Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Asi něco pořád nechápu ...
Buď chci změnit vlastnosti výřezu jako takového (hladinu, velikost, rozměry, umístění, zamčení výřezu a měřítko) - a pak si sáhnu na hranici výřezu a udělám to, co je potřeba
Anebo chci měnit zobrazení ve výřezu (viditelnost, umístění kresby ve výřezu, anebi zoom - ale ten já osobně raději přes měřítko výřezu a pak posun ve výřezu) - a pak dvojklik do výřezu - a je úplně jedno, jestli jsem na papíru, anebo jestli si výřez protahuji mimo něj - takže k tomu opravdu nevidím důvod
A _mview ON udělá pouze to, že
"Nastaví vybrané výřezy jako aktivní. Aktivní výřez zobrazí objekty v modelovém prostoru. Systémová proměnná MAXACTVP řídí maximální počet výřezů, které mohou být současně aktivní. Pokud výkres obsahuje více výřezů, než je hodnota MAXACTVP, musíte jeden vypnout, pokud chcete, aby se další stal aktivním. " A význam má mouze při více, než 64 výřezech v layoutu - a to nastane opravdu velmi málokdy ... |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
milano99 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.dub.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 40 |
![]() |
_mview - on - select - enter
vyskusane, funguje
|
|
![]() |
|
milano99 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.dub.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 40 |
![]() |
tak bud mame kazdy nastavene inak premenne, alebo neviem. mne osobne sa dvojklikom do ktorehokolvek viewportu tiez neda vojst. bud je to novovytovreny, s ktorym nemam problem, alebo ked prepinam medzi dvoma. akonahle vsak kliknem na layout, uz sa mi do viewportu neda dostat....
|
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Jediné co mě ještě napadá, je že máte druhý výřez UVNITŘ prvního a defakto zůstáváte stále v prvním výřezu. Zkuste CTRL+R pro přepínání výřezů a sledujte, kde se vám pohybuje nitkový kříž (kurzor).
|
|
![]() |
|
![]() |
Velmi uzitocna funkcia, o ktorej som doposial nevedel. Dakujem...
|
|
![]() |
|
Pet5 ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Revit Architecture 2014,AutoCAD 2014 Stav: Offline Bodů: 203 |
![]() |
To Sedlacek: Dakujem,presne v tom bola chyba.Viewport vo Viewporte. A to Ctrl+R je fakt super.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
To Sedláček: To mne nenapadlo |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Viz též jeden z prvních tipů v databázi tipů:
a
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.