Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
gadael ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.bře.2012 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2010 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() Zasláno: 20.čer.2012 v 10:10 |
Zdravím,
vytvořil jsem si v CADu pomocí CUI novou kartu, do které jsem si vytvořil nové panely, do kterých jsem si vytvořil nové příkazy (namapoval jsem na ty tlačítka volání vlastních funkcí napsaných v autolispu). K těm příkazům jsem si vytvořil vlastní ikonky. Teď mi jde o to, zda mohu tuto vlastní kartu nějak extrahovat třeba do dávkového souboru, který bych předal někomu jinému a on si na vlastním CADu jednoduše vytvořil tu kartu taky - prostě nějaký export části menu do autolispu. Díky moc, Honza
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Ano můžete, postačí když si tyto příkazy uložíte jako samostatný CUI, resp. CUIX soubor. Ten je de facto zip souborem obsahujícím definice menu, ikonek, atd.
|
|
![]() |
|
gadael ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 31.bře.2012 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD2010 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Díky za odpověď - a to takto mohu exportovat pouze tu svou část menu anebo musím vždy celé?
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Neupravujte si standardní menu. Při každé aktualizaci programu o to můžete přijít. Vytvořte si vlastní menu (vlastní samostatný soubor CUIx), které si upravujte dle libosti. Nejlépe je, pokud je menu i ve vlastním adresáři (stačí tento přidat do prohledávaných cest).
Pak je i snadná přenositelnost na jiné PC. |
|
![]() |
|
![]() |
Vytvořil jsem si tedy nový cuix soubor a přetahal jsem do něj svou kartu + všechny panely pod ní. Stačí to? Když toto předám někomu jinému tak to bude ok?
Omlouvám se za nezkušennost, nikdy jsem to nedělal. Díky moc.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Nemáte zač.
Je to přesně jak píše alfred, vytvořte si menu vlastní, usnadníte i tak budoucí migraci/přenos nastavení. Podobně je děláno i GGmenu.
Vlastní samostatný soubor pak načítáte jako Částečný soubor uživatelských úprav, viz obrázek: |
|
![]() |
|
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
Ten částečný soubor je šikovná věcička. Já jsem to vždy řešil úpravou hlavního acad.cuix, ale tohle je mnohem lepší. Především proto, že to může být na síti a přístupné více lidem.
Jen mi tam chybí možnost sdílet "Místní nabídky" a "Akce dvojitým kliknutím". Pokud jsem to ovšem pochopil správně, tak ten Částečný soubor je schopen sdílet pouze Ribbony nic jiného. Takže pokud chci sdílet například "Akce dvojitým kliknutím", tak mi stejně nezbude nic jiného, než to přetáhnout natvrdo do acad.cuix Nebo se pletu?
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Upravil Seiner - 20.čer.2012 v 12:44 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Ještě lepší mi v prostředí firmy přijde nastavit cestu k souboru úprav společnosti. To pak do toho nemůže nikdo šťourat...
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
Pesne tak...
A aby to cele fungovalo jak na firmeni siti tak i napr. doma na NB tak je nejlepsi:
Pak, kdyz to chci dostat do jineho PC (site) staci vytvorit tento systemovy disk, nakopirovat potrebne soubory, do autoCADu naimportovat pozadovany profil, na plose si vytvorit ikonku ktera spousti tento profil... a jeto POZNAMKA... vsechny tyto veci vzdy obsahuji par figlu apod. ktere je potreba odchytat - ic sloziteho ale neni... POZNAMKA II... Toto vsechno lze zautomatizovat vytvorenim davky (kopirovani, napojovani disku,..) a lispu v CADu (import profilu)...:-) Zdravim JASponza
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
[/QUOTE]
?? Částečný soubor úprav umí vše, jak hlavní.
[/QUOTE]
Umí to v sobě uchovat, ale nelze to pak integrovat pomocí funkce "upravit prac. prostor". Tam mi to nabízí pouze volbu Ribbonů. Viz přiložené fotografie. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nu u dílčích PAT souboru a jiných souborů to bude fungovat, ale jak to prosím řešíte ve firemním prostředí se sdílením acad.pat a acad.lin?
Upravil PepaR - 20.čer.2012 v 14:24 |
|
![]() |
|
![]() |
Umí to v sobě uchovat, ale nelze to pak integrovat pomocí funkce "upravit prac. prostor". Tam mi to nabízí pouze volbu Ribbonů.
Viz přiložené fotografie.
...
Domnívám se, že úpravou pracovního prostoru si určujete, které nabídky, panely nástrojů resp. pásy karet s kterého uživatelského souboru úprav budou použity. Ale např. klávesové zkratky prostě po nadefinování v částečném souboru a načtení se přidají a volbou pracovního prostoru je neovlivníte. Já mám například dodefinovány klávesové zkratky, které AutoCADu posílá jiný program a funguje to v pohodě. DO ORIGINÁLNÍHO CUIX ZÁSADNĚ NESAHÁM.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
DD "Myslim" ze zpusobem obdobnym :-)... vizte prosim obrazek... Slozka v PRVNIM radku obsahuje soubory acadiso*.lin *.pat a par dalsich (nezbytnych) ... A funguje to! PS. Seznam cest k souborum znazornen na obrazku neni kompletni... ve skutecnosti je o neco delsi :-) Zdravim JASponza |
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,328 sekund.