ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoMonitor

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Stav: Offline
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2010 v 15:18
Ještě  drobnost k těm dvěma monitorům. Pokud si nenosíte práci domů a děláte jen v kanclu ( což Vám upřímně závidím ), tak to asi má své výhody. Ale pokud máte noťas, děláte v kaclu, doma, ve vlaku a kdoví kde ještě někteří projektují, a tak ta dvouobrazovková kombinace asi není úplně šťastná. Jsem rád, že mám uspořádání pro práci pořád zhruba stejné a nemusím se složitě orientovat kde co mám podle toho, kde zrovna sedím.
Přepínání ALT+TAB nepovažuji za extra problém, protože při projektování nikdy nemám otevřených zas tak moc různých souborů - DOC, XLS, PDF a já nevím co ještě. A co si budeme vykládat, z vytištěných papírů se rozhodně lépe vstřebávají informace než z čtení na monitoru. Tady mně můžou nějací ekologičtí aktiviské skutečně něco... A zvlášť po té, co nám "zasr....." krajinu fotovoltaikou. To je skutečně ekologie jak řemen.

R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2010 v 08:14
Co projektant to názor, sleduji ... ale to je dobře, nejsme alespoň unifikovaná zakrnělá skupina.

Pokud dva monitory, pak je ideální stejné, aby se omezilo přeostřování (někdo psal výše). Použitelná je ale i kombinace NB + LCD, s externí klávesnicí to také pomůže.
To co píše p.Čech je pravda, ale jen někdy. Pokud máte na 2 LCD rozhozeno vše chaoticky, tak to není přehledné. Pokud máte vše na jednom, pouze ACAD nebo jiná okna na druhém, tak není problém v plynulém přechodu na jeden LCD - okno ACADu se vám prostě jen otevře ve stejném okně, vše ostatní je tam kde má být.

Já si to bez 2 LCD neumím představit. Na jedno stále vidím komunikační rozhraní (e-mail, SKYPE, atd.), správce souborů, web prohlížeč, otevřené texty. Druhý LCD ACAD případně jiné okno. Kontroluji velký objem výkresů a píšu hodně textů a pokud bych měl neustále překlikávat mezi okny Alt+Tab, tak bych se z toho již zbláznil. 2 LCD mi pomohli zvednou produktivitu, být flexibilnější a mít možnost sledovat více věcí najednou.
V rámci testování jsem v delších časových horizontech zkoušel různá uspořádání obrazovek, tedy vím, jak se pracuje i na jiných uspořádáních.
Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2010 v 08:33
K té zakrnělé unifikované skupině nás ale pořád směřují z Bruselu!

Viz ISO, kde se nám pořád snaží popsat proces projektování jako bychom vyráběli šroubky.  Porád nechtějí pochopit, že každý projekt je jiný, že každý projektant je jiný a že projekt stejného parkoviště, když si vezmu svoji profesi jako příklad, každý projektnat nakreslí trochu jinak, i kdyby se lišili jen v detailech. Ale to ne, přece to musí být nějak uchopitelné ten proces projektování.
To když slyším, musím odejít, protože bych je poslal obratem "......" (ať si každý dosadí dle libosti)
Nedávno mně zcela odrovnal jeden statik, který si ISO pochvaloval, že aspoň mají porádek v papírech. Myslel jsem si, že nemluvím s normálním člověkem. Prostě buď jsem bordelář a pak mně ISO stejně nespasí a nebo mám ve věcech svůj systém a je to v pořádku.

Ale zcela souhlasím s tím, že každému vyhovuje něco jiného a je jen dobře, že si to umí obhájit a z těch názorů si ostatní mohou a nemusí vzít něco ve svůj prospěch.
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.pro.2010 v 20:21
Pravdu se solárními hochštaplery máte, nejen že mi dělají rpoblém na střechách, ale hyzdí i krajinu.

Jen abych to uzavřel, nakonec volba padla na HP LP2475w a chrochtám blahem. Holt z 19" je to skok.

Děkuji ještě jednou za rady
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10898:VIPRozmazané texty nebo nesprávné zobrazení UI ve vysokém rozlišení.
Tip 10464:VIPAutoCAD a další aplikace na monitoru s vysokým rozlišením.
Tip 9421:Dvouobrazovková konfigurace: AutoCAD mi nezachová polohu dialogu
Tip 7842:Ribbon a jeho zobrazení na dvojobrazovkové konfiguraci.
Tip 571:Mohu postavit 21" monitor na počítač HP Vectra? Udrží jej?
Tip 12911:Rozmazané písmo či ikony na HD (4K) monitoru.

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,432 sekund.