Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Úplně největšího efektu asi dosáhnete vytvořením topologie hranic a automatickou tematizací zobrazení ploch - nemusíte nic klikat.
|
|
![]() |
|
sirkeci ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 04.lis.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD 2008 LT Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Pardon, byla to moje chyba - zadával jsem název neexistujícího bloku a navíc jsem si načetl tu starší verzi VerticesBlk, která opravdu neuměla víc křivek najednou.
Teď jsem vyzkoušel tu novou verzi a funguje perfektně. Do bloku jsem vložil samostatný bod a uchopování omezil jen na tyto body, takže "oklikávání" je teď mnohem rychlejší. Ješte jsem si hladinu s bloky izoloval (ostatní hladiny zamknul a ztlumil, abych je viděl jen slabě a bloky s body byly viditelnější) Děkuji všem za pomoc. Edit: Tak přeci ještě jeden problém - při násobném výběru velkého množství křivek VerticesBlk vytvoří bloky jen u menší části z nich. Vyčistil jsem výkres od všeho, co není křivka a všechny křivky jsem převedl na "lehké" (KPŘEVOD). Hlásí: "chyba: nesprávný typ argumentu: numberp: nil" Nevím, v čem je chyba. Mimochodem, poznám nějak, jestli je určitá křivka "lehká" nebo "těžká" (např. ve vlastnostech)? Upravil sirkeci - 20.dub.2009 v 16:01 |
|
![]() |
|
sirkeci ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 04.lis.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD 2008 LT Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
Obávám se, že v urbanistických úlohách se "oklikávání" existujících čar nevyhnete. Jde totiž o to, že dostanete jako podklad výřez katastrální mapy, což je výkres obsahující např. desetitisíce (podle velikosti výřezu) neuzavřených křivek a bloků, které jsou většinou ve stejných hladinách. V této změti čar potřebujete vytvořit uzavřené křivky vyplněné šrafou např. podle funkčního využití území (zástavba, zeleň, komunikace...), podle povrchů (dlažba, asfalt, zeleň) a podobně. Když už jednou ty křivky vytvoříte, samozřejmě si už potom vše systematizujete a zjednodušujete, ale na počátku je opravdu nutné "oklikat" ten surový podklad. Nevím, jestli je to srozumitelné, ale každý, kdo někdy dělal jakýkoliv urbanistický výkres, ví o čem je řeč ![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,161 sekund.