ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoTisk výkresů

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tisk výkresů
    Zasláno: 17.srp.2005 v 09:46
Já tisknu vše na minolta di152, takže jen A4+A3, větší formáty zmenšuju - měřítka 1; 0,69; 0,49; 0,34 výsledek OK (rámeček je od okraje 5mm +- nějaké desetiny, prakticky nepostřehnutelné)
Jednu dobu jsem měl ještě samostatnou A4kovou tiskárnu, ta dělala nesymetrické okraje a nedokázala vystředit výkres tak jak se zobrazoval v náhledu, ale problém s přepínáním nebyl
Pokud se vám nepovede přijít, kde je zakopaný pes, doporučuji (tak sem to udělal i já) upravit rámeček výkresu tak, aby se při tisku 1:1 zobrazil správně (tj trošku ho zmenšit, popř posunou mimo střed) - chce to chvilku loborování a několik zkušebních tisků, ale pak už je od toho pokoj (minimálně do další verze AI)
používám: ASI9 SP4

Ing. Vladimír Janča
Konstrukce strojů a zařízení
Kvasice
Zpět nahoru
jaram Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Používám:
Inventor 2009
Bodů: 33
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2005 v 06:39

To jsem si myslel taky. Ladili jsme to s našim IT a je to docela záhada. Uvedu příklad: zapnu AIS a tisknu výkresy A4 na HP DJ 890C. Všechno v pohodě v měřítku 1:1 - není problém. Potřebuju tisknout větší formáty, zapnu plotr, tam už nejsu schopen 1:1 tisknout a při přechodu zpět na 890C už nemůžu v měřítku tisknout ani tam. Předpokládal jsem problém s ovladači, ale ty aktualizujeme. Např. na A3 mi to dělá okraje asi 40mm při 0,95% a při 0,96% jsem už mimo papír. Zkuste si přinest něco takovýho na dílnu...

Ing. Jaromír Ambrož
Unipetrol
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 961
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2005 v 18:17
Nezdá sa mi to...Skúste sa ešte poriadne pohrabať v nastavení výkresových formátov a pod. Tiež sa mi niekedy niečo podobné stane, ale vždy zistím že únava robí svoje.. a väčšinou urobím chybu ja a nie mašinka.

Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Bodů: 410
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2005 v 17:43

nam to roby tiez. Na HP aj Canon. Chyba vzdy kusok okraju. Pri tisku pouzivame napasovat. netlacime vykresy v mierke. Zo zaciatku to trapilo, ale da sa s tym zit.

Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Zpět nahoru
jaram Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Používám:
Inventor 2009
Bodů: 33
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2005 v 08:21

Dobrý den, používám k tisku plotr HP Design Jet 250C (D/A1) k tisku formátů A3-A1 a HP Desk Jet 890C pro tisk formátu A4. Problém spočívá v tom, že se mi od nějaké doby nevejde měřítko 1:1 na formát výkresu. Nevím kde je problém, když rozměry výkresu v nastavení výkresu jsou stejný jako rozměry výkresu v nastavení tiskárny. Když tisknu výkres musím to řešit přes uživatelské a změnit měřítko z 1:1 na třeba 0,95, což mi zase dělá velký okraje. Při větším zvětšení (0,96) se mi už zase na výkres nevejde. Dělá to na obou tiskárnách, ale na DJ 890C někdy ne. Např. v pátek jsem na ní tiskl v pohodě a dneska zase nejde.

Nesetkal jste se někdo s podobným problémem?

Ing. Jaromír Ambrož
Unipetrol
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,316 sekund.