Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
Jiří Plávek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 134 |
![]() |
Pro Mici: proč vtip? Nevím jak dlouhé zkušenosti v Revitu máte vy, ale já v Revitu prováděčky dělám už delší dobu. Vtip je spíš že popisujete CADKON jako nějaký nedostižný cíl pro BIM, přitom je to jen sada postarších a dost omezených utilit.
Ocelové konstrukce ani skelety nedělám, ale na to má Revit verzi Structure, i se statickými výpočty. Lidí co tady dělají v Revitu a dělají i prováděčky, je podle mého už docela dost. Autodesk nebo Xanadu by asi mohli říct nějaká čísla. Jinak o prováděčkách se tady už před časem diskutovalo. Když zkusím vyhledávání, tak třeba tady: http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1006 http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1001 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Tomu, že někdo udělá plnohodnotnou a zpětně provázanou prováděčku celou v Revitu taky moc neveřím. Nicméně doufám, že jednou to půjde a bude to intutitivnější a jendodušší než současný CADKON.
Mimochodem, na veletrhu jsem měl tu čest aby mi předvedli novou verzi CADKONu, krom toho, že mě přesvědčovali, že je to programováno v DXF mě to ničím nenadchlo. Pro profese to má asi smysl, ale třeba na kreslení klasické stavařské čáry mě zklamalo, že jako aktuální český program to neumí normu, která je již 3 roky stará.
|
|
![]() |
|
Mici ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.dub.2007 Lokalita: Slovensko Používám: ACA 2008, ACA 2009 Stav: Offline Bodů: 25 |
![]() |
"Prováděcí výkresy přeci dělá Revit sám."
Keď ste to mysleli ako vtip tak sadol.
![]() Keď nie, tak ak by to bolo možné rád by som sa o takom realizačnom projekte spracovanom v Revite dopočul a prípadne i videl. (formou PDF, DWF...)
Len pre porozumenie mám na mysli okrem časti 1.1 architektura i časti ako 1.2 Betónové konštrukcie konštrukcie (s výkresmi výstuže), 1.3 oceľové konštrukcie. A potom i 1.4 Zdravotechnika, VZT, VYK.... K tomu snáď výkres nejakého krovu na niečo väčšie ako RD a povedzme točitého oceľového schodiska a všetky špecifikácie výplní dverí či okien na úrovni špecifikácie pre dodávateľa. A mám na mysli to všetko spracované formou BIM (objektovo). Lebo o tom, že čiary vie ťahať i Revit (a celkom dobre) nepochybujem. A potom pre zaujímavosť prosím pripíšte i prácnosť v tisíckach hodín :-)
-ml-
|
|
-ml-
|
|
![]() |
|
Jiří Plávek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 134 |
![]() |
Ježíšmarjá jen to ne! Doufám že nic takového jako CADKON už pro Revit nikdy nebude zapotřebí. Prováděcí výkresy přeci dělá Revit sám. |
|
![]() |
|
Mici ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.dub.2007 Lokalita: Slovensko Používám: ACA 2008, ACA 2009 Stav: Offline Bodů: 25 |
![]() |
Ale veď to je tá najlepšia správa. Domnievam sa že "Plug-iny" sú veľkou šancou ako riešiť primárny problém BIM - rozdielne zobrazovacie zvyklosti u klienta (Európa) a vývojára (USA). A to platí i o systéme členenia dokumentácie a knižníc detailov...... A preto produkt s dobrým jadrom (Revit) veľmi potrebuje lokálny support - "pluginy" aby sa stal skutočne výborným CAD-om.
Preto som presvedčený že cesta za skutočným BIM a to až po vykonávacie výskresy na stavbu je dláždená v niečím ako CADKON H pre Revit, CADKON TZB pre Revit MEP či Advance steel nad Revit Stucture. S pozdravom -ml-
|
|
-ml-
|
|
![]() |
|
aecman ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 114 |
![]() |
A budeme zase tam kde sme teraz. Jedna aplikacia + nadstavby(pluginy). Platit za Revit + platit za nadstavbu a sledovat ich vzajomnu kompatibiltu. Ale samozrejme za dobru nadstavbu by som si zaplatil :) Upravil aecman - 11.dub.2007 v 12:21 |
|
![]() |
|
IvanaV ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.lis.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Revit 6-2016, AutoCAD občas Stav: Offline Bodů: 296 |
![]() |
Těch nových funkcí je víc... a pak vylepšené API:
http://cadappdev.blogspot.com/2007/03/revit-2008-api-new-creation.html Nechcete se do toho někdo pustit? Náměty by byly ;) |
|
![]() |
|
aecman ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 114 |
![]() |
Ukazka z niektorych novych funkcii Revit Architecture 2008. Flashove video cca 70 MB. Nutna registracia . Upravil aecman - 09.dub.2007 v 17:46 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,756 sekund.