ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoRozvin: prechod stvorec-kruh

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
dagon Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.úno.2007
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 49
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozvin: prechod stvorec-kruh
    Zasláno: 20.lis.2007 v 18:30

Zdravim...

mam nasledovny problem. chcem vytvorit plechovy diel, hrubka 25 mm. na jednej strane zacinam obdlznikom a na druhej by mal byt vnutorny priemer 162mm. obdlznik a priemer lezia v rovinach rovnobeznych a vzdialenych 275,5 mm. pouzijem funkciu loft. v mojom pripade to vsak nie je kompletny prechod stvorec-kruh, dokonca ani polovicny. problem je v tom, ze by som potreboval urobit rozvinuty tvar tohoto dielu.
snazil som sa prechodom do plechoveho dielu, zadal som hrubku a nic sa nestalo. skusal som aj prikaz shell (skrupina) s rovnakym vysledkom.
nestretol sa niekto s niecim podobnym?

dagon
Zpět nahoru
toros Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.čer.2006
Bodů: 15
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2007 v 20:20
aky mate inventor??10,11,2008 ?
inventor to nedokaze bohuzial iba s nadstavbou spi sheetmetal stoji asi 75000 sk alebo v inzch programoch plate n sheet 4 alebo autopol ale da sa na stanke o podpore inventoru stiahnut diel ktory si vite adaptovat ja vam ho poslem ak chcete alebo dam vam stranku a skuste ho tam najst ale ay po registracii
inventor
Zpět nahoru
Kane Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Mechanical Desktop 2010, Inventor 2010
Bodů: 26
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2007 v 21:03
Přesně jak píše kolega, tento problém sem řešil zhruba půl roku zpět, bohužel bezvýsledně. Takže buď si pořídíte příslušnou nádstavbu na Inventor, nebo jiný software. Já sem bohužel musel rozvin nakreslit v ACADu podle knihy pojednávající právě o rozvinech. Práce na docela dlouho.
LCh

Pro/E WF4, ANSYS 14.5, W7
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21978
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2007 v 21:17
Jde to i standardními nástroji Inventoru (bez nadstaveb) - viz např. přechody v CAD Katalogu:
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
dagon Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 10:16

pre pana torosa: mam inv 11 series (mam to aj v profile). plate and sheet 4 mam, skusal som, ale tento moj specificky tvar asi nedokaze. este sa pokusim...mozete mi poslat tu stranku? ak mate, prosim poslite mi ten diel, skusim si ho adaptovat. mail: richard@asi.no

pre pana kane: knihu o rozvinoch uz mam pripravenu....

pre pana michla: o tychto dieloch v kniznici viem, ale neriesia moj trochu specificky problem. aj ked, mozno ano......ale to sa mozem dozvediet az vtedy, ked sa zo mna stane VIP........apropo, neuvazujete o zruseni tejto sekcie? niekto, kto hlada odbornu pomoc, ako na tomto fore, nemoze za to, kde ma kupeny produkty firmy autodesk....
dagon
Zpět nahoru
Pavel Žáček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012
Bodů: 446
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 10:33
Mám také inventor 11 a podobný problém jsem už řešil. Pošlete mi vaši součást na můj mail, ať se můžu podívat, co by se s tím dalo dělat.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 12:05
Původně odeslal(a) dagon dagon napsal(a):

pre pana michla: o tychto dieloch v kniznici viem, ale neriesia moj trochu specificky problem. aj ked, mozno ano......ale to sa mozem dozvediet az vtedy, ked sa zo mna stane VIP........apropo, neuvazujete o zruseni tejto sekcie? niekto, kto hlada odbornu pomoc, ako na tomto fore, nemoze za to, kde ma kupeny produkty firmy autodesk....
Zrušení určitě neplánujeme (ale ani uvolnění). VIP web je placená služba rozšířené podpory firmy XANADU (pro naše zákazníky vždy 1 rok zdarma). Kupovat produkty Autodesk samozřejmě můžete u kteréhokoliv autorizovaného prodejce v ČR i SR, při posuzování nabídek jistě hrají roli i služby technické podpory, které daný prodejce nabízí. Pokud podpora stávajícího prodejce nevyhovuje, využívají firmy i samostatné služby VIP podpory - tzv. "Xanadu CAD Support Packu".
Zpět nahoru
dagon Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 16:18
priatelska vypomoc:

mohol by mi, prosim, niekto s VIP pristupom poslat part z kniznice plechovych dielov, prechod stvorec-kruh?
pokusam sa riesit vyssie uvedeny problem, nicmene sa mi to nedari a termin je termin....

dakujem.
dagon
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 16:26
To bohužel nemohl...
Zpět nahoru
dagon Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 17:52

dakujem za rychle uzemnenie...aspon viem, kam sa mam nabuduce obratit.

za prispevky dakujem.
dagon
Zpět nahoru
toros Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 18:07
no ale dufam hlavne pre pana michla je tu tolko dotazov na tieto doslova pre beznu prax elementarnu prax na tie rozviny ze ked naozaj existuje moznost to naplno vsunut do programu inventor povedzme 2009 tak prosim bojujte za to nech autodesk kupi firmu spi a je to ved citam na inych strankach ze autodesk skupuje firmy ako na beziacom,pase tak prosim lebo ku pelchovym dielom patrirozhodne aj toto rozne prechodky a tvary potrubi v inych programoch ako je solidedge solidworks uz to tam vsuvaju prosim prosim prosim
inventor
Zpět nahoru
toros Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 18:09
ale inac ja osobne inventor milujem ale toto tam chyba a neviem ja som hlavne odbornik na zvaranie a rad pomozem odbornikom v autodesku so svaranim lebo tamto je urobene tak skolacky ze to je strasne - tam sa opat treba pozriet na program catiu ale to je len moj nazor
inventor
Zpět nahoru
FrantaH Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.pro.2005
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Solid Edge ST3, Bricscad
Bodů: 38
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2007 v 19:59
Zpět nahoru
pepet Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 22.lis.2007
Používám:
Inventor 2011
Bodů: 114
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2007 v 14:03
Vytvoril som si diel pre dany problem. Neviem ake rozmery ma Vas obdlznik a ani neviem aku cast z toho prechodu potrebujete, ale ako plny prechod sa mi to podarilo vymodelovať a predpokladam ze sa to bude dat aj orazať podla Vasich poziadaviek. Poslite mi na fmail01@zoznam.sk adresu kam Vam mozem poslat subor aj s pokecom.
Zpět nahoru
Drobek81 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.led.2007
Používám:
Inventor 2008
Bodů: 69
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2007 v 14:45
Původně odeslal(a) dagon dagon napsal(a):

priatelska vypomoc:

mohol by mi, prosim, niekto s VIP pristupom poslat part z kniznice plechovych dielov, prechod stvorec-kruh?
pokusam sa riesit vyssie uvedeny problem, nicmene sa mi to nedari a termin je termin....

dakujem.

přístup na VIP podporu jsem zrušil, protože jsem tam za celé dva roky stáhl jen aktualizaci a právě zmíněný přechod čtverec kruh(nakonec sem to radši udělal v Solidu).
Jestli Vám stačí jen obyč přechodka tak mi napište, klidně ji udělám a pošlu šablonu - nezabere to víc jak 2minuty.
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2007 v 16:51
Nerad bych, aby došlo k nedorozumění (jestli mluvíme o stejné službě) -- pokud máte aktuální údaje ve vašem profilu, pak váš bezplatný login na VIP serveru eviduje desítky přihlášení a období užívání celkem 10 měsíců, poté bezplatný přístup vypršel.
Zpět nahoru
Drobek81 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.led.2007
Používám:
Inventor 2008
Bodů: 69
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2007 v 19:02
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Nerad bych, aby došlo k nedorozumění (jestli mluvíme o stejné službě) -- pokud máte aktuální údaje ve vašem profilu, pak váš bezplatný login na VIP serveru eviduje desítky přihlášení a období užívání celkem 10 měsíců, poté bezplatný přístup vypršel.

ano, při procházení příspěvků jsem zde občas narazil na odkaz na VIP a tohoto jsem využil. Co se týče stahování aktualizací, myslím že k tomu není tato služba potřebná (byť jsem ji využil skrz lenost něco vyhledávat).
Nerad bych Vám kazil kšefty, ale je dobrou vizitkou prodejce mít pro své zákazníky podporu.
Vím že nedávno došla nabídka na prodloužení přístupu a cena se pohybovala kolem 35tisíc/rok, což mne skoro zvedlo ze židle. Už si nepamatuju přesnou částku, šlo to do koše.
Rozhodně ale nechápu, co je špatného na tom, poskytnout komukoliv, byť je to zákazník nebo ne, obyčejnou pomoc - obzvlášť když se jedná o něco co zde je a stačí to jen poslat. Nevím, ale doufal jsem, že zastáváte Autodesk jako takový a né svoji firmu. Nemám tento přístup rád, smrdí to po penězích. Lidé si mají pomáhat, když někdy nebudete Vy něco vědět tak se určitě najde někdo, kdo Vám rád poradí, protože to není člověk zkažený penězi.
Sorry, klidně to smažte ale při Vašem přístupu to nelze jinak...
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2007 v 19:22
Právě podobného nedorozumění jsem se obával - směšujete zde dvě různé věci.

Služba firmy XANADU zahrnující přístup na VIP server samozřejmě nestojí 35 tisíc/rok, ve skutečnosti je pro zákazníky firmy XANADU bezplatná - vždy jeden rok po nákupu licence či Autodesk Subscription. A navíc se netýká stahování aktualizací.

A právě Autodesk Subscription je asi ta "nadzvedávací" nabídka - ta se však netýká přístupu na VIP server XANADU, ale jde o produkt/službu firmy Autodesk (a cenovou politiku firmy Autodesk). Cena Autodesk Subscription je v relaci s jinými "maintenance" poplatky k podobným aplikacím a zahrnuje mj. bezplatný přístup k novým verzím software, jeho rozšířením, přímé podpoře, používání starších verzí, použití další licence "na doma" a dalším výhodám (viz subscription).

Chápu vaši výtku (i když asi částečně pramení z nedorozumění), ale jako zástupce obchodní firmy prodávající mj. služby a znalosti se nedívám primárně na prodej služeb jako na "zkaženost penězi". Předpokládám, že jako konstruktér také prodáváte své služby za peníze (mzdu). Navíc si neskromně myslím, že ve srovnání s jinými IT a CAD firmami nabízíme neporovnatelně více služeb právě zdarma.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4993:VIPHrubé a rozmazané linie ve vystínovaném pohledu Inventoru 11.
Tip 6693:Plechová přechodka obdélník-kruh v Inventoru.
Tip 3859:Jak nakreslit vyplněný kruh?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,336 sekund.