Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Pan.Fazole ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: acad Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() Zasláno: 12.dub.2014 v 23:17 |
Ahoj
Potřeboval bych poradit - nějak nakopnout : • mám např. obdélník • ten obdélník je v bloku • ten blok má nějaký ref. bod a nějaký název (např. obdélník) a já bych potřeboval lisp který mi automaticky vytvoří odkaz (_mleader) vycházející z refenčního bodu a jehož text bude název toho bloku snažim se tu s googlem a nápovědou dvě noci po sobě něco vyplodit, ale výsledek takřka nula nula nic :( snad jen tento kód (háže okno s názvem bloku a ještě musim ten blok ručně vybrat - což je sice hezký ale to nechci :) ) (defun c:test (/ ent) (vl-load-com) (cond ((and (setq ent (car (entsel "\nVyber blok: "))) (eq (cdr (assoc 0 (entget ent))) "Vloz") (alert (strcat "Nazev:" (vla-get-effectivename (vlax-ename->vla-object ent))))) )) Díky za každou pomoc
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
A jak chcete ten blok vybrat když ne ručně? Potřebujete všechny bloky nebo jeden konkrétního jména? Nestačila by standardní popiska textovým polem?
|
|
![]() |
|
hlusiakov ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 20.lis.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2014, Revit2014 Stav: Offline Bodů: 55 |
![]() |
Ahoj, tady máš to co potřebuješ ;)
Stačí složku v archivu zkopírovat do %appdata%\Autodesk\ApplicationPlugins a potom v AutoCAD zadáš jen příkaz BLEADER |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Hezké, popřípadě verze v AutoLISPu (soubor.lsp):
|
|
![]() |
|
Pan.Fazole ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: acad Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
Dobrý den
Moc děkuji za odpovědi a pomoc. Ale toto není úplně to přesné co potřebuji. Řekněme že mám ve výkrese 3objekty (kvádr, krychle, kužel), každý je v samostatném bloku s názvem (kvádr, krychle,kužel) A já bych potřeboval, aby lisp prošel celý výkres a ke všem blokům přiřadil odkaz s názvem příslušného bloku. Takže bych měl 3odkazy (kvádr, krychle, kužel). Na pozici odkazu by nezáleželo. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Na to bude stačit menší úprava:
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,271 sekund.