Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Autor | |
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Ale to pak vyvolá nutnost měnit dll pro každou verzi, mít zapsáno, které ikony měnit a pro každou verzi hledat, kde jsou právě ty požadované změny uložené.
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Jinak vykopirovat ikonky z DLL souboru umi snadno i IrfanView - otevre se DLL a pouzije se funkce
View-> Multipage images -> Extract all pages Soubory se ulozi v pozadovanem formatu do vybraneho adresare. Jak konkretne najit tu Vasi ikonku nevim - uprimne receno ani netusim o kterou se Vam jedna. Mozna je to specialita ACA 2010. Zkuste si vykopirovat ikony z *res.DLL z adresare AutoCadu a pak ji najit. Zmente si ji k obrazu svemu. Pomoci Resource Hackeru ikonu v DLL zamente. Pred editaci DLL si starou verzi zazalohujte. Pravdepodobne to budete muset delat s kazdym upgrade AutoCadu znovu (pokud upgrade prislusny DLL zmeni). To se da snadno zjistit pomoci vypnuti archivniho bitu. Jinak takovehle uzivatelske manipulace s programem muzou ovlivnit stabilitu a dodavatel AutoCadu by je urcite nedoporucil.... ![]() |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Pro ADT2007 je v souboru AecProject50enu.dll, skoro na konci seznamu ikon, tam si ji nahraďte jakou chcete. Ale co na to stabilita atd, to nevim.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Pánové, vy mne před přechodem na 2010 pěkně děsíte ....
To abych si včas uložil oblíbené ikonky z 2006/2008.
Co se týče extrakce a nahrazování ikon z DLL, s tím nemám zkušenosti. Pokud jsem pro nějaký lispík chtěl vyrobit ikonu (i z nějaké originální stávající), upravil jsem to přes editorek v CUI, uložil jako BMP do adresáře IKONY a pak to k příslušnému příkazu nahrát.
Doufám, že CUIX to nezrušil ....
Možná to jistých okolností při upgradu může být rychlejší, než hledání v DLL a nahrazování (zvláště při užívání vlastních toolbarů)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Ja robím s AutoCADom asi od roku 1994 a verzia A2010 mi pripadá náhodou doteraz najlepšia. (Nie tak 2008 a 2009)
Ribbon sa mi zo začiatku tiež nepáčil, ale bolo to skôr zo zvyku práce s klasickým menu a z obáv zníženia výkonnosti zavedením nových zvyklostí.
Teraz sa mi náhodou pozdáva viac ako klasické menu a späť by som ho nemenila.
BTW pracujem obidvoma rukami pravá ruka ovláda myš a ľavá klávesnicu, čím som minimalizovala čas kreslenia.
Dynamické zadávanie mám vypnuté a Ribbon minimalizovaný, čím som si ušetrila maximálnu plochu pre výkres.
Takže toto berte ako pozitívnu referenciu. :)
Vrátiť sa ku klasickému menu by pre mňa bolo nevýhodné.
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
v cui - cuix pořád můžete mít své bitmapové ikonky - na tom se nic nezměnilo...
jde jen o to, že když má někdo předělané menu kompletně (jako třeba my) a nedělá to autodeskem doporučenou cestou appendování k základnímu menu (s tím jsme nikdy neuspěli, protože ACA si do menu dosazuje natvrdo svoje věci, které nejsou v cui vidět, takže výsledkem vždy byl nepořádek, proto prostě cui natvrdo přepisujeme celé), tak ten někdo nakonec často použije "originál" příkaz, který v tom menu užod autodesku - a ten si volá ikonu z dll ... a to se v nové verzi jmenuje jinak...takže máte místo ikonky xichtík .... takže to musíte pokaždé předělávat ... takž chcete komplet ikony jako bmp, abyste se toho problému zbavil....tolik kauza 1
no, a pak jsou ikony, které jsou na stavovém řádku, tam by se musely hackovat ty dll, a to je asi otrava a riziko ... ale třeba u Z-locku to asi stejně zkusím, protože s tím mají u ás problémy všichni - pořád se někomu stane, že se neděje to, co se má dít, jen aby ten člověk pak zjistil, že to má odemčené/zamčené - ikona je prostě na to, jak e důležitá, málo výrazná.
to buba: jak to prosím funguje se zminimalizovaným ribbonem? On se automaticky rozbalí, když se k němu přiblížíte myší?
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
ad Buba:
Nesmíte ten děs brát tak vážně, na to už jsem od Autodesku na leccos zvyklý ... (pravděpodobně od podzimu 1989 nebo jara 1990 - paměť už neslouží
![]() Dashboard (či jak se to jmenovalo), mne zrovna nezaujal (nepochopil jsem, v čem je lepší proti toolbarům) a mám dopředu takový pocit, že s ribbonem to dopadne podobně (2009 přeskakuji, takže jsem zatím nezkoušel) - ale uvidíme (jak řekl slepý hluchému). Šikovný systém toolbarů (včetně rozbalovacích) nezabere znatelně víc místa. Roletové menu (podobně jako u p. Říhy) jen pro málokdy používané soubory
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
do roletového menu se dají bezvadně nacpat všechny systémové proměnné tak, že se ukazuje, na kolik jsou nastaveny, jestli jsou zapnuté atd. - usnadňuje to pak nastavení výkresu...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
![]() |
ad RR:
No jo, tak to děláme ne stejně, ale podobně. Začal jsem s tím v 2000i, ale naplno to rozjel v 2006. Základní menu sice nepřepisuji natvrdo, ale v 2006 jsem ho zkopíroval, přejmenoval, upravil a doplnil jednotlivé toolbary (někde i s ikonami) Mám pocit, že zrovna v 2006 autodesk přejmenoval jednotlivé ikonky (jak to bylo s dll, nevím, nezkoumal jsem), tak byla legrace (a prvotní impus pro separování ikonek do bmp) ....
Takže originální acad.cui sice načítám, ale většina toolbarů pochází z mého menu a originální nejsou zapnuté (a nestarám se, zda tam jsou ksichtíky, anebo ne)
V zásadě stejné menu tak používám od 2006 do 2008, pouze do něj doplním použitelné nové funkce z novější verze, případně včetně ikonek
Ikony ve stavovém řádku mne zatím k ničemu nenutily ...
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak to je nápad
![]() Mohl byste naznačit, jak toho dosáhnout? Díky
PS připojuji nějaké ikonky v BMP
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Zas taková hrůza to není. Ikony se měnily už v předchozích verzích, ale šedošedá varianta přišla až s 2009. Některé ikony jsou stejné (pouze s tím šedým zákalem), některé nepochopitelně jsou změněné (například rozlož už není dynamit ale jakýsi šedý flek s otazníkem - zcela logické, ne?). Na běžné kreslení téměř ikonky nepoužívám a ty co potřebuji mám ve vlastních panelech a menu umístěny, takže šahám spíš po paměti a tak mě vzhled zase tak nerozhází, ale prostě to nechápu. Spoustu verzí dělali hezčí a barevnější ikonky (a uváděli to jako výhodu) a najednou to vypadá jako by je převedli do šedivé palety. CUIX je to samé jako CUI, jen je to zazipované a celé CUI v zipu je rozdeleno na vic souboru. |
|
![]() |
|
![]() |
To se měnily, to máte pravdu, jak jsem psal, jednou včetně jmen ...
Stejně si myslím, že nejčitelnější a nejzřetelnější byly ty z verze 2000i , některé ostatně používám dosud
Ta nová ikonka rozlož určitě vede k deklarovanému zvýšení produktivity
![]() No, asi si opravdu budu muset najít tu chvíli a současné ikonky si uložit, než se začne s přechodem na nový OS a acad ....
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
1. používat originální cui komplikuje možnosti práce s kontextovým menu na pravém myšítku.
2. v ACA jsou mnohé volby pravého myšítka hardcoded, tj. nejsou vidět v cui - což je podle mne chyba
3. nevím o tom, že by šlo ovlivnit pořadí, v jakém se budou - třeba po kliknutí na xref pravou myší - zobrazovat volby: zda půjde první acad.cui, pak mojevlastní.cui a nakonec hardcoded volby aca - zatím se zdá, že se to děje náhodně ... náhodě předcházíme tím, že acad.cui a mojevlastni.cui slucujeme do jednoho
4. cui je zalozeno na tom, ze prikaz je definovan jednou (okno vlevo dole) a ta jedna definice je volana jak ve chvili, kdy je prikaz pouzit v roletovem menu, tak v toolbaru - toto je velký upgrade - v době mns jsem musel mít příkaz definován jednou pro toolbar a podruhé pro roletu, teď mi stačí jen jednou - ubývá ikonek, definic, zpřehledňuje se to ... a zase to vede k tomu, že logické je mít jedno jediné cui - jinak se věci nesmyslně duplikují.
5. také si myslím, že ikonky ve 2000 byly nejpřehlednější - dokonce vždy jedna rodina příkazů měla jedn barevnost - červená varovala, že něco mažu nebo rozbíjím, zelená upozorňovala na dialog....pro uživatele, který kliká v acadu jen část dne, je toto určit výhodou -navádí ho to...
6. děkuji všem, kdo zaslali odkazy a ikonky - pořád ale nemáme po ruce kompletní balíček....
7. ideální by mi přišlo mít k dispozici všechny ikony od 2000 dále s tím, že třeba základní editační příkazy (které každý stejně mačká zkratkou) budou odbarvené, aby nestrhávaly pozornost, a barevně budou ty důležité, pro které se do toolbaru opravdu sahá...
8. myslím, že je rozdíl mezi uživatelem ACA a ACADu - uživatel ACA musí používat více příkazů, pracuje s více typy entit, častěji je v situaci, kdy dělá něco, co dělá jen občas - když jsem kreslíval v autocadu, tak jsem ikony nepotřeboval, vše jsem mačkal zkratkami ... teď v ACA často postupuji tak, že si najdu roletu, která se týká entity, co jí právě řeším, a projíždím ikony zkoumaje, pod kterou je schován kýžený příkaz, o němž pouze tuším, že by tam měl být....
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Misto ikonek si zazalohujte ty knihovny - vzdycky to jde z nich dostat. Dneska jsem zkusil ten irfan view a byl jsem prekvapen jak je to snadne. Predtim jsem ikony vyzobaval Resource Hackerem.
V mem menu ikony mam take v dll. Kdyz jsem je mel v adresari, tak se mi to nejak podivne rozhazovalo... Jinak abych jeste uvedl pro uplnost - verze 2010 me krome tech ikonek a naroznosti na HW naprosto vyhovuje. Je tu spousta novych bajecnych funkci. |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
|
![]() |
|
Drápková ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 14.led.2010 Lokalita: ČR (KV) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 23 |
![]() |
Souhlasím s Bubou. Ribbon i nové ikonky se mi líbí a aby kvůli ikonkám někdo nepřecházel na novou verzi mi připadá až legrační. Zpátky bych se nerada vracela. Ikonka pro Rozlož u mně vypadá jako rozložená krabice, žádný otazník. Když se podívám na ikonky, logika je v nich i dneska - modrá je vždycky akce, čtverečky ukazují jaké body budu zadávat. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
Chápu, že může mít někdo vlastní estetické představy o grafice interně použité v nějaké Windows aplikaci, ale nedoporučuje se přímo modifikovat DLL a EXE soubory. Ač to technicky není nijak složité, může to způsobovat problémy v mechanismech aktualizací aplikace (service pack, hotfix, upgrade) a v řadě případů to může být i problém copyrightu.
Úpravám uživatelských ikonek se meze nekladou.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tu ikonu mam na svem panelu. V nove verzi evidentne prejmenovali ikonu. Z "RCDATA_16_EXPLOD" na "RCDATA_16_EXPLODE". Krabice... A takova pekna ikona to byla.... ![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,418 sekund.