ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
DEFENCEO - cesta k zakázkám v obranném průmyslu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoIkonky

Odpovědět Odpovědět Stránka  <123> archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 11:41
Původně odeslal(a) Rostislav Říha Rostislav Říha napsal(a):

Znovu prosím o info, zda se dají měnit ikony na stavovém řádku.
Pokud se podaří zjistit, v kterém dll sedí, tak pomocí toho resource_hacku by měla jít jednoduše zaměnit.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20100119_113924_Clipboard01.jpg

Ale to pak vyvolá nutnost měnit dll pro každou verzi, mít zapsáno, které ikony měnit a pro každou verzi hledat, kde jsou právě ty požadované změny uložené.
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 13:01
Jinak vykopirovat ikonky z DLL souboru umi snadno i IrfanView - otevre se DLL a pouzije se funkce
View-> Multipage images -> Extract all pages

Soubory se ulozi v pozadovanem formatu do vybraneho adresare.

Jak konkretne najit tu Vasi ikonku nevim - uprimne receno ani netusim o kterou se Vam jedna. Mozna je to specialita ACA 2010.
Zkuste si vykopirovat ikony z *res.DLL z adresare AutoCadu a pak ji najit. Zmente si ji k obrazu svemu. Pomoci Resource Hackeru ikonu v DLL zamente. Pred editaci DLL si starou verzi zazalohujte. Pravdepodobne to budete muset delat s kazdym upgrade AutoCadu znovu (pokud upgrade prislusny DLL zmeni). To se da snadno zjistit pomoci vypnuti archivniho bitu.

Jinak takovehle uzivatelske manipulace s programem muzou ovlivnit stabilitu a dodavatel AutoCadu by je urcite nedoporucil.... Big%20smile
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 14:28

Znovu prosím o info, zda se dají měnit ikony na stavovém řádku.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20100119_142655_Clipboard01.jpg

Pro ADT2007 je v souboru AecProject50enu.dll, skoro na konci seznamu ikon, tam si ji nahraďte jakou chcete. Ale co na to stabilita atd, to nevim.

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 15:24
Pánové, vy mne před přechodem na 2010 pěkně děsíte ....
To abych si včas uložil oblíbené ikonky z 2006/2008.

Co se týče extrakce a nahrazování ikon z DLL, s tím nemám zkušenosti. Pokud jsem pro nějaký lispík chtěl vyrobit ikonu (i z nějaké originální stávající), upravil jsem to přes editorek v CUI, uložil jako BMP do adresáře IKONY a pak to k příslušnému příkazu nahrát.
Doufám, že CUIX to nezrušil ....

Možná to jistých okolností při upgradu může být rychlejší, než hledání v DLL a nahrazování (zvláště při užívání vlastních toolbarů)
J. Mantlík

Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 15:54
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

Nestrachujte sa. Nedá mi reagovať na dvojdňové nadávanie na AutoDESK.
Ja robím s AutoCADom asi od roku 1994 a verzia A2010 mi pripadá náhodou doteraz najlepšia. (Nie tak 2008 a 2009)
Ribbon sa mi zo začiatku tiež nepáčil, ale bolo to skôr zo zvyku práce s klasickým menu a z obáv zníženia výkonnosti zavedením nových zvyklostí.
Teraz sa mi náhodou pozdáva viac ako klasické menu a späť by som ho nemenila.
BTW pracujem obidvoma rukami pravá ruka ovláda myš a ľavá klávesnicu, čím som minimalizovala čas kreslenia.
Dynamické zadávanie mám vypnuté a Ribbon minimalizovaný, čím som si ušetrila maximálnu plochu pre výkres.
Takže toto berte ako pozitívnu referenciu. :)
Vrátiť sa ku klasickému menu by pre mňa bolo nevýhodné.
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 17:54
v cui - cuix pořád můžete mít své bitmapové ikonky - na tom se nic nezměnilo...
jde jen o to, že když má někdo předělané menu kompletně (jako třeba my) a nedělá to autodeskem doporučenou cestou appendování k základnímu menu (s tím jsme nikdy neuspěli, protože ACA si do menu dosazuje natvrdo svoje věci, které nejsou v cui vidět, takže výsledkem vždy byl nepořádek, proto prostě cui natvrdo přepisujeme celé), tak ten někdo nakonec často použije "originál" příkaz, který v tom menu  užod autodesku - a ten si volá ikonu z dll ... a to se v nové verzi jmenuje jinak...takže máte místo ikonky xichtík .... takže to musíte pokaždé předělávat ... takž chcete komplet ikony jako bmp, abyste se toho problému zbavil....tolik kauza 1
no, a pak jsou ikony, které jsou na stavovém řádku, tam by se musely hackovat ty dll, a to je asi otrava a riziko ... ale třeba u Z-locku to asi stejně zkusím, protože s tím mají u ás problémy všichni - pořád se někomu stane, že se neděje to, co se má dít, jen aby ten člověk pak zjistil, že to má odemčené/zamčené - ikona je prostě na to, jak e důležitá, málo výrazná.

to buba: jak to prosím funguje se zminimalizovaným ribbonem? On se automaticky rozbalí, když se k němu přiblížíte myší?
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 18:20
ad Buba:
Nesmíte ten děs brát tak vážně, na to už jsem od Autodesku na leccos zvyklý ...  (pravděpodobně od podzimu 1989 nebo jara 1990 - paměť už neslouží Smile)
Dashboard (či jak se to jmenovalo), mne zrovna nezaujal (nepochopil jsem, v čem je lepší proti toolbarům) a mám dopředu takový pocit, že s ribbonem to dopadne podobně (2009 přeskakuji, takže jsem zatím nezkoušel) - ale uvidíme (jak řekl slepý hluchému). Šikovný systém toolbarů (včetně rozbalovacích) nezabere znatelně víc místa. Roletové menu (podobně jako u p. Říhy) jen pro málokdy používané soubory

J. Mantlík

Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
ACA 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 18:25
do roletového menu se dají bezvadně nacpat všechny systémové proměnné tak, že se ukazuje, na kolik jsou nastaveny, jestli jsou zapnuté atd. - usnadňuje to pak nastavení výkresu...
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 18:36
ad RR:
No jo, tak to děláme ne stejně, ale podobně. Začal jsem s tím v 2000i, ale naplno to rozjel v 2006. Základní menu sice nepřepisuji natvrdo, ale v 2006 jsem ho zkopíroval, přejmenoval, upravil a doplnil jednotlivé toolbary (někde i s ikonami) Mám pocit, že zrovna v 2006 autodesk přejmenoval jednotlivé ikonky (jak to bylo s dll, nevím, nezkoumal jsem), tak byla legrace (a prvotní impus pro separování ikonek do bmp) ....
Takže originální acad.cui sice načítám, ale většina toolbarů pochází z mého menu a originální nejsou zapnuté (a nestarám se, zda tam jsou ksichtíky, anebo ne)
V zásadě stejné menu tak používám od 2006 do 2008, pouze do něj doplním použitelné nové funkce z novější verze, případně včetně ikonek

Ikony ve stavovém řádku mne zatím k ničemu nenutily ...

J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 18:39
Tak to je nápad Thumbs%20Up
Mohl byste naznačit, jak toho dosáhnout?  Díky

PS připojuji nějaké ikonky v BMP

J. Mantlík

Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCad MAP 2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 19:22
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

To abych si včas uložil oblíbené ikonky z 2006/2008.

Doufám, že CUIX to nezrušil ....

Zas taková hrůza to není. Ikony se měnily už v předchozích verzích, ale šedošedá varianta přišla až s 2009. Některé ikony jsou stejné (pouze s tím šedým zákalem), některé nepochopitelně jsou změněné (například rozlož už není dynamit ale jakýsi šedý flek s otazníkem - zcela logické, ne?). Na běžné kreslení téměř ikonky nepoužívám a ty co potřebuji mám ve vlastních panelech a menu umístěny, takže šahám spíš po paměti a tak mě vzhled zase tak nerozhází, ale prostě to nechápu. Spoustu verzí dělali hezčí a barevnější ikonky (a uváděli to jako výhodu) a najednou to vypadá jako by je převedli do šedivé palety.

CUIX je to samé jako CUI, jen je to zazipované a celé CUI v zipu je rozdeleno na vic souboru.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 19:38
Původně odeslal(a) alfred alfred napsal(a):

Zas taková hrůza to není. Ikony se měnily už v předchozích verzích, ale šedošedá varianta přišla až s 2009. Některé ikony jsou stejné (pouze s tím šedým zákalem), některé nepochopitelně jsou změněné (například rozlož už není dynamit ale jakýsi šedý flek s otazníkem - zcela logické, ne?).

To se měnily, to máte pravdu, jak jsem psal, jednou včetně jmen ...
Stejně si myslím, že nejčitelnější a nejzřetelnější byly ty z verze 2000i , některé ostatně používám dosud
Ta nová ikonka rozlož určitě vede k deklarovanému zvýšení produktivity Ouch - že to není ve výčtu výhod a vylepšení nové verze!?

No, asi si opravdu budu muset najít tu chvíli a současné ikonky si uložit, než se začne s přechodem na nový OS a acad ....
J. Mantlík

Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
ACA 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 19:56
1. používat originální cui komplikuje možnosti práce s kontextovým menu na pravém myšítku.
2. v ACA jsou mnohé volby pravého myšítka hardcoded, tj. nejsou vidět v cui - což je podle mne chyba
3. nevím o tom, že by šlo ovlivnit pořadí, v jakém se budou - třeba po kliknutí na xref pravou myší - zobrazovat volby: zda půjde první acad.cui, pak mojevlastní.cui a nakonec hardcoded volby aca - zatím se zdá, že se to děje náhodně ... náhodě předcházíme tím, že acad.cui a mojevlastni.cui slucujeme do jednoho
4. cui je zalozeno na tom, ze prikaz je definovan jednou (okno vlevo dole) a ta jedna definice je volana jak ve chvili, kdy je prikaz pouzit v roletovem menu, tak v toolbaru - toto je velký upgrade - v době mns jsem musel mít příkaz definován jednou pro toolbar a podruhé pro roletu, teď mi stačí jen jednou - ubývá ikonek, definic, zpřehledňuje se to ... a zase to vede k tomu, že logické je mít jedno jediné cui - jinak se věci nesmyslně duplikují.
5. také si myslím, že ikonky ve 2000 byly nejpřehlednější - dokonce vždy jedna rodina příkazů měla jedn barevnost - červená varovala, že něco mažu nebo rozbíjím, zelená upozorňovala na dialog....pro uživatele, který kliká v acadu jen část dne, je toto určit výhodou -navádí ho to...
6. děkuji všem, kdo zaslali odkazy a ikonky - pořád ale nemáme po ruce kompletní balíček....
7. ideální by mi přišlo mít k dispozici všechny ikony od 2000 dále s tím, že třeba základní editační příkazy (které každý stejně mačká zkratkou) budou odbarvené, aby nestrhávaly pozornost, a barevně budou ty důležité, pro které se do toolbaru opravdu sahá...
8. myslím, že je rozdíl mezi uživatelem ACA a ACADu - uživatel ACA musí používat více příkazů, pracuje s více typy entit, častěji je v situaci, kdy dělá něco, co dělá jen občas - když jsem kreslíval v autocadu, tak jsem ikony nepotřeboval, vše jsem mačkal zkratkami ... teď v ACA často postupuji tak, že si najdu roletu, která se týká entity, co jí právě řeším, a projíždím ikony zkoumaje, pod kterou je schován kýžený příkaz, o němž pouze tuším, že by tam měl být....
Rostislav Říha
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCad MAP 2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2010 v 19:59
Misto ikonek si zazalohujte ty knihovny - vzdycky to jde z nich dostat. Dneska jsem zkusil ten irfan view a byl jsem prekvapen jak je to snadne. Predtim jsem ikony vyzobaval Resource Hackerem.

V mem menu ikony mam take v dll. Kdyz jsem je mel v adresari, tak se mi to nejak podivne rozhazovalo...

Jinak abych jeste uvedl pro uplnost - verze 2010 me krome tech ikonek a naroznosti na HW naprosto vyhovuje. Je tu spousta novych bajecnych funkci.
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2010 v 08:45

to buba: jak to prosím funguje se zminimalizovaným ribbonem? On se automaticky rozbalí, když se k němu přiblížíte myší?
Áno
Zpět nahoru
Drápková Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.led.2010
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad
Bodů: 23
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2010 v 08:54

Souhlasím s Bubou. Ribbon i nové ikonky se mi líbí a aby kvůli ikonkám někdo nepřecházel na novou verzi mi připadá až legrační. Zpátky bych se nerada vracela.

Ikonka pro Rozlož u mně vypadá jako rozložená krabice, žádný otazník. Když se podívám na ikonky, logika je v nich i dneska - modrá je vždycky akce, čtverečky ukazují jaké body budu zadávat. 

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21967
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2010 v 09:19
Chápu, že může mít někdo vlastní estetické představy o grafice interně použité v nějaké Windows aplikaci, ale nedoporučuje se přímo modifikovat DLL a EXE soubory. Ač to technicky není nijak složité, může to způsobovat problémy v mechanismech aktualizací aplikace (service pack, hotfix, upgrade) a v řadě případů to může být i problém copyrightu.
Úpravám uživatelských ikonek se meze nekladou.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AutoCad MAP 2011
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.led.2010 v 09:26
Původně odeslal(a) Drápková Drápková napsal(a):

Ikonka pro Rozlož u mně vypadá jako rozložená krabice, žádný otazník. Když se podívám na ikonky, logika je v nich i dneska - modrá je vždycky akce, čtverečky ukazují jaké body budu zadávat. 

Tu ikonu mam na svem panelu. V nove verzi evidentne prejmenovali ikonu. Z "RCDATA_16_EXPLOD" na "RCDATA_16_EXPLODE".
Krabice... A takova pekna ikona to byla.... Big%20smile
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6790:VIPPřidání ikony vlastního příkazu/makra v Inventoru.
Tip 11465:VIPAutomatizace publikování PDF z Inventoru (nastavení, složka, ivlastnosti)
Tip 10570:VIPNelze nainstalovat Autodesk ReCap nebo jiná aplikace - koliduje s několika produkty (zákaz stání)
Tip 9863:VIPJak spouštět makra iLogic ikonkami v ribbonu Inventoru?
Tip 7345:VIPPrázdný nebo poškozený dialog nastavení uchopování (osnap settings) v AutoCAD Architecture.
Tip 8591:VIPNelze zobrazit dialog Informace o projektu (zašedlá ikonka)

Odpovědět Odpovědět Stránka  <123> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,418 sekund.