Autor |
Najít Téma Možnosti tématu
|
Seiner
CAD/BIM manager
Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1662
|
Zasláno: 24.srp.2012 v 12:09 |
To já chápu a nezávidím Vám to. Jenže pokud chcete použít nějakou utilitu, která bude zpracovávat výkresy podle jejich umístění v rastru, tak stejně musíte každý soubor otevřít a přerovnat v něm výkresy. Žádný automat na to asi není, takže POSUN - okno - základní bod - nové umístění. A napřed si tam musíte nakreslit asi nějaký rastr, do kterého to budete umísťovat. Pak teprve spustíte lisp a tomu řeknete jak je velká buňka a kolik je řádků a sloupců. Tou malou utilitkou byste to měl už dávno hotové.
|
Vítězslav Seiner
Chrudim
|
 |
pedroxxl
Diskutér
Přihlášen: 18.zář.2011
Lokalita: Slovensko
Používám: Autocad Inventor 11, AutoCad Mechanical 2007
Bodů: 25
|
Zasláno: 24.srp.2012 v 12:50 |
No zrovnávať výkresy do rastru budem asi manualne teda nič iné som zatiaľ ešte nenašiel :) potom chcem použiť tú vašu utilitu spolu s tým automatickým ukladaním z poľa kde mu zadám počet stlpcov a riadkov a ešte chcem aby z určitého miesta(rohového razítka na tom výkrese (v každom je fixné) bral číslo výkresu a dával ho ako meno súboru.
|
 |
Seiner
CAD/BIM manager
|
Zasláno: 24.srp.2012 v 13:06 |
Tak naposledy: za tu dobu, co budete ručně rovnat výkresy, byste tou poslení utilitkou je měl podle mého vyexportované. Rovnání je daleko pracnější.
Ale dělejte si to jak chcete.
|
Vítězslav Seiner
Chrudim
|
 |
Seiner
CAD/BIM manager
|
Zasláno: 24.srp.2012 v 13:09 |
Teď jsem si ještě všimnul toho čísla výkresu - to by také šlo v rámci té utilitky. Máte okno, v něm dáte vybrat blok razítka a přečtete si atribut a ten použijete jako název souboru. (Já jsem tam dal jen pořadové číslo). Ale s tím se teď nemůžu zabývat.
|
Vítězslav Seiner
Chrudim
|
 |
pedroxxl
Diskutér
|
Zasláno: 24.srp.2012 v 13:26 |
Seiner napsal(a):
Teď jsem si ještě všimnul toho čísla výkresu - to by také šlo v rámci té utilitky. Máte okno, v něm dáte vybrat blok razítka a přečtete si atribut a ten použijete jako název souboru. (Já jsem tam dal jen pořadové číslo). Ale s tím se teď nemůžu zabývat. |
No akurát sa o to snažím, ale razítka sú kreslene normalne čiarami a je tam vloženy len text takže žiadne bloky... A hľadám príkazy lebo ja som taký začiatočník v tom. Viete mi poradiť ako z obrazovky prečítam text ak poznám súradnice?
|
 |
Seiner
CAD/BIM manager
|
Zasláno: 24.srp.2012 v 13:38 |
Pokud byste dokázal s jistotou vybrat ten text (a tomu moc nevěřím), pak se dostanete na data entity a pomoci ASSOC si text přečtete.
Nemám čas - tak ukázka práce s textem:
(defun C:prepistext(/ PRVNI DRUHY TXT USPECH) (setq uspech 0) (while (= uspech 0) (prompt "\n Vyber kopírovaný text ") (command "_SELECT" "_SINGLE" pause) (setq prvni(ssname(setq v(ssget "P"))0)) (if (= "TEXT" (cdr(assoc 0(entget prvni))))(setq uspech 1)) ) (setq TXT (cdr(assoc 1(entget prvni))))
(setq uspech 0) (while (= uspech 0) (prompt "\n Vyber přepisovaný text ") (command "_SELECT" "_SINGLE" pause) (setq druhy(ssname(setq v(ssget "P"))0)) (if (= "TEXT" (cdr(assoc 0(entget druhy))))(setq uspech 1)) )
(entmod (subst (cons '1 TXT)(assoc '1 (entget Druhy))(entget druhy)))
)
|
Vítězslav Seiner
Chrudim
|
 |
Seiner
CAD/BIM manager
|
Zasláno: 24.srp.2012 v 13:39 |
leda, že by to byl třetí klik té utility - LDR, PHR, ČV
|
Vítězslav Seiner
Chrudim
|
 |
pedroxxl
Diskutér
|
Zasláno: 13.zář.2012 v 08:28 |
Chcel by som sa Vás spýtať ešte pán Seiner, ten lispík čo ste tu dali na ten pišblok (viď nižšie) či by sa dal ukladať ten blok do súboru so šablónou? Alebo by to už cez ten blok nešlo, ale inou cestou.
(setq i 1) (setq n1 (getstring "\nZákladní název:")) (While T (Setq LDR (getpoint "\nLDR:")) (setq PHR (getpoint LDR "\nPHR:")) (setq nazev (strcat (getvar 'dwgprefix) n1 "-" (itoa i))) (command "_-WBLOCK" nazev "" LDR "_W" ldr phr "") (setq i (1+ i)) )
|
 |
Seiner
CAD/BIM manager
|
Zasláno: 13.zář.2012 v 09:23 |
A co tím chcete dosáhnout? Jestli potřebujete nějaké definice, hladiny apod., pak by mělo podle mého stačit do toho mega-výkresu napřed vložit šablonu.
Wblok nic takového, pokud vím, neumí. Programátorsky by to byla jiná liga. (Založit nový výkres a vložit do něj blok.)
|
Vítězslav Seiner
Chrudim
|
 |
Seiner
CAD/BIM manager
|
Zasláno: 13.zář.2012 v 09:25 |
Další možnost by pak měla být, napřed vytvořit dy dílčí výkresy a pak si udělat script, který by do všech vložil potřebné věci. Generátor dávky není problém.
|
Vítězslav Seiner
Chrudim
|
 |
pedroxxl
Diskutér
|
Zasláno: 13.zář.2012 v 09:46 |
keď som mal čas tak som sa s tým hral a doplnil som tam ukladanie výkresu pod číslom a menom, ktorý načíta z výkresu a ešte som ich popresúval pred uložením do začiatku SS(X0Y0). Mám vytvorenu šablonu hlavne pre publikovanie(nastavenie strany), preto som chcel aby mal každý výkres rovnaké vlastnosti stránky. V budúcnosti napr. pre hromadne vytvaranie PDF.
|
 |
Seiner
CAD/BIM manager
|
Zasláno: 13.zář.2012 v 09:52 |
Mám odzkoušeno, že třeba definice hladin, písem, kótovacích stylů apod. jde dostat do výkresu prostým vložením šablony jako bloku. Nevím teď, jestli to funguje i pro nastavení strany (nepoužívám - hromadný tisk/publikování řešíme pomocí vlastní aplikace). Pokud ano, mělo by stačit vložit tu šablonu do výkresu před "rozebíráním" nebo do jednotlivých výkresů následně.
|
Vítězslav Seiner
Chrudim
|
 |
pedroxxl
Diskutér
|
Zasláno: 27.zář.2012 v 15:34 |
Zdravím tak sa opäť vraciam k tomu mojmu problému. Mal som trochu čas tak som experimentoval a narazil som na problém, ktorému nechápem. Predkladám lispík, ktorý v jednoduchosti označí A4 výkres presunie ho do SS 0,0 vyčíta z daných pozíci číslo a nazov a uloží ho pod týmto číslom a názvom. Mám,ale problém, že ak počas vydzobávania výkresov z modeloveho priestoru sa napr. presuniem resp zoomujem priestor tak, že nieje vidno pozíciu 0,0 tak mi vyskočí chyba "Nesprávny typ argumentu lselsetp nil" a lisp sa ukončí:(( neviem prečo... Ak je vo viditelnej "zone" pozícia 0,0 tak všetko funguje normálne.
(While T (setq bod1 (getpoint "\nZadaj LDR")) (setq X2 (+ (nth 0 bod1) 210.0)) (setq Y2 (+ (nth 1 bod1) 297.0)) (setq bod2 (list X2 Y2)) (setq v(ssget "_C" bod1 bod2)) (command "_move" v "" bod1 '(0 0))
(setq X0(list 0 0)) (Setq X1(list 210 297)) (setq PozNum1(list 178 16)) (setq PozNum2(list 111 15))
(setq PozText1(list 95 16)) (setq PozText2(list 22 15))
(command "_RECTANGLE" X0 X1) (setq prvni (ssname (setq v (ssget "_C" PozNum1 PozNum2)) 0)) (setq Cislo (cdr (assoc 1 (entget prvni)))) (setq druhy (ssname (setq v (ssget "_C" PozText1 PozText2)) 0)) (setq TXT (cdr (assoc 1 (entget druhy))))
(setq nazev (strcat "X:/Drawings/" Cislo" - "TXT". dwg")) (command "_-WBLOCK" nazev "" X0 "_W" X0 X1 "")
)
|
 |