ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.500 registrovaných u nás, celkem 1.134.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Autodesk Civil 3D 2027
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenopodpora vice procesoru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
v.klazar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.lis.2007
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
civil3d 2012
Stav: Offline
Bodů: 60
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: podpora vice procesoru
    Zasláno: 07.říj.2010 v 10:05
Dobry den,
diky diskusi v oddeleni acad a napovede jsem narazil na prikaz whipthread. jsou nekde zamaskovane i jine promenne, ktere defoultne zpomaluji praci a podporu vice procesoru? napr. podpora vice vlaken pro prebudovani koridoru by byla vice nez uzitecna...
Dekuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
řešení Autodesk
Bodů: 22257
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2010 v 10:25
V novějších verzích Civilu využívají .Net funkce podporu více procesorů. Implicitní volby v AutoCADu většinou využívají plný výkon, s vyjímkou těch nastavení, která by mohla kolidovat s hardwarovými konfiguracemi (např. HW akcelerace).

Pro dočasné nastavení všech relevantních proměnných na "plný výkon" zkuste naši utilitu TURBO (viz Download).
Vladimír Michl
CADs.cz, LinkedIn
Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
v.klazar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
civil3d 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2010 v 12:07
dekuji,
stahnul jsem, zrejme uspesne spustil, ale rozdil nepozoruji. jak prekresleni, tak prebudovani koridoru o vice regionech pouziva pouze 1 jadro - presneji pouziva 2, ale souctem se zatizeni nedostane pres 50%, coz mne dost zarazi.... mam C2D a win xp. /3G je zapnuto, ale v podstate nevyuzito.
vyzkousel jsem i na i7 w7 a prebudovani koridoru vypada stejne pomalu... a zatizeni pouze 1ho jadra...
je to tedy v nastaveni systemu nebo nekde neco prehlizim?
Zpět nahoru
v.klazar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
civil3d 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2010 v 14:32
tak jsem chvili hledal a zjistil, jak je autodesk pokrokova, user friendly spolecnost....
obavam se, ze to tak moc horke nebude... a to "Implicitní volby v AutoCADu většinou využívají plný výkon, s vyjímkou těch nastavení, která by mohla kolidovat s hardwarovými konfiguracemi" plati, ale tak pro jedno jadro....
pak teda nechapu, proc se mi zatez sice rozdeli, ale uz nepresahne tech 50%
by mne take zajimalo na kolika strojich bezi civi3d a maji jen 1jadrovy CPU a s jakymi hardwarovymi konfiguracemi by multithr. kolidoval...
pocita se do budoucna s implementaci multithreadingu na neco podstatneho, prip. zavedeni neceho jako OpenCL - pocitani pres GPU?
Diky...
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2010 v 15:44

Dotaz byl, zda existují implicitní volby, které zpomalují práci - na něj je i ona reakce. Funkcí AutoCADu které využívají multithreading sice není moc, ale je jich o dost více než ty dvě, které zmiňuje ona stránka Autodesku.

Profesní verze pak mohou multithreading využít i na další operace. Pokud nějaká funkce využívá jen jedno jádro, není to tím že by byla vícejádrová podpora nějak vypnutá, ale důvod je v nutnosti podstatně komplikovanějšího naprogramování pro multithreading. Ale i tak vícejádrový procesor pomůže - ostatní systémové procesy (a že jich je) tak nebrzdí probíhající operaci.

Vámi popisovaná operace zřejmě použije jen jedno jádro, proto také oněch 50% ve Správci úloh (proč jen 50% vysvětluje vámi uvedená stránka Autodesku).

Využití GPU pro výpočty je už součástí několika produktů Autodesku - např. Moldflow, 3ds Max, Maya.
Vladimír Michl
CADs.cz, LinkedIn
Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
v.klazar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
civil3d 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2010 v 16:05
ano, ptal jsem se tak, ale odpoved byla pro mne trochu zavadejici. myslel jsem, ze se mi temi volbami zapne "plny vykon" meho procesoru. zvlaste pak ta cast o .net... a pak jsem myslel, ze mam nekde chbu a ono ne... chapu, ze je to narocnejsi na programovani, ale ono vicejadrove procesory jsou tu s nami jiz nejaky patek... a nektere funkce civilu si o to primo rikaji.
chapu, ze obrazove a renderovaci funkce maji prednost, tam je to videt nejvice...
jen ze mne tedy prekvapilo, ze to neni chyba, ale feature....
snad v dalsi verzi...
diky...
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2010 v 16:18

U těch .NET funkcí se v principu projeví multithreading pozitivně i v případě, že aplikace není explicitně naprogramovaná jako multithreaded.

Co se týče širší podpory multithreadingu v CADech, zvláště 3D CADech bych nebyl moc optimistou - vlivem způsobu zpracování dat je zde zavádění multithreading operací dost problematické. I když na druhou stranu může Autodesk od sebe opisovat - třeba 3ds Max patří na trhu v podpoře multithreadingu na úplnou špičku.
Vladimír Michl
CADs.cz, LinkedIn
Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2074:Jak nastavit podporu dvou procesorů v 3D Studiu VIZ nebo MAX nebo Inventoru?
Tip 7065:Jak spustit starší AutoCAD či Inventor na Windows 7?
Tip 10985:Kolik procesorů umí využít Autodesk 3ds Max?
Tip 673:Podporuje AutoCAD nebo Mechanical Desktop sadu instrukcí SIMD v procesoru Intel Pentium-III?
Tip 8972:Chyba: Mudbox requires a CPU that supports SSE3
Tip 11466:Bude můj procesor podporovat SSE4.2, vyžadované multimedia aplikacemi?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,352 sekund.