Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 02.led.2013 v 22:03 |
Dobrý den, do Autocadu jsem si vložil dva obrázky a z nich odečital rozměry (spíše porovnaval poměr dvou usseku), když jsem to znova tak jeden obrázek zůstal záchovan, ale místo druhého se mi objevilo okenko se jmenem obrázku. Když jsem na něh poklikal naběhl rameček format neni podporovany (přítom oba jsou jpg). Jinak mám to uložené ve formatu dxf.Děkuji
|
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
A je to skutečně soubor s formátem JPG, ne jen soubor s příponou jpg?
Koukněte nějakým textovým prohlížečem - v JPG bývá na začátku v hlavičce kromě jiného i písmena JFIF. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
Díval jsem se přes poznámkový blok a je to jpg. Dříve jsem to obrázek použil v jinem dxf a nedělal problémy. Akurat nevím jestli jsem ten starý dxf už nesmazal, nemohu zatím najít. Abych si oveřil, jestli to neděla páseku i tam.
|
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21970 |
![]() |
To je divné, AutoCAD 2012 podporuje všechny verze JPG (včetně progressive JPG nebo JPG2000). To DXF je normálně uložené z AutoCADu (v aktuální verzi DXF) nebo nějak generované externě? Jak je ten obrázek uveden ve správci externích referencí?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jelikož nejsem zběhly v AutoCadu, příkladam printscreen. Upravil Permonik - 03.led.2013 v 08:39 |
|
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
Předpokládám, že pokud nebyl obrázek nalezen, je nutno jej vyhledat pomocí správce referencí (uložená cesta ... - nalezeno v ...).
|
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
problem je v tom "Nebyl nalezen"
Asi máte špatně nastavenou cestu k souboru. Ve správci externích referencí změňte cestu k souboru (na řádce "Nalezeno v"). |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Díky, už se mi to podařílo opravit problém byl skutečně v tom.
|
|
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,187 sekund.