Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
myslím, že by to mohlo jít, přikládám obr. je z malování, tak se nelekněte
nakreslit profil, aby byl takto spojený a stačí pouze polovina, dále bych pokračovat, že bych použil funkci Rip a potom bych zvolil celou plochu a ukázal bych tam kam smiřuje červená špka na obrázku a potom bych zkusil rozvin a mohl by se povézt. Nemám teď čas to zkoušet, ale doma na to dyžtak mrknu
pokud vím, tak tohle nepřevedete do rozvinu. Nemusím mít ale pravdu.
Udělal bych nejdříve jeden profil, který by byl v tom úhlu a potom ten druhý. A nebo tohle pomyslně odříznout jednu část, udělat rozvin a potom druhou část. A nebo by to šlo udělat pouze polovinu toho profilu a potom dát rozvin a ten rozvin potom akorát ozrcadlit, ale to chce zkusit ;)
mám takový problém. Mám vytvořený profil U, který je vytvořen ohnutím plechu. Tento profil je vytažen po trajektorii, která se jednou lomí cca o 20°. S vytvořením tažení není problém.
Pokud ale potřebuji vytvořit rozvin, tak už je problém. Je mi jasné, že je potřeba profil v místě ohybu nějak "nastřihnout". Zkoušel jsem 4 postupy, z nichž jsem se dvěma dostal k cíli, ale výsledek nebyl přesně takový jaký bych si představoval.
Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Nevíte někdo nějaký postup?
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru