Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |||
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
||
[/QUOTE]
.... , tak v tom budu nepokrytě pokračovat - výkresy jste neměl upravovat, měl jste je poslat zpátky se zdvořilým dopisem na doručenku, který by říkal, že výkresy jsou špatné a Vy tudíž nemůžete pracovat dál. Požadujete posun termínu, úhradu vícenákladů...
A to si myslím, že nepřeháním.
Přijde mi unfair, abych doplácel na to, že jsem strávil svůj čas tím, že jsem se něco naučil, když protistrana, která se ve stejnou dobu, kdy já se něco učil, asi opíjela daiquiri někde na pláži, teď ještě bude zneužívat toho, že já dělám věci dobře (umím si nastavit jednotky), a ona ne (neumí si nastavit jednotky).
Odmítám to. [/QUOTE]
V zásadě máte pravdu, ale většinou "Můžete s tím nesouhlasit, můžete i protestovat, ale to je asi všechno, co se s tím dá dělat ...."
![]() Zbývá jen neustálá osvětová práce
Pro odlehčení
Vzpomenu-li si na jednu komunikaci mezi "pastouškami" v hodnotě stovek miliónů v nejmenované okrajové části Prahy 5 ... Tam jsem taky architekta nepřesvědčil, aby situace byla v metrech - co myslíte, že by řekl na posun termínu + vícenáklady? (A to se tenkrát xrefy nechovaly podle jednotek ...)
![]() ![]() Na druhou stranu musím uznat, že se ale choval tak, že jsem měl jistotu, že po zmenšení si to sedne tam, kam má (a v té době to - zvláště mezi architekty - bylo docela výjimkou).
Jo, a ještě ... Ty poslední příspěvky (včera a dnes) mají docela "šťávu" - přesné a výstižné
|
|||
J. Mantlík
|
|||
![]() |
|||
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
||
[/QUOTE]
Škudiblíci? kde brontosaurus jako Vy přišel k tak krásnému slovu?:-) [/QUOTE]
Já nevím, ale jako brontosaurus křtěný Vltavou ho znám a používám téměř od vejce
![]() |
|||
J. Mantlík
|
|||
![]() |
|||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
||
Sakra, ANI NÁHODOU. Mé předchozí příspěvky jsou vedeny snahou rozbořit tento mýtus. Takhle to prostě není správně. Pokud někdo udělal něco špatně, tak já MÁM PRÁVO v tu chvíli zastavit práce a trvat na nápravě. Kdo udělal chybu? Proč mám platit za tu cizí?
Věřím, že to mám aspoň zkoušet (jsem si vědom všech komerčních konsekvencí tohoto prohlášení) - ale pořád: pokud budu mlčky akceptovat status quo, tak jen přispěju ke všeobecnému šlendriánu, který mne vysírá, kam se podívám...
Dovedu si to živě představit, asi by Vás poslal někam, už tehdy věděl to, co napsal o několik příspěvků výše ... udělal jste mi touto upomínkou radost, díky. Jinak myslím, že si to asi neprohlídnete, protože by Vás pokousal ostrej pes, placenej z peněz ČEZu:-)
Dík. Rád bych, aby to k něčemu bylo - proto tomu dávám ten čas. Mám pocit, že neseme každý nějakou zodpovědnost, riziko...a že to není pochopeno:
Věcně: rád bych, aby si každý uvědomil, že když dělá něco s nasazením a dobře, tak má právo být na to hrdý a povinnost propisovat tuhle hrdost do svého jednání ve všednodenních situacích...asi je to běh na dlouhou trať, ale aspoň mně přijde, že se to tak musí. |
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
S tímhle se samozřejmě musí souhlasit. Zvlášť ta poslední věta dost "sedí" a klidně se pod ni také podepíšu ...
Asi jsem měl zdůraznit, že se citát v úvodu týká především jednotek, o kterých jste se předtím zmiňoval jako o chybě. Tam mi to přišlo trochu přitažené za vlasy....
Samozřejmě taky hned prskám, nejlépe po telefonu a očekávám okamžitou nápravu, pokud něco nehraje. Většinou to stačí, příště už je to tak, jak to potřebujeme nebo jak je to obvyklé
Pokud jsou tam věcné chyby - to už je něco jiného a jsme tvrdší. Jednou jsme takhle zaměření vraceli 3x. Takže nejste sám, komu to vadí. Jenže bohužel existují také nějaká "ale" a bohužel investorům víc než o kvalitu jde o peníze ...
PS. Co se týče toho posílání někam s odvoláním (pravděpodobně) na "já určuji pravidla" - samozřejmě pak buď tu práci chci a budu zticha a udělám si to pro sebe tak, jak potřebuji (a jsme zase u onoho citátu), anebo budu tak dlouho remcat až mne zcela logicky pošlete definitivně kamsi a budu mít ušrum .....
PS2 Z žádného ostrého psa mít strach nemusím, protože tam nic extra ke koukání podle mne není ... Naposled jsem tam byl loni v lednu, když se jim začala podélně trhat hotová vozovka. (Aby ne, když hned vedle plotu bylo pažení asi třípatrové stavební jámy a za rubem pažení to zřejmě špatně vyplnili a dohutnili, takže se to mělo kam hnout ...) Nějaké fotky z té doby mám.
PS3 Jinak bych tohle téma už opustil s tím, že v zásadě nestojíme proti sobě. Pro ostatní už nebude nic nového, tak bych případné pokračování viděl spíš přes PM
|
|||
J. Mantlík
|
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,302 sekund.