Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lukáš Záruba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: inventor 2015 Stav: Offline Bodů: 429 |
![]() Zasláno: 11.dub.2008 v 11:25 |
Se svarama nemám zatím moc zkušeností. Proto bych potřeboval vědět jak rozlišíte svárění od pájení, na modelu a na výkrese.Doposud jsem to řešil tak že pro pájení jsem udělal miniaturní svár mosazí a pro svár normálně. Ale teď mám setavu na které je jak pájení tak i sváření a já si nejsem jistel jak to udělat správně. Prosím o nějaký postup.
Problém č.2 - Potřebuju svařit koutovím svarem podložku k trubce. Jelikož je podložka malinko větší než průměr trubky, vznikne mi tam malinká mezera. Svářeč si jí ani nevšimne ale já ji musím vyplnit než aplikuji koutový svár. Proto použiju nastavování profilů ( nejsem si jist názvem mám německou verzi) a zvolim vnitřní stanu podložky pak stěnu trubky a inv. mi to nastaví, jenže né po celém obvodu díry podl. a proto musím postup min. 6x v různejch rovinách aby se mi to vyplniko a mohl jsem použít koutoví svár.
Neznáte nějakej jinej postu jak to provést jednodušeji?
|
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
![]() |
Nebudu radit, jen svůj postup:
1) v modelu dělám (modeluji) svary minimálně, většinou až na výkres umístím značku svaru a tam svar definuji.
2) Problém bych zkusil řešit kosmetickým svarem (nevím jak v německé verzi, ikonu mám pod koutovým svarem).
Radek
|
|
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer |
|
![]() |
|
Lukáš Záruba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: inventor 2015 Stav: Offline Bodů: 429 |
![]() |
Tak to mě nenapadlo že jde udělat svár na výkrese aniž by nebyl na modelu. To mi ulehčí práci. K čemu vlastně slouží dekorativní svár?
|
|
![]() |
|
Lukas.H ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Arkance Systems Přihlášen: 07.zář.2007 Lokalita: ČR (PA) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 74 |
![]() |
Kosmetické svarové housenky jsou
užitečné tehdy, když návrh nevyžaduje kontrolu konfliktů nebo estetický vzhled
objemových svarových housenek.
|
|
Lukáš Hrubý
|
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
![]() |
Já je používám na vyplnění prostoru (spáry) u modelů, které chci svařit např. koutovým svarem, ale nedotýkají se jejich plochy. Prostě si spáru vyplním kosmetickým svarem a přes získanou plochu dám kouťák.
Rad
|
|
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.