Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Alexpv ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 18.kvě.2006 Lokalita: ČR (OL) Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() Zasláno: 02.bře.2007 v 14:52 |
Existují nějáké šablony, které umožní, aby výkres v Inventoru splňoval české normy?
Upravil Alexpv - 02.bře.2007 v 14:52 |
|
![]() |
|
martin.hendrych ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 22.úno.2007 Lokalita: ČR (ZL) Používám: AutoCAD Mechanical, Inventor Stav: Offline Bodů: 84 |
![]() |
Mám obavu, že si asi budete muset šablony upravit sám. Alespoň nevím, že by nějaké takové šablony byly někde k dispozici ke stažení.
![]() |
|
Martin Hendrych
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Moje zkušenost - firma s IMHO slušnými zkušenostmi s AutoCADem, začínající s Inventorem:
1. Naprosté zděšení z vystupujících výkresů,
2. Snaha o vlastní zorientování a upravení prostředí (šablohy i NORMY)
3. Pro nedostatek znalostí a času jsem přijal nabídku firmy (zatím nejmenuji) na zpracování něčeho, co nazývají "Podniková norma" a co, jak jsem pochopil, by mělo být vlastně ty náležitosti pro tvorbu výkresů podle našich norem a zvyklostí. Jejich zástupce mne přesvědčil, že je pro mne po všech stránkách výhodné, zajistit to u nich formou servisní smlouvy.
4. Po 3 měsících zatím v podstatě žádný výsledek. (Uznávám, že možná není ani ideální spolupráce z naší strany - nemáme čas brousit pily, musíme řezat.)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21978 |
![]() |
České normy, šablony, styly, automatická rohová razítka a další přizpůsobení Inventoru či AutoCADu Mechanical podnikovým standardům nabízí XANADU jako standardní službu - viz: http://shop.xanadu.cz/shop.asp?prod=Implementace+CAD+standardů |
|
![]() |
|
zaplik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 20.zář.2006 Lokalita: ČR (OL) Používám: Inventor 11 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
U nás úpravy proběhly celkem bezbolestně. Problém je možná v tom že u většiny větších firem je metodika vypisování rohových razítek v rámci firmy nejednotná.
Prostě protože jsem tyto úpravy dělal osobně 60 % času jsem zpracovával přesný postup co se má kde vypisovat automaticky vkládat atd.
Nastavit pak Inventor už nebyl takový problém.
Razítka jsem exportovat naše původní z AutoCADu rámečky jsem nakreslil Kusovník jsem upravil
V knihovně normalizovaných součástí ( u těch nejpoužívanějších ) jsem upravil data pro vkládání do kusovníku.
3 dny pro jednoho „schopného“ člověka. |
|
![]() |
|
bigbag ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.bře.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 08, ACad07 Stav: Offline Bodů: 41 |
![]() |
Zrovna se pokousim prekopat defaultni styly kotovani na takove jak je potrebuju ja.
Mam mensi problem s nastavenim tloustky car u rezu. Podle instrukci jak maj vykresy vypadat musi byt rovina rezu oznacena tlustou carou(tzn 2:1 tloustky ku tenke care= 0,5:0,25mm) vsechny tloustky car tedy mam nastaveny vudto na 0,25 nebo na 0,5mm. Vse se zobrazuje tak jak mam az na jednu vec.rovina rezu ma tloustku 0,5(tak jak jsem nastavil) ale v tak posledni cca 1 cm na konci teto cary(okolo mista kde se teto cary dotyka sipka ve smeru rezu) je tlouska cary 0,7 mm....Netusim z jakeho duvodu. VSECHNY cary v hladinach maji nastavenou tloustku bud 0,25 nebo 0,5 mm. Zadna z nic nema tlousku 0,7... Je to neco co bych asi byl ochoten prekousnout, ale celkem me stve proc to tak je.. |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Ty konce jsou standardní značka a patří to neoddělitelně k šipkám označujícím směr řezu. Pokud nemáte v označení zaškrtnuto "Zobrazit celou čáru", tak vám řez určuje pouze tato značka. Nevím, zda jde uživatelsky editovat, ale asi by to nebylo přes nastavování tloušťky čar.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.