Diskuzní fórum, poradna
 ?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
 Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
 Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.

| 

Odpovědět  
   | 
  archiv | 
| Autor | ||

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
    Přidat do seznamu známých  
   CAD/BIM manager  

Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218  | 

Téma: Popis místnostiZasláno: 21.úno.2006 v 20:10  | 
 |
| 

Dobrý den, jsem začátečník v LISPu a potřeboval bych pomoci. Potřebuji vložit blok c_mistnosti, kdy se mi před vložením zeptá AutoCAD na křivku, já ji vyberu, nastaví se proměnné obvod, plocha a posléze aby jsem byl vyzván na název místnosti a blok se vložil s tímto názvem a do atributů se zapsal příslušný obvod a plocha zjištěná z vybrané křivky, ve formátu převedeném na m2? Vím, že toho chci hodně, ale nejedná se o žádnou domácí úlohu, snažím se jen ulehčit práci sobě a jiným :) 
V příloze přikládám to co jsme zatím vytvořil... děkuji moc za návrhy a případnou pomoc. 
 | 
 ||
![]()  | 
 ||

pavelstyl  

Zasloužilý člen  
   Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 229  | 

Zasláno: 22.úno.2006 v 09:53 | 
 |
| 

Co třeba takhle, není to sice úplně podle mých představ, ale snad to pomůže. 
 (defun prid_poly () (defun mistnost_zjisti (/ celk_obvod celk_plocha) (defun mistnost_zapis (entl naz / e eg)     (if (= (cdr (assoc 2 eg)) "PLOCHA") ) ;;; Pozor, entlast za urcitych okolnosti nevraci posledni entitu (je-li jako posledni entita napr. blok s atributy nebo polyline)   (setvar "ATTREQ" attrq)   (command "_DDATTE" entl)  | 
 ||
![]()  | 
 ||

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
   CAD/BIM manager  

Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218  | 

Zasláno: 22.úno.2006 v 13:18 | 
 |
| 

Dobrý den, lisp mi po vykonání vždy vyvolá editaci atributu, místo toho aby se ukncil, co s tím? Potřeboval bych jěště vyřešit nahrazení .  za , 
Šlo by to třeba přes vl-string-subst "," "." ale nevím jak to tam přesně zakomponovat.... 
Moc děkuji za pomoc 
    | 
 ||
![]()  | 
 ||

Mantlík  

TOP uživatel  
   Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578  | 

Zasláno: 22.úno.2006 v 14:10 | 
 |
| 

možná to není ideální, já jsem to řešil takhle: (setq promenna1 (vl-string-subst "," "." promenna2)) ; změna tečky výšky na čárku  | 
 ||
| 

J. Mantlík 

| 
 ||
![]()  | 
 ||

pavelstyl  

Zasloužilý člen  
   Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2025, SolidEdgeE 2025 Stav: Offline Bodů: 229  | 

Zasláno: 22.úno.2006 v 15:30 | 
 |
| 

Opravte si tento kousek kódu (výměna "." za ",") 

Smažte na konci řádek (zrušení dialogu pro editacic atributů) 

Pavel Štyl  | 
 ||
![]()  | 
 ||

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
   CAD/BIM manager  

Zasláno: 22.úno.2006 v 18:05 | 
 |
| 

Funguje to baječně, avšak pokud chci přikaz opakovat, tak to vymaže předchozí blok a začíná to odznova... 
Přikládám poslední verzi: 
 | 
 ||
![]()  | 
 ||

pavelstyl  

Zasloužilý člen  

Zasláno: 23.úno.2006 v 08:44 | 
 |
| 

Já jsem původně chtěl co nejvíce zachovat vašeho kódu a řešil jsem jenom to naplnění atributů hodnotami. Teď jsem to musel trošku přepsat (snad to bude pochopitelné). Pavel Štyl 

| 
 ||
![]()  | 
 ||

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
   CAD/BIM manager  

Zasláno: 23.úno.2006 v 14:32 | 
 |
| 

Děkuji moc, jsem Vám všem zavázán. Jen tak pro zajímavost jsem si zkoušel přidat do kódu ještě jednu položku atributu pro zadání a to číslo místnosti. Lisp proběhne v pořádku, ale pro aktualizaci zadaných hodnot (čísla) je nutné výkres regenerovat. Myslel jsem, že to řeší právě entupd avšak asi jsem se mýlil nebo se pletu... 
    | 
 ||
![]()  | 
 ||

pavelstyl  

Zasloužilý člen  

Zasláno: 24.úno.2006 v 11:36 | 
 |
| 

Aha, možná jsem udělal chybku. Zkuste to entupd opravit takto: 

Pavel Štyl  | 
 ||
![]()  | 
 ||

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
   CAD/BIM manager  

Zasláno: 26.úno.2006 v 21:35 | 
 |
| 

Ano, nyní to již aktualizuje avšak při nezadaní názvu místnosti (tzn. hodnoty parametru) se blok nevloží... každopádně mockrát díky za péči, kterou mi věnujete.

| 
 ||
![]()  | 
 ||

pavelstyl  

Zasloužilý člen  

Zasláno: 27.úno.2006 v 08:37 | 
 |
| 

Mě to funguje tak, že pokud na výzvu "Nazev mistnosti" zadám ENTER (tzn. nezadám název místnosti), tak se blok normálně vloží. Pokud bych dal ESC, tak se program samozřejmě ukončí a blok se nevloží. Pokud vám to nefunguje ani přes ten ENTER, zkuste opravit řádek 

takto 

Pavel Štyl  | 
 ||
![]()  | 
 ||

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
   CAD/BIM manager  

Zasláno: 28.úno.2006 v 01:50 | 
 |
| 

Bohužel beze změny, jakmile nezadam nazev a číslo, tak se blok vubec nevloží...

| 
 ||
![]()  | 
 ||

pavelstyl  

Zasloužilý člen  

Zasláno: 28.úno.2006 v 08:09 | 
 |
| 

Dejte sem váš aktuální zdroják a přesný popis toho, co na jakou výzvu zmáčknete za klávesu. Pokusím se to nasimulovat. A co máte za AutoCAD? Pavel Štyl  | 
 ||
![]()  | 
 ||

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
   CAD/BIM manager  

Zasláno: 28.úno.2006 v 18:41 | 
 |
| 

Testovano na ACADu 2005. 
 | 
 ||
![]()  | 
 ||

pavelstyl  

Zasloužilý člen  

Zasláno: 01.bře.2006 v 13:17 | 
 |
| 

Moje úvaha: Jako řešení mě napadá jedině doplnit ten blok třeba nějakou čárou, aby vždycky bylo něco viditené. Asi to nějak souvisí s problémy typu výběr mimo obrazovku, není nalezen průsečík čárkovaných čar protínajících se v díře, šrafovaná plocha musí být na obrazovce apod. Ale to je jenom můj odhad. Pavel Štyl  | 
 ||
![]()  | 
 ||

PepaR  
   Profil člena 
    Odeslat soukromou zprávu 
    Najít příspěvky člena 
    Navštívit stránky člena 
   CAD/BIM manager  

Zasláno: 02.bře.2006 v 19:17 | 
 |
| 

To nevadí, i tak děkuji mnohokráte za pomoc a čas který jste mi věnoval. Zkusím to s tou čarou, přijde mi to jako nejschůdnější řešení... 
    | 
 ||
![]()  | 
 ||
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
    Odpovědět  
   | 
  |
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra  ![]()  Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru  | 

Stránka byla vygenerována za 0,668 sekund.

Popis místnosti
 Možnosti tématu