]() |
||
Radek Pícha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 66 |
![]() |
|
Jsem jen příležitostný "použivatel" VBA a z helpu jsem pochopil, že automaticky spustitelné makro může být pouze v DocumentProject (musí být součástí souboru - idw, ipt). Protože nemůžu zajistit, že všechny soubory budou z mé dílny rozhodl jsem se pro AplicationProject a to neumím spustit jinak než třeba tlačítkem. Jak to dokáže Patrick de Stobbeleir nevím. Spáchachl jsem si udělátko, které mi pomáhá s vyplňováním kusovníků (můžu z hlavní sestavy upravovat všechny podřízené kusovníky). Návrh "poskytnout nějaká makra pro Inventor" je zajímavý, ale dost mi připomíná příběh někdy okolo roku 1990, kdy jsem měl hromádku prospěšných lispů a poskytl jsem je zakladateli Mechsoftu (MP). Jeho odpověď byla asi tato: Budiž vám odměnou, že vaše lispy budou zahrnuty do nové verze našeho programu (tehdy myslím Profi). Pak jsem si svoje utility kupoval vrámci balíku Profi... |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
jak sem to tak zkoumal tak Patrik se napichnul do registrů a pomocí nic při volání "save" zpouští svou rutinku a je mu celkem jedno jestli je to ipt, iam, idw.. podle druhu souboru doplňuje volitelné proměnné
S tím poskytování vylepšení by chtělo přejít na úplně jinou politiku. Nikoliv prodávat vylepšení, ale vylepšení by měla být volně dostupná, aby každý potencionální uživatel viděl, že když si koupí tento soft, tak dopředu ví co tím získá a že nekupuje zajíce v pytli s těm co takové fičurky vymýšlí by měli ještě poskytovat slevy na upgrade. Tedka pokud bych chtěl přejít ke konkurenci, tak vím přesně na co se zaměřit, co mě tady chybí a jaké jsou nedostatky a sondoval jak tyto problémy řeší oni. |
||
||
![]() |
||
Jan Liska ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor,Producstream Stav: Offline Bodů: 65 |
![]() |
|
Dobrý den, poznámka ohledně automatického spouštění - aplikace pro Inventor může být kromě makra také ve formě tzn. add-inu. Add-in má schopnost reagovat na různé události, mj. např. na uložení dokumentu. Technicky je třeba pro add-in používat Visual Basic, popř. C++, C#, VB.Net atd. pro makra postačuje VBA, které je součásti instalace. S pozdravem |
||
Jan Liška
Autodesk Consulting |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 66 |
![]() |
|
hmm tak to už jsem vysunut out... nemám ambice tvořit profi rutiny pomocí "Visual Basic, popř. C++, C#, VB.Net atd." a VBA mi autospouštění v AplicationProject neumožní (jako třeba starý lisp)... K návrhu politiky poskytování prospěšných rutin by se mohl vyjádřit třeba pan Michl... |
||
![]() |
||
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 961 |
![]() |
|
p. Janča, som rád že vás iProperty Collection dostal úplne mimo realitu... Keď som si to ja stiahol z Webu anainštaloval, zažil som podobnú eufóriu...Od radosti som napísal ´dakovný mail Patrickovi. Potešilo ho to...
|
||
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
![]() ![]() |
||
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Jak jste docílili toho, že SM_Extents_Width a SM_Extents_Length v aplikaci plech, vytvořené pomocí iProperties, nejsou nulové?
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
a máte udělaný rozvin? bez toho te nejde
|
||
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
dík, už to jede... ... hmm, ještě by to chtělo, aby Patrick reagoval na naše další návrhy, když se do toho nechce Autodesku... |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Tedka mě tak trklo, že AI zjistit velikost dílce nějakým způsobem umí.
Když dělám plechařinu a nejsem zarovnaný do souřadného systému (kreslím nějak zešika) tak pak je rozvin také zašikma, a když se podívám na jeho velikost tak to hlásí největší rozměry vzhledem k osám souř.systému. a to je ta vlastnost co chci, jenže standartně je jen u plechů. Každý dílec jde zapnout jako plech, ale to je trošku difné řešení... ![]() |
||
||
![]() |
||
Jan Liska ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor,Producstream Stav: Offline Bodů: 65 |
![]() |
|
Dobrý den, pokud by vám nevadilo použití VBA, tak lze ke zjištění max. rozměru použít metodu RangeBox objektu SurfaceBody, např. Sub PrintRange() Uvedené makro bylo testováno pouze v souboru součásti (IPT, v ThisDocument), pro sestavu by bylo třeba rozšířit. S pozdravem |
||
Jan Liška
Autodesk Consulting |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Jo, to je přesně to co celou dobu chci
![]() No tedka ještě zjistit jak načíst hodnotu z položky "POPIS" v ipt a mám vyřešeno ![]() Až budu mít udělátor hotový tak určitě dám vědět Upravil Otasek |
||
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,336 sekund.