ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
DEFENCEO - cesta k zakázkám v obranném průmyslu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoSpoje stěn

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rzelinka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2009
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Building design suite 2017
Stav: Offline
Bodů: 68
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Spoje stěn
    Zasláno: 04.úno.2010 v 08:49
Děkuji, vysvětleno vyčerpávajícím způsobem. Taky se přimlouvám za samostatnou kancelář.Smile
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Bodů: 516
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2010 v 08:39
Pokud použijete spoj na úkos a máte stěny s různou skladbou, pak se Vám spoj zobrazí nežádoucím způsobem. Viz obr.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20100204_082216_spoj1.jpg

Volby spojení stěn je nejlépe vyzkoušet na příkladu. Nicméně se je pokusím vysvětlit:
Volba Konfigurace (Předchozí nebo Další) Vám umožní změnit napojení vrstev stěn. Určujete, která vrstva (stěna) bude průběžná.
Z roletové nabídky Zobrazení určujete jakým způsobem bude začištěn spoj stěn. 
Volba Nezačistit připojení zobrazí ve spoji tlustou čáru, jako by spolu nebyly stěny vůbec spojené. Viz obr.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20100204_083028_spoj2.jpg

Naopak volba Čistit připojení umístí na rozhraní různých materiálů tenkou čáru, v případě stených materiálů je spoj plynulý. Viz obr.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20100204_083443_spoj3.jpg

Volba Pravoúhlé seříznutí zobrazí konec stěny kolmo seříznutý v případě, že je spoj pod jiným než pravým úhlem. Viz obr.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20100204_083905_spoj4.jpg

Václav Statečný

Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2010 v 08:36
Původně odeslal(a) rzelinka rzelinka napsal(a):

Bude vůbec možné někdy nějak nastavit Úkos jako default? 

Doufám, že nikdy. Nebo spíše to nastavení bude tak, jak komu vyhovuje. Spíše by měli opravit tu chybu při klasickém spojení, když tam sice vnější/vnitřní vrstvy dokreslí, ale nezapočítá - to je kámen úrazu. Co znamenají ty ostatní volby jsem moc nezkoumal, vždy jsem rád, když se stěny zarovnají a drží a víc do toho nelezu.
Zpět nahoru
rzelinka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.lis.2009
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Building design suite 2017
Bodů: 68
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.úno.2010 v 20:14
Včera jsem si ze zájmem přečetl článek od p. Vyhnálka na AutodeskClubu o výpočtech ploch stěn v Revitu. Někteří členové tohoto fóra na něj reagovali a velmi se mi líbila reakce p. Jiráta. 
Zkoumal jsem hned jak tato funkce (Spoje stěn ) v Revitu pracuje.
Je tedy opravdu s podivem, proč je přednastavená idiotská funkce na tupo, asi to neprogramoval stavař. Ale při vyvolání této funkce se na liště objevuje plno dalších tlačítek kromě zatržítek na tupo a ten správný Úkos.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20100203_200743_začištěni.jpg

( Doufám, že jsem obrázek vložil korektně, jeho načtení na fórum je pro můj intelekt silně sofistikované)
A tedy k věci: je někdo schopen vysvětlit co znamenají a jak fungují funkce
Konfigurace předchozí,jiné, pravoúhlé seříznutí a zobrazení ??
Trapně jsem si myslel že to slouží k nějakému snad uložení mého nastavení 
ale nedělo se vůbec nic.
Bude vůbec možné někdy nějak nastavit Úkos jako default? 
Omlouvám se předem za možná stupidní otázku  > začátečník v Revitu

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 12299:Spojení podlahy a stěny a izolace v Revitu.
Tip 14626:Sloup u stěny mi mění strukturu materiálu.
Tip 7097:Dřevěné rámové konstrukce v Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,316 sekund.