Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Marián Mošať ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 31.kvě.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Revit 2015, Civil 2015 Stav: Offline Bodů: 126 |
![]() Zasláno: 27.kvě.2009 v 17:33 |
Trasy a profily komunikácii mám vytvorené v jednom súbore. V inom súbore
odkazujem na tieto trasy a profily a definujem pre trasy stopy priečnych rezov. Výkres uložím a zavriem. Spustím obnovu (recover) práve uloženého súboru a zistím, že nadefinované stopy PR zmizli. Ak naviac urobíte a vykreslíte aj priečne rezy, nastavíte štýly, pripravíte až pre tlač a výkres bude nutné z nejakého dôvodu reštaurovať tak samozrejme zmizne všetko čo je naviazané na uvedené stopy PR. Zasa jedna "dokončená" robota programátorov. Našťastie existuje riešenie - odkazované trasy ktoré budú riadiť priečne rezy treba v danom výkrese podporovať (teda zmeniť odkaz na definíciu). Stratí sa tým však dynamické prepojenie na definíciu v inom súbore. |
|
MM
Revit 2015, Civil 2015 |
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Abych se přiznal, s recoverem jsem to nezkoušel, ale při normálním uložení by to mělo být v pořádku. Koridor jste měl XREFnutý?
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 31.kvě.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Revit 2015, Civil 2015 Stav: Offline Bodů: 126 |
![]() |
V tom, že to zmizne práve pri reštaurovaní je tá nepríjemnosť. Keď som to ukladal a otváral tak v pohode a to mám vo zvyku pred uložením spustiť diagnostiku - ani tá nič. Až po recover sa objaví hlásenie bez chýb v databáze, akurát Vám zmiznú vyššie popísané objekty.
Koridor som vytváral v novom výkrese - to sa dá aj nejako xrefnúť aby bol funkčný? Ja viem iba o datových skratkách pre trasy a profily. Ale koridor ešte nemusíte mať - iba trasu a profil - príklad som dal na web: " |
|
MM
Revit 2015, Civil 2015 |
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Tak jsem to ráno testoval a musím Vám dát bohužel za pravdu. Maže stopy i ve 2010, takže jsem to okamžitě naprášil na Autodesk, aby to opravili.
Autodesk mi teď potvrdil chybu a mají tu už vývojáři... Příčné řezy lze udělat i z koridoru, který je XREFnutý. Chystám se popsat celý postup pro ostatní na našem blogu. Upravil martinfolber - 28.kvě.2009 v 13:20 |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Zdravím.
Trocha mi trvalo kým som sa "spracoval" poznámku, že priečne rezy idú aj z refnutých výkresov. Doteraz som robil datové skratky, aby som využil hotové objekty v ďalších výkresoch, ale vidím, že s koridormi sa dá pracovať efektívnejšie. Určite bude dobré ak to popíšete podrobnejšie, toto asi nikde v helpoch nenájdeme. Takže rezy z odkazovanej trasy a pripojených výkresov s definíciou koridoru z tejto trasy sa dajú urobiť. Ako ale riešiť rez cez viacero trás, napr. v križovatke ak chcem ako zdroj dát definíciu koridoru a nie povrchy, ktoré sú z koridoru generované. |
|
MM
Revit 2015, Civil 2015 |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den, tady Vás budu muset zklamat. V současně verzi není možné řezat více koridorů a také není možné je řezat šikmo. Jediný způsob je vyjít z jedné trasy a použít odsazenou šablonu stejně jak jste to použil Vy. Křižovatku to ale neřeší...
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Objavil som ďalší problém, ktorý sa opäť viaže k priečnym rezom na odkazované trasy. Ako som popísal vyššie trasy ktoré riadia rezy treba podporovať, aby sa nestratili stopy PR po recovery.
Ak sú v koridore použité šablóny s odsadením a trasy definujúce odsadené šablóny sú odkazované, nefunguje automatická regenerácia koridoru. Toto spôsobuje problém hlavne pri tlači výkresov - vždy ich treba najskôr otvoriť, regenerovať koridory a potom tlačiť. Publikovanie zo sady listov bez otvorenia výkresu vyprodukuje výkresy bez spomínaných koridorov. Ešte poznámka k blogu p. Folbra - "Jak příčne řezy utekly..": Zrejme aj pre popísaný postup platí, že datovú skratku na trasu treba zmeniť na podporovanú, aby sa po recovery nestratili stopy PR? |
|
MM
Revit 2015, Civil 2015 |
|
![]() |
|
![]() |
Ten první pripad jsem nezkousel. Je mozne to poslat na Autodesk, ale budou chtit vykresy a presny popis.
Zkousel jsem ten likvidacni RECOVER na výkrese, kde jsou jen stopy a pricne rezy, a kupodivu se nic nestalo a probehlo to v poradku. |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Takže trasu ste mali odkazovanú a recover bol plný (pri načítaním súboru)?
Zaujímavé, mne sa to zatiaľ objavilo vždy, dokonca aj na skúšobných jednoduchých veciach. Ten prvý prípad odošlem na Autodesk. |
|
MM
Revit 2015, Civil 2015 |
|
![]() |
|
![]() |
Dal jsem prikaz RECOVER a trasa byla odkazovaná a o žádné stopy jsem nepřišel.
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak ja už neviem, podozrieval som, že problém môže byť so sieťovými cestami, tak som to znova zostavil na miestnom disku a robí to presne to isté. Kto má záujem je to na "
Cez svojho predajcu to tiež posielam na AutoDesk a idem sa venovať niečomu inému. Ďakujem za všetky odpovede. |
|
MM
Revit 2015, Civil 2015 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,512 sekund.