Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Ale vždyť v rozvržení si můžete nastavit jakýkoliv formát, já mám třeba nasatvenu Roli o šířce 600 a 900 mm o délce 2 m a na ní umísťuji popisové rámečky a rozvržení.
Možná by nebylo na škodu si něco o rozvržení v nápovědě nebo na internetu přečíst ;)
Je ale fakt, že rozvržení je v AutoCADu dost dlouho a dodnes jej umí dost málo lidí ;) (a je to velká škoda).
Kolikrát jsme si říkal, že bych dal nějaké školení kolegům a profesmanů nebo i jiným lidem, ale není zájem ;(. Upravil PepaR - 13.lis.2009 v 12:54 |
|
![]() |
|
ondravojta ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.bře.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Civil3D Stav: Offline Bodů: 24 |
![]() |
Díky za tip, ale toto mi asi úplně nepomůže. Mám totiž výkresy i na velkých formátech a několik výkresů na prodloužených formátech. Mě toto prostě přijde jako taková základní věc a přitom jsem nenašel nikde na internetu odpověď. Skoro mi přijde, že se klasické rámečky dělají snad už jen ve škole :-). |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Zkuste si prosím stáhnout CAD standardy, najdete tam šablonu výkesu, která tento rámeček obsahuje a je to vzor ze kterého můžete vycházet.
|
|
![]() |
|
ondravojta ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.bře.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Civil3D Stav: Offline Bodů: 24 |
![]() |
Zdravím, potřeboval bych radu, jak nakreslit klasický rámeček, například 10mm kolem kraje papíru v rozvržení. Díky souřadnému systému odvíjejícímu se od potisknutelné plochy nevím, jak ho přesně umístit. Přenastavovat pokaždé potisknutelnou plochu na celý papír (všechny okraje nastavit na 0) mi přijde jako "humpolácké" řešení :-) Do teď jsem vykresloval tak, že jsem si nakreslil rámeček i okraje papíru v modelovém prostoru nebo je nakreslil v rozvržení na papír většího formátu. Rád bych se to ale naučil nějak lépe. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,254 sekund.