Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() Zasláno: 28.kvě.2008 v 14:05 |
Je někde na webu aktuální seznam norem (hledal jsem na www.cni.cz, ale možná špatně), kam by se zadalo třeba ČSN EN 50081 a napsalo by to jestli je to platná norma nebo že byla zrušená a nahrazená.... Předělávám takové lejstro a něco podobného by se mi hodilo. Vím (pokud se něco nezměnilo k lepšímu) že úplné znění norem je možné jen koupit a jejich kopírování se trestá popravou při východu slunce, ale o to mi nejde. Upravil Kotlaba - 28.kvě.2008 v 14:06 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Ano existuje, seznam je právě na ČNI, vyhledávání funguje jako online katalog. Na strákách ČNI lze stáhnout i program s databází všech norem - viz odkaz.
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Spíše bych doporučil volnou verzi tohoto programu - pro účely ověření platnosti normy postačí.
|
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Děkuji,za odpovědi, také jsem něco našel:
Napíšu číslo normy do okna "Hledat produkty v katalogu", u některých norem mi to nabídne i náhled.
|
|
![]() |
|
MiaS ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 27.čer.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Revit9 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Mrknete se na stránky http://www.normservis.cz/seznam_norem.php zde je seznam norem uplně zadarmo nebo zde je i program na PC, který obsahuje nejen normy ČSN, ale i STN, PNE, HŽ, TPG, TNV, TZ a ČOS. U většiny norem je tam i jejich nahled. Ale mají tam i obchod na normy se slevou.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,183 sekund.