Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() Zasláno: 17.úno.2015 v 14:42 |
Zdravím, dokážu z mračna (*.pts nebo *.rcs) určit počáteční bod zaměřování (místa stanice)? Dostali jsme mračna, které mezi sebou vykazují posun (jak při zobrazení v Recapu tak i v Revitu) +-5cm.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Dostali jste ty data načtený do RECAPu, nebo jste si je tam převáděli.
Jý když jsem dostal data z přístroje FARO, zpracované programen SCENE měl jsem je v Recapu též posunutý. Musel jsem udělat další mezistupeň exportu a pak teprve to dostat do recapu. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Oficiální předávací formát od geodetů je *.rcs, takže už zpracovaný pro Recap i Revit (abychom neztráceli čas indexací souborů). Je možné že to je z Fara, předtím to byla Leica a problém nebyl.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
To zní dobře - (abychom neztráceli čas indexací souborů). Ale většinou je to naopak. Ten RCS soubor sloučí vše a nejde v tom pak prohlížet jednotlivé scény, v tom druhé to jde. Bude to nejakou aktualizací softu pro zpracování těch skenů z přístroje. Když jsem si s tím hrám, tak scany z prosince jsem načítal v pohodě, z ledna už byly odskočený. Je třeba zjistit v čem oni to dělaji. Jestli přímo v recapi (asi pro verze) nebo jedou přes jiny soft. Jak to dělám momentálně já - geodet použije SW SCENE - já mam SCENE LT. Dostanu od něj data ve formátu fls, ty musím exportovat do PTX a ty pak indexovat v recapu - vše je pak tam kde má být. Jedinej problem s PTX je ze to jsou nekomprimovany textaky, takze obri - soubor fls ma třeba 30 MB - PTX muže mít i 1 GB. Tento postup byl nalezen na nějakém foru scanovačů) |
|
![]() |
|
![]() |
Až bude RECAP doplněn o další funkce, muže to být dobrý program. Zatím využívám oba SW navzájem.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
U nás je standardní dostat *.pts (nebo *.ptx), což bylo ale 300GB dat a ty pak zindexovat a natáhnout do Revitu. Chtěli jsme ušetřit čas. Tak zkusíme použít zdrojové pts a uvidím, zda tam bude posun.
|
|
![]() |
|
![]() |
Stačí vyzkoušet třeba na nějakých 3 nebo 4 souborech, tam už půjde vidět zdali je to hnutý.
Upravil zdrk - 18.úno.2015 v 09:25 |
|
![]() |
|
![]() |
Ach ta skleroza - stejný problém jsem řešil tady už 22. ledna, ale nevyřešil. Naštěstí to našel geodet sám.http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20550&KW=&PID=91041&title=recap#91041
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jak to geodet vyřešil?
|
|
![]() |
|
![]() |
Našel odkaz kde píšou, že je nutný export do PTX a ten pak importovat do RECAPu. Platí tedy u mě, když chci načíst data zpracovaná SW SCENE - soubor FLS.
Vyzkoušel jsem, obětoval dalších 6 hodin života na export a import a vše se načetlo jak mělo, včetně zrcadel pro prohlížení scén. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nakonec geodeti našli chybu ve svém postupu, po opravě už jejich výstupy sedí.
|
|
![]() |
|
![]() |
Právě jsem chtěl psat dotaz jak se daří převod.
Já ho trochu poupravil, nedělám to tak složitě. Už stačí pouze jednotlivé scany ze SCENE nově uložit (oni si zapamatují přesnou pozici) a ty pak importovat do RECAPu. U RECAPu mě hrozně štvě, že nesnáčí ve jménu souboru české znaky a mezeru. Párkrát jsem zapoměl nebo se uklep a veškeré převody jsem musel dělat znovu. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.