Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
Adark ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 18.led.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: ADT 2012, Revit Arch 2012 Stav: Offline Bodů: 39 |
![]() |
Chtěl bych odpovědět p. Stáhalíkovi.
Vůbec neříkám že Revit je k ničemu.Naopak! Kritizuji tady pouze špatnou práci Autodesku. Když jsem s Revitem začínal, zdál se mi když jsem ho porovnal s ADT jako úžasný produkt. S narůstáním zkušeností s tímto programem vám pak některé věci začnou vadit. Jmenoval jsem je ve svých předcházejících příspěvcích. K poznámce o ukládání do dřívějších verzí. Důvod je jasný : prodej nových verzí by se zastavil. Tak se vytvoří umělá nekompatibilita. Jak říká PepaR dají se řešit triky. Ale zdá se mi, že jsem už v profesní praxi na triky starý. Zákazníka to nezajímá, že mi nejde vyloupnout vikýř nebo mansarda. Pro p. Michla k webinářům : měl jsem na mysli webináře na verzi 2011. Tam jsou ty otravné ¨ problémy s layoutem. V ACADu jdou palety ukotvit ke kraji. Tady prostě paleta vlastností a projektu nedrží na svém místě. Přednášejícímu to lítalo také a nikomu to nevadí. Teď jsem si vzpomněl na program Corel , který byl ve verzi 5 první grafický program se kterým jsem se prvně potkal. O něm se říkalo že má sudé?? verze špatné a liché dobré... Takže pánové vydržme do verze 2013!! Pokud nebude armageddon tak se možná dočkáme....:-))
|
|
Aleš
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
|
|
![]() |
|
rzelinka ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2009 Lokalita: ČR (MS) Používám: Building design suite 2017 Stav: Offline Bodů: 68 |
![]() |
Taky si myslím že v tom to nebude. Zajímalo by mne jestli každou novou verzí
je program překopán tak, že je nutno aktualizovat na novější verzi rodiny a výkresy. Vzhledem k těm " novinkám " si myslím že stačí jen setřít prach z monitoru ne? :-)
|
|
R.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Vývojáři musí hlídat vazby rodin vzhledem k funkcím Revitu. Verze od verze se mírně posununují možnosti a parametry rodin atd. a asi by bylo hodně náročné kontrolovat zpětnou kompatibilitu mezi rodinami, funkcemi a navíc ještě jednotlivými verzemi.
DWG formát je totiž o hodně jednodušší než RVT. To ale nemění nic na tom, že vzhledem k počtu novinek by tu zpětnou kompatibilitu i za cenu hlášky "vše nemusí fungovat jak má" povolit mohly. Viz příklad podpory dynamických bloků v AutoCADu napříč verzemi. Upravil PepaR - 13.dub.2011 v 19:48 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
V AutoCADu je udržení zpětné kompatibility docela náročné - jednak je objem kódu starajícího se o převody různých objektů už dost významný (tipnul bych si 10-15% kódu AutoCADu) a jednak to s sebou nese různé obezličky typu proxy objektů. Řešit toto ještě i pro vnitřní vazby BIM objektů by byl dost běs. Nové možnosti rodin, různé adaptivní komponenty atd. nejde ve starších formátech vyjádřit. Převod jde ale s jistou mírou věrnosti řešit přes výměnný formát IFC.
Vzhledem k tomu, že zpětná kompatibilita neexistuje u žádného parametrického 3D modeláře, tak (pomineme-li legrační spiklenecké teorie) je k tomu asi opravdu dost technických (geometrických) důvodů.
|
|
![]() |
|
aecman ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 114 |
![]() |
Tak mozno aby som dal za touto diskusiou bodku alebo mozno nie... Mame v zasade dve skupiny. Skupina A tvrdi, ze novinky su postacujuce alebo umerne novej verzii, skupina B tvrdi, ze je to malo. Je to prirodzena polarita nazorov. Co vsak treba bez diskusie uznat je to, ze skupina B pouziva Revit ako pracovny nastroj v realnej praxi, zivi sa nim a plati za neho a preto od neho ocakava vysledky
|
|
![]() |
|
Stáhalík ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad,Revit Stav: Offline Bodů: 66 |
![]() |
Nevím do jaké skupiny počítáte mně, ale já Revit taky používám v praxi a taky za něj platím. Teda já osobně ne, ale firma. Aby to nevypadalo, že kdo si nestěžuje ten je jen nějaký pirát.
|
|
![]() |
|
aecman ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 114 |
![]() |
Do ziadnej. Zaradte sa sam :) Stazovat sa moze aj pirat, len jeho nemrzia peniaze, ktore neinvestoval.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,227 sekund.