Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Everel ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 09.úno.2009 Lokalita: Slovensko Používám: ProgeCad Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 16.dub.2009 v 22:12 |
Nejde mi prepojiť tabuľka z excelu do autocadu. Neviem kde robím chybu. Vytvorím tabuľku v exceli a vyberiem ju myšou, dám Upraviť a Kopírovať. Potom v Cade dám Prilepiť inak / Paste special/ a objaví sa mi dialog box a v ňom je , že zdroj neznámy a možnosť -Prilepiť prepojenie je neaktívna. Už sa s tým trápim veky a neviem prísť na to prečo mi to nejde.
Podľa knihy to robím správne a vo výkrese by sa mala objaviť tabuľka excelu. Editáciou tabulky v exceli by sa automaticky mala meniť aj tabuľka v CADE. Vie mi niekto poradiť? |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
zkuste tip # 6417
|
|
![]() |
|
Everel ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 09.úno.2009 Lokalita: Slovensko Používám: ProgeCad Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Neviem spustiť príkaz tabulka. Nemôžem to nájsť.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
prikaz tabulka
Pokud to nejde, je mozne, ze ve vasi verzi tabulka neni, nevim ted od jake verze tento nastroj funguje, ale jakou mate verzi cadu ? |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Příkaz
TABULKA je v AutoCADu od verze 2005 (viz odkaz).
|
|
![]() |
|
![]() |
Takze pokud mate nizsi verzi nez uvadi p. Michl tak to bude ten zakopany pes :-)
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Tabulky jsou sice v AutoCadu od 2005, ale propojení s excelem tuším až od 2008. Pokud nepoužíváte aplikaci excellink - ale na to dotaz nebyl směřován.
|
|
![]() |
|
J.Richter ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.čvc.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 82 |
![]() |
Pokud vidím, tak Everel používá ProgeCAD..? Směřujete tedy dotaz na propojení tabulky Excel s ProgeCADem?
|
|
Jan Richter
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Stačí si přečíst původní dotaz - je zde vysloveně napsáno: "Nejde mi prepojiť tabuľka z excelu do
|
|
![]() |
|
![]() |
Máte pravdu. Používam teraz ProceCad 2008. Nakoľko mi nejde prepojenie tabuľky, tak som si nainštaloval Autocad 2002 z knihy od Omuru a testoval som ,kde je chyba. Tam mi to tiež nejde. Ani u kolegu na Autocad LT . Ale v popise v knihe od Omuru "Autocad 2002" Je prepojenie tabuľky podrobne popísané, tak si myslím, že by malo fungovať cez "Paste special". Dokonca je tam na CD vytvorený aj skúšobný súbor *xls. A napriek tomu mám možnosť "Pripojiť prepojenie" Neaktívne. Možno je problém vo verzii, ale prečo to potom v knihe je popísané, ako jedna z možností práce Autocadu? Ja teraz všetky tabuľky pracne počítam a chcel by som si prácu uľahčiť. Ak sa trochu financie nazbierajú, tak by som chcel prejsť na Autocad, ale teraz .... Ďakujem všetkým, ktorí sa mi snažia pomôcť. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nevim co je napsane v nejake knize, ale ve 2002 propojeni s excelem neslo. Dala se dostat do AutoCadu tabulka stylem, ze se v excelu oznacil blok, dalo se kopírovat a v AutoCadu se dalo:
-vlozit jako -> entity autocadu - to vlozilo texty a usecky v podobe tabulky. Ale nic se neprepocitavalo, proste jen taxty a cary. -vlozit jako OLE objekt - to ma spoustu nevyhod plynoucich z nevypocitatelneho chovani OLE objektu. Predpokladam, ze v knize mysleli tuto moznost. Propojeni mezi excelem a AutoCadem slo pomoci aplikace XANADU Excellink, ale to je komercni aplikace, ktera neni dodavana s AutoCadem. Proste ve verzi AutoCad 2002 neexistoval objekt "tabulka", ten byl az tusim od 2005. |
|
![]() |
|
![]() |
Tak teda končím s pokusmi o prepojenie tabuľky.
A ešte raz ďakujem. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.