Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
MrKunafa ![]() Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 14.lis.2012 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCAD 2018 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 17.lis.2012 v 15:45 |
Zdravím, možná, že tu tenhle dotaz už padnul, možná ne, nekamenujte mne prosím. V AutoCADU jsem začal teprve nedávno ve škole a ani bych nevěděl, jaká klíčová slova použít při hledání dotazu.
Mám AutoCAD 2013 (win 8, 64bit) a mám takový problém, který mi dost komplikuje rýsování. Když chci nakreslit čáru, např. otvor v nosné stěně, příčku, zkrátka kolmici ... vždy stačilo najet kurzorem na příslušný roh, naznačit směr a jen zadat vzdálenost a mohl jsem kreslit. Teď když chci udělat to samé, čára se začne kreslit někde kdesi. Dělat tento úkon přes ekvidistantu mi přijde dost nešťastný. Nedá se to prosím někde nastavit? Pokud někdo zkušenější mému dotazu porozuměl? ![]() Děkuji za odpovědi, Vašek.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Přímé zadávání vzdálenosti pod vím nejde nijak vypnout, takže by mělo fungovat vždy (pokud zároveň nepoužíváte trasování). Teoreticky by mohlo vadit to použití nekompatibilního operačního systému.
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Když pominu, že ve vašem popisu chybí zadání příkazu pro kreslení křivky/úsečky,
tak alespoň zkuste lépe definovat co vlastně chcete. a) nakreslit úsečku/křivku od vybraného bodu do dané vzdálenosti a směru nebo b) nakreslit úsečku/křivku s počátkem v určité vzdálenosti a směru od vybraného bodu Pokud je to případ a) a nejde o pravoúhlé segmenty, pak zřejmě máte zapnutý režim ORTHO (F8) Polární trasování zapnete klávesou F10. Pokud jde o případ b), použijte modifikátor _FROM Upravil vbehun - 17.lis.2012 v 20:00 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
MrKunafa ![]() Nováček ![]() ![]() Přihlášen: 14.lis.2012 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCAD 2018 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
ano, jedná se o případ b)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,120 sekund.