Diskuzní fórum, poradna
 Diskuzní fórum, poradna
 ?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
 Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
 Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
 Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
 Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
 | 
 | 
| Odpovědět   | Stránka 12> archiv | 
| Autor | |
| Andrej   Zasloužilý člen   Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |  Téma: Chyba pri spúšťaní makra... Zasláno: 05.pro.2005 v 10:52 | 
| Ahojte.. Zase mám niečo..  Je to trápne...., keď si napíšem makro, ktoré nepracuje korekte..., kto mám tušiť čo treba všetko s ním "brať ". Neviete mi niekto poradiť, či tam niekde v možnostiach nieje možnosť aby sa pri ukladaní makra, viazali naň aj prípadné prvky ActiveX, prípadne nejaké knižnice *.dll Viem, ten *.gif mi tam nechýby, ale prečo si nerozumejú prvky common dialog control...., neviem..   Zatiaľ ďakujem... | |
|  | |
| SELM   Diskutér   Přihlášen: 25.lis.2005 Stav: Offline Bodů: 59 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 11:03 | 
| 
   Knihovny Dll, OCX a podobné se nekopírují automaticky, musí se vždy doinstalovat.
    | |
|  | |
| Andrej   Zasloužilý člen   Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 11:11 | 
| ...škoda, že to nerobí automaticky. Načo sú všetky tie service packy.. ?? Hmmmm..... | |
|  | |
| Seiner   CAD/BIM manager   Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 11:38 | 
| 
   S common dialogem jsem měl věčné problémy při psaní aplikací v Accessu. Nakonec jsem se naučil volat ho přes API a je pokoj. Ukázky volání (pro Access) jsou např. na www.chrudim.cz/seiner
    | |
|  | |
| SELM   Diskutér   Přihlášen: 25.lis.2005 Stav: Offline Bodů: 59 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 15:04 | 
| 
   Ano, ale to jsou už věci pro programátory, kteří vědí co se děje. (A nejen ti placení). Pokud chcete používat nějaké funkce které standartně v Acadu nejsou musíte je napsat a nebo vložit kod, který už nekdi pro VBA napsal. doporucuji se ptát na diskusích pro VB. napr: WWW.VBASIC.CZ
    | |
|  | |
| SELM   Diskutér   Přihlášen: 25.lis.2005 Stav: Offline Bodů: 59 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 15:06 | 
| 
   A chtěl bych upozirnit, že tento dotaz spadá spýše do diskuse o programování.   | |
|  | |
| Seiner   CAD/BIM manager   Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 15:13 | 
| S předchozím souhlas, ale to je spíš pro moderátora. Co se týká knihoven, to je jeden důvod, proč tvořím nadstavby ve VB6 a ne ve VBA. Package & Deployment Wizard mi to všecko zkompletuje automaticky. | |
|  | |
| Andrej   Zasloužilý člen   Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 15:25 | 
| re: Seiner To makro sa dá napísať aj inak ako vo VBA ?? To som netušil, skúsim... A bude sa to spúšťať ako makro..., teraz neviem, nemám tu VB... Sorry  | |
|  | |
| Seiner   CAD/BIM manager   Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 15:49 | 
| Syntaxe je hodně podobná (viz příklady). Spouští se pak přirozeně jako externí program - na tlačítko se dá (Startapp "Mojeaplikace.exe") Nevím, jak je to s výkonem - u těch ptákovinek, co jsem dělal, to nebyl problém. | |
|  | |
| Mrázek   Profil člena Odeslat soukromou zprávu Najít příspěvky člena Navštívit stránky člena Přidat do seznamu známých TOP uživatel     Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |  Zasláno: 05.pro.2005 v 17:47 | 
| Programátorské prostředí Visual Basic (nyní uvolnil Microsoft tzv. Express Edition k volnému použití - viz http://msdn.microsoft.cz/vstudio/2005/vs2005.asp) má větší možnosti, než Visual Basic for Applicatiom (VBA), které bývá implementováno pro tvorbu maker. Rozdíl je m.j. právě v možnosti generování exe souborů či dll knihoven. Vlastní syntaxe jazyka je shodná, takže co jste schopni vytvořit ve VBA, to určitě uděláte i VB. | |
| 
     Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 | |
|  | |
| SELM   Diskutér   Přihlášen: 25.lis.2005 Stav: Offline Bodů: 59 |  Zasláno: 06.pro.2005 v 11:19 | 
| 
   K Tomu VB 2005 bych rád dodal že je to platforma NET a ta není zcela stéjná jak VBA (VB 5.x). Tudáž přwechod na VB 2005 může být problematický. Ale pokud to zvládnete tak máte základy NEt platformi v kůži.
    | |
|  | |
| Andrej   Zasloužilý člen   Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |  Zasláno: 06.pro.2005 v 13:58 | 
| Dobrý deň... Ďakujem za rady... Mám len otázku. Ak som dobre pochopil, mám sa v tomto prípade vyhnúť tvorbe klasického makra (*.dvb) a urobiť to cez *.exe... Pozeral som sa na to aj v tom VB2005.., hmmm... je to dosť iné...., ale asi to pôjde aj tak. Takže záver znie: vytvoriť *.exe vo VB6, či VB2005 a to si spúštať ako externú aplikáciu. To čo spomínal Seiner "Package & Deployment Wizard mi to všecko zkompletuje automaticky..." som neskúsil.., neviem o čo ide..... Asi myslel niečo čo je súčasťou VB pro 6. Dík -A- 
 | |
|  | |
| Seiner   CAD/BIM manager   Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |  Zasláno: 06.pro.2005 v 14:05 | 
| Package & Deployment Wizard byla součást už i Learning version VB6. Jestli je lepší dělat makro ve VBA, nebo externí programy ve VB, nevím - já jsem si to tak prostě zvyknul dělat. | |
|  | |
| Mrázek   Profil člena Odeslat soukromou zprávu Najít příspěvky člena Navštívit stránky člena Přidat do seznamu známých TOP uživatel     Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |  Zasláno: 06.pro.2005 v 14:20 | 
| 
   Postupy se dají kombinovat. VBA má tu výhodu, že se dá makro "nahrát" jako posloupnost příkazů (případně pak jen poupravit) a že se dá přímo z prostředí aplikace spouštět. U komplikovanějších věcí má práce ve VB více možností. Pochopitelně nemusíte tvořit exe soubor, ale i program ve VB lze uložit ve stejném formátu jako tvoříte ve VBA. Musíte sám zjistit, co vám více vyhovuje.
    | |
| 
     Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 | |
|  | |
| Andrej   Zasloužilý člen   Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |  Zasláno: 06.pro.2005 v 14:23 | 
| Ešťe sa opýtam, skôr ako si to večer skúsim. Výsledkom toho Package & Deployment Wizard je aký typ súboru ?? exe či dvb ?, alebo čo.... ? Neviem, keď píšeťe, že to zbalí do kopy, nemám s tým prax... Zatiaľ som pracoval s VB a VBA, výsledkom bolo iba exe a dvb.. nič moc. ...štve zase jedna vec  Viac sa mi páči to napísať vo VBA a prilepiť k tomu čo treba... Čo je to IMHO ? - asi som chýbal na cvikách.....  | |
|  | |
| SELM   Diskutér   Přihlášen: 25.lis.2005 Stav: Offline Bodů: 59 |  Zasláno: 06.pro.2005 v 14:33 | 
| IHMO je buť akronym "podle mého (skromného) mínění" a nebo ... Doporučil bych Vám také více VBA a pak si uložit projekt. 
 Upravil SELM - 06.pro.2005 v 15:20 | |
|  | |
| Seiner   CAD/BIM manager   Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |  Zasláno: 06.pro.2005 v 14:39 | 
| 
   Package & Deployment Wizard vytvoří klasický instalační balíček (ne msi) - setup.exe, setup.lst a <aplikace>.cab. Umí to rozdělovat na diskety, ale to už je pasé.
    | |
|  | |
| Andrej   Zasloužilý člen   Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |  Zasláno: 08.pro.2005 v 13:15 | 
| ..ten Package & Deployment Wizard.., to môžem použiť rovno Install Creator... Výsledok je ten istý... -A- | |
|  | |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
| Odpovědět   | Stránka 12> archiv | 
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra   Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru | 
Stránka byla vygenerována za 1,898 sekund.

AUTOCAD
 AUTOCAD INVENTOR
 INVENTOR REVIT
 REVIT CIVIL 3D
 CIVIL 3D FUSION
 FUSION 

Chyba pri spúšťaní makra...
Chyba pri spúšťaní makra... Možnosti tématu
 Možnosti tématu
 Napísal som si makro a použil som v ňom prvky ako je "microsoft common dialog control 6.0 Sp3" a "Gif89.dll" Doma som to vyladil. V práci som spustil makro a hneď som akončil pri chybách. Obrázok *.gif sa nezobrazí a common dialog nepracuje. Musím si ručne preniesť ten gif89.dll a aj ten comdlg32.ocx (je novší ako ten čo mám v práci, aj keď je verzie 6.0 a sp3)  a nakopírovať ich do windows\system...
 Napísal som si makro a použil som v ňom prvky ako je "microsoft common dialog control 6.0 Sp3" a "Gif89.dll" Doma som to vyladil. V práci som spustil makro a hneď som akončil pri chybách. Obrázok *.gif sa nezobrazí a common dialog nepracuje. Musím si ručne preniesť ten gif89.dll a aj ten comdlg32.ocx (je novší ako ten čo mám v práci, aj keď je verzie 6.0 a sp3)  a nakopírovať ich do windows\system...
 , áno do diskusie o programovaní....
, áno do diskusie o programovaní....