Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PetrNavratil ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.led.2012 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 08.lis.2012 v 00:47 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zdaravíčko! Před pár dny jsem se rozhodoval jaký hardware si pořídit do nového PC když mi odešel NB (Compal FL90 s nVidia 8600GT kde Inventor šlapal perfektně). Hledal jsem nějaké informace o integrované grafice nových procesorů od Intelu... no nic moc jsem nenašel, tak se chci podělit o informace. Volba procesoru padla na Intel i5-3570K (IvyBridge), kde je nejnovější integrovaná grafika Intel HD Graphics 4000. Používám Inventor 2011 (student/malé sestavy do cca 50ks) a jsem zatím příjemně překvapený že vše funguje jak má, plynule a slušně vykresleno. Takže jsem ušetřil peníze za grafickou kartu a pracuju bez omezení... Slušné, alespoň pro mě ano. Jestli má někdo podobné dilema, nebojte se do toho jít ;-) |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21965 |
![]() |
Ano, grafika Intel HD, popř. i HD P4000 (pro 2013) je oficiálně Autodeskem certifikovaná pro Inventor 2011, 2012 i 2013. Viz www.autodesk.com/hardware
Na lepších akcelerátorech poběží grafika o dost rychleji a budete moci použít vizuální styly, ale pro menší sestavy to stačí.
Upravil Vladimír Michl - 10.úno.2013 v 17:01 |
![]() |
Jakub_HPV ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.kvě.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2010 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Dobrý den,
takže by se tedy dalo říci že pro notebook je lepší volbou HD4000 než například NVIDIA GeForce 620M, protože ta ceritifiována není? Děkuji
|
![]() |
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21965 |
![]() |
Ano, může být. HD4000 bude fungovat spolehlivěji ale pomaleji, Geforce 620M bude rychlejší, ale v některých režimech zobrazení nemusí být spolehlivá (konkrétní zkušenost s touto kartou nemám).
Podstatně rychlejší bude Intel HD P4000, ta je optimalizovaná pro CAD aplikace. Upravil Vladimír Michl - 10.úno.2013 v 17:06 |
![]() |
Hrnčíř ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 407 |
![]() |
Dobrý den, dokonce níže uvedený počítač označený jako pracovní stanice, má integrovanou grafickou kartu Intel HD Graphics 4000. Zvládne taková pracovní stanice práci s Inventorem?
Děkuji za informaci.
|
![]() |
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Zvládne, ale lepší by bylo doplnit tu stanici 3D grafickou kartou.
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,660 sekund.