ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Railway Tools - projektování železnic v Civil 3D
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoTabulka ozubeného kola

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
jirka007CZ Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.led.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 27
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2008 v 22:14
Kreslím v inventoru už asi 2,5 roku a za tu dobu jsem na inteligentní způsob nepřišel. Problém jsem vyřešil sám, udělal jsem si speciální rohové razítko i s tabulkou pro ozubení. Takže tam mam textová pole s výzvou a stačí jen vyplňovat. Vim že je to poměrně zdlouhavé, ale uděláte jí jednou a pak už jen kopírujete do nových výkresů. Takže nakonec spokojenost...
Chyba je vždy mezi monitorem a židlí...
Zpět nahoru
Pavel Žáček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012
Bodů: 446
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2008 v 07:44
Tabulka s textovými poli s výzvou je taky dobrá, mám ji už pro čelní ozubená kola a chystám se ji upravit na kuželová. Přesto tabulka s automatickým vyplňováním alespoň některých polí by byla pokrok. Uměl to MechSoft pro AutoCAD, v MechSoftu pro Inventor 7 se dala vyplněná tabulka pro výkres vygenerovat aspoň jako html soubor a pak přes schránku nakopírovat do výkresu. Teď v AIP 2008 už není ani tato možnost. Pokrok je pokrok.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Charlee Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.dub.2006
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021
Bodů: 280
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2008 v 08:11
Takové tabulky na ruční dopisování mám už z verze 9 a stále funkční i ve verzi 2008.

Letos sem si vytvořil makro co mi z modelu vytáhne hodnoty a doplní je do toho razítka. Zatím jen šnekové a ne všechny údaje sem v modelu našel.
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
Zpět nahoru
AlesRicar Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.čer.2008
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Autodesk Inventor
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2008 v 12:23

Dobrý den,

Ano, v Děčíně je téměř stále stejné obsazení vyvojářů, ačkoliv naše aktivity jsou nyní v různých v oblastech vývoje Inventora.

To, že chybějí tabulky pro ozubení je problém již od první verze Design Acceleratoru. Bohužel ani po 4 letech jsme zatím nebyli schopni tento chybějící prvek doplnit. Ve firmě Autodesk nejsou a bohužel ani nemohou být věci tak snadné jako dříve, kdy jsme byli malá národní firma. Vývoj tehdy byl mnohem snažsí a dynamičtější a to nás poměrně hodně trápí.

Pokud mohu doporučit další odkazy, kam je možné psát připomínky na Inventor, je možné také využít následujících možností. Bohužel vše probíhá v anglickém jazyce.

Diskuzní fórum :
Na tomto obecném fóru je možné nalézt poměrně hodně informací. Důvodem proč je dobré psát do tohoto fóra je fakt, že je monitorováno velkým počtem lidí z Autodesku včetně testerů, vývojářů a produkt designérů. Funguje tedy jako jedna z možností jak oznámit chybu v produktu případně nalézt na ni řešení (pokud je).

Další možností je podílet se přímo na testování Inventra jako takového.

Na této stránce je možné přihlásit se do skupiny uživatelů, kteří podepíšou smlouvu s Autodeskem a mohou se podílet na testování BETA verzí nových verzí Inventora na kterých se stále vyvíjí. Tedy mohou ovlivňovat funkčnost ještě dříve než je uvedena "Release" verze. Také zde funguje možnost diskuze, která je omezena pouze pro registrované a tam je možné přímo diskutovat s produkt designéry. K tomu je však zapotřebí aktivní účast na testování, přesné podmínky jsou uvedeny ve smlouvě nebo přímo na webu.

S pozdravem, Aleš Řičař

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10863:Jak v Inventoru navrhnout ozubené kolo z plastu?
Tip 6766:Čelní ozubené kolo v Inventoru.
Tip 9718:Jak získat detailní geometrii ozubeného kola v Inventoru?
Tip 8516:Jak aplikovat vypočtené ozubení na existující prvek/plochu?
Tip 13253:Ozubený hřeben, šnekový převod, šikmé ozubené kolo a další typy převodů ve Fusion 360.
Tip 8522:Jak získat přesný tvar zubu ozubeného kola?

Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,267 sekund.