Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() Zasláno: 21.říj.2009 v 18:00 |
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Pokud pracujete s mapami, byl by vhodnější AutoCAD Map, který už řadu podobných potřebných funkcí má v sobě.
Ale pro automatické vložení rastrového obrázku na správnou pozici georeference můžete použít také naši utilitu GeoRefImg. Viz Download a tip:
|
|
![]() |
|
msuran ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.čer.2008 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad 14 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Trochu se vrátím na začátek.. Jedná se mi o vložení samotné rastrové reference. Pochopitelně jsem se ji snažil vložit, aby byla v měřítku 1:1, tím měřítkem 1:1000 jsem myslel měřítko původní skenované přílohy. A tady je moje otázka, strašně komplikovaně jsem se snažil zvětšit či případně zmenšit vložený rastrový obrázek přes externí ref. pomocí mměřítka, aby předloha opovídala měřítku 1:1. Mně se to podaří, asi tak vetšinou na 30 pokus. Nejde tam ten rastrový obrázek nějak vložit, aby byl ve výkresovém prostoru již v měřítku 1:1 a ne jinak? Většinou jsou ty skenované katastrální mapy v měřítku 1:1000.
Upravil msuran - 21.říj.2009 v 09:37 |
|
![]() |
|
msuran ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.čer.2008 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad 14 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Díky za pomoc
příkaz obrořež mně vyřešil to vyřešil naprosto dokonale. |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Jak vlozene v meritku?
Chapu, ze se sice ptate na orezani rastru, ale potrebujete uplne neco jineho.... Zaklady: - kreslete 1:1, v meritku az tisknete! -Jako jednotky je obvykle v situacich zvolit metry a ve stavarskych vykresech mm -pouzivejte hladiny -pokud kreslite vse na jednom miste - na sobe je jak mapa KN, tak zamereni, tak podrobnejsi situace, ..... tak pouzite rozvrzeni a vyrezy - meritka se nastavuji v nich. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21951 |
![]() |
Spustíte příkaz
OBROŘEŽ (_IMAGECLIP) a vyberete existující hranici.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Vyzkoušejte rozvržení a výřezy.
Upravil PepaR - 20.říj.2009 v 15:02 |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
chci se zeptat jaké jsou možnosti s ořezáním rastrových obrázků vložených přes externí referenci v Autocadu 2007. Vložil jsem přes externí referenci naskenovanou katastrální mapu. Ještě jsem ji zvládl upravit na měřítko 1:1000. Orámovat ramečkem atd. Dokreslil jsem RD atd . Teď bych potřeboval z toho samého obrázkuj iž vloženého v měřítku 1:1000, vyříznout jako podklad jenom část v měřítku 1:500 již detailně zaměřenější... Rámeček pro měřítko 1:500 je o polovinu menší než vložený obrázek. Vůbec neví jakým způsebem by to šlo ořezat. Dá se s tím něco udělat v prostředí autocadu nebo to budu muset řešit přes jiné programy? |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.