Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() Zasláno: 12.bře.2009 v 09:12 |
Někde (zde?) jsem to již jednou našel, ale nepoznamenal, teď ať hledám jak hledám, nemohu nalézti... Jde o to: pokud v lispu použiju funkci, která nemá "bezdialogovou" variantu, tak lze vynutit vyvolání dialogu nějakým příkazem (ten právě hledám). Anebo lze to nějak elegantně obejít? (např. pro funkce overkill anebo pljoin) ...Omluva: pljoin není dialogový příkaz. Přesto ale bych ho chtěl použít v lispu - zatím se mi to nedaří. Upravil Ferdinand - 12.bře.2009 v 09:21 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Nestačilo by -OVERKILL
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
-overkill jsem zkoušel v násl. variantách, ze kterých nefung ani jedna. Formy zápisu v lispu:
;;1;;
(load (findfile "overkill.lsp"))
(command "delay" 500) (command "_-overkill" "_All" "" "_I" "ltype,color,lweight,plotstyle" "_F" 0.1 "_P" "_Y" "_T" "_Y" "_E" "_Y" "")
;;2;;
(command "delay" 500) _-overkill
_All ;
_I
ltype,color,lweight,plotstyle _F 0.1
_P _Y _T _Y _E _Y ; ;;;3;;;
(command "delay" 500) (C:_-overkill)
(while(>(getvar "cmdactive")0)(command "_All" "" "_I" "ltype,color,lweight,plotstyle" "_F" 0.1 "_P" "_Y" "_T" "_Y" "_E" "_Y" ""))
;;;4;;;
(command "delay" 500) (setq QS1 (ssget "X" '((410 . "Model"))))
(command "_-overkill" QS1 "_I" "ltype,color,lweight,plotstyle" "_F" 0.1 "_P" "_Y" "_T" "_Y" "_E" "_Y" "")
Dokonce ani v p.ř. CADu to neprovede. Průběh si můžete vysledovat:
Command: -overkill
Select objects: all
5 found Select objects:
2 objects were not in the current space.
...
...
Enter an option to change [Ignore/Fuzz/Plines/parTial/Endtoend] <done>:
po zadání Enter se nic nespojí (zkoušel jsem to pro 3 navazující čáry).
Edit: Další omluva - nějak jsem si to spletl dohromady... Chtěl jsem zkoušku pro příkaz -overkill a očekávám výsledek příkazu pljoin... Jedná se o příkaz -overkill, který na p.ř. samozřejmě zafunguje (musí tam ale být ty duplicity ![]() Upravil Ferdinand - 12.bře.2009 v 10:17 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
S tím lispem Vám moc neporadím.
Jen z vlastních zkušenostím vím, že příkaz OVERKILL požaduje proměnnou PEDITACCEPT na hodnotě "0". A aby spojil čáry do jedné, musí být v naprosté rovině. |
|
![]() |
|
Martin Bielina ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.led.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD True view 2016 Stav: Offline Bodů: 100 |
![]() |
OVERKILL není vnitřní příkaz autocadu, pokud jej chcete/potřebujete volat, tak je potřeba použít zápis: (c:overkill) A další problém bude v těch parametrech. Tady si nejsem jistý jestli vůbec jde OVERKILL k něčemu podobnému donutit, myslím tím ve stavu jak je autodeskem distribuován. Nejlepší by asi bylo (autoři OVERKILL prominou) zkopírovat jeho kód a proměnné nastavit podle potřeby a celé to pak spouštět jako lokální subrutinu z té vaší. asi nějak takhle: (defun overkillferdinand .... dle originálu, ale upravit to nastavení "na tvrdo" ) a někde ve vašem kódu zapsat (c:overkillferdinand) Pro pljoin platí bohužel totéž ... Upravil Martin Bielina - 12.bře.2009 v 16:38 |
|
![]() |
|
![]() |
OK, šlo mi jen o to, zavolat v lispu tyto Express funkce, aby proběhly korektně tak jak jsou, bez úpravy (není nutné nastavovat, byl to jen příklad). Asi mám smůlu.
Nyní jiný dotazy týkající se také dialogu - neumím to a proto potřebuji s tím poradit:
1. Jak dostanu v dialog. panelu vedle sebe např. tři boxed_radio_column tak aby nebyly pod sebou jako nudle, ale narovnány vedle sebe?
2. Má být několik radio_button společně v jednom boxed_radio_column. Vedle jednoho radio_button by měl být popup_list, který by se aktivoval pouze v případě aktivace (volby) tohoto jednoho radio_button , v případě volby kteréhokoliv jiného radio_buttonu má být nepřístupný. Jak do toho popup_list dostanu jednotlivé hodnoty seznamu a jak je definován výběr konkrétního řetězce pro použití v lispu (vidím, že tam má být nějaký key=...)?
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,492 sekund.