Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() Zasláno: 21.říj.2009 v 09:28 |
Zdravím. Mám problém s rendrem stromů ve verzi 2009. Používám standardní rodiny stromů (3d čáry). Materiály, terén a pod se vyrendrují ale stromy nikde nejsou. Fungují pouze RPC prvky. Revit používám občas a ve starších verzích tento problém nebyl. Díky za rady |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21992 |
![]() |
A RPC se vyrendrují normálně? Jsou dostupné použité knihovny materiálů? není to projekt převedený z Revitu 2008?
Zkuste nějaký jiný, třeba jednodušší model stromu. Máte dostatek paměti?
|
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
RPC se vyrendrují. Pro jistotu jsem vyzkoušel strom z knihoven rodin 2009. "Objem stromu" zobrazí a vyredruje v pořádku. Problém je s "3D čárami", neumí obalit model/větve listím, včetně kmenu a po rendrování nic nezobrazí. Počítač je P4/2,26GHz, RAM 2,5 GB. Knihovny materiálů bych měl mít všechny cca 760 MB (včetně RPC). Kolegyně mají verzi 2010 tak to ještě můžu otestovat tam. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21992 |
![]() |
O jakou rodinu stromu jde? Čemu říkáte "3D čáry"? Jestli je to ze starší verze, převedly se správně materiály? Viz:
|
|
![]() |
|
![]() |
Jedná se o rodinu "listnaté". Nejede to ani ve 2010. Chyba bude na mé straně s nějakým nastavením, ale opravdu nevím s jakým. 3D čáry-to jsou ta košťata co se po rendru obalí listím a kůrou. V accurenderu mi to nějak fungovalo, ale teď nevím co s tím. Pokud to nerozchodím použiji RPC stromy. tady jsem spáchal názorný obrázek: http://img198.imageshack.us/img198/5672/stromk.jpg |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Evidentně tam nejsou ony potřebné materiály.
|
|
![]() |
|
statecny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360 Stav: Offline Bodů: 516 |
![]() |
Pravděpodobně používáte stafážní prvky určené pro verzi 2008 nebo starší. V těchto verzích renderování obstarával accurender a pro něj byly i speciálně určené knihovní prvky. Např. bylo možné vytvořit vlastní strom zadáním výšky, průměru kmene, počtu větví, tvaru listí a pod.
Od verze 2009 je v Revitu použit Mental Ray, pro které byly stafážní prvky aktualizovány (s použitím RPC).
|
|
Václav Statečný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji za vysvětlení, něco takového jsem tušil, ale mátlo mě, že v šablonách 2009 i na internetu jsou rodiny stromů totožné se staršími verzemi, ale neredrovatelné. Revit nepoužívám často a podobné důkladné varování jsem nenašel. Tak na závěr. Pro Mental Ray používat pouze RPC prvky stromů v knihovnách vytvořených při instalaci Revitu apod. a na starší prvky ("košťata") zapomenout? |
|
![]() |
|
statecny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360 Stav: Offline Bodů: 516 |
![]() |
Je to tak jak píšete. Pro rendrování používejte knihovní prvky vytvořené při instalaci Revitu a nebo prvky, které používajé RPC objekty. |
|
Václav Statečný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.