ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.129.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Autodesk Civil 3D 2027
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKopie knihovny DIN (nová uživatelská knihovna)

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 985
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kopie knihovny DIN (nová uživatelská knihovna)
    Zasláno: 25.led.2013 v 15:38
Zdravíčko,
tak jsem se poněkud zasekl. Potřebuji vytvořit novou uživatelskou knihovnu. Resp. potřebuji sem tam poupravit "výchozí" normy (takže nová uživatelská knihovna). Vzhledem k předpokládanému využití dílů je ideálním postupem vytvoření kopie současné knihovny DIN a její postupné rozšiřování (samozřejmě s odpojenou originální DIN - nejednoznačnost názvů).

Problémem je vytvoření uživatelské kopie (nechce se mi kopírovat rodina po rodině). Pokud mě paměť neplete (a návod mě v tom utvrzuje) je postup následovný: Otevřu ADMS pr.tl.myš na knihovně DIN -> kopírovat atd. Toliko teorie. Praxe: po zmíněném pr.tl.m je funkce kopírovat šedivá...
(spuštěno pouze ADMS, Vault i Inventor vypnutý, knihovny klasické nikoli místní (.idcl))

Proč nechce udělat kopii výchozích knihoven?

Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.led.2013 v 22:20
Domnívám se, že v ADMS si knihovnu vytvoříte a v Inventoru do ní nakopírujete požadované části standardní knihovny.
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2013 v 10:02
No to mi přijde jako krajní řešení... Při kopírování celého obsahu knihovny :-/
- V současné době nevím které rodiny časem budu postrádat - a pokaždé procházet kolečkem (připojím výchozí knihovnu (DIN), zkopíruju rodinu, odpojím DIN a tu teprve budu upravovat tzn. např přidání jednoho řádku) mi nepřijde jako příliš efektivní...

Proto chci rovnou zkopírovat celou knihovnu. - Bohužel u uživatelských to není problém (tam dle návodu postupovat lze), ale u výchzích jsem narazil - a přitom by to bylo tak jednoduché...
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2013 v 10:38
Knihovna DIN má 7 kategorií - kopírovat jde IMHO celá kategorie. To mi až tak krajní nepříjde. Souhlasím s Vámi, že by bylo logické, kdyby se dala výchozí knihovna celá zkopírovat v konzoli ADMS jako uživatelská. Ale i já to mám zašedlé - takže to asi není chyba, ale vlastnost.
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2013 v 13:10
Vytvoříte si  vlastní uživatelskou knihovnu, kterou dále budete využívat a kterou budeme moci modifikovat podle svých představ. Vytvoříte nový projekt a tam povolíme a vytvoříme novou knihovnu, která bude mít název např. firemni_OC v tabulce jednotlivých knihoven si můžeme povšimnout, že v kolonce u té naší vytvořené knihovny je již čtení/zápis-> klikneme na OK a máme hotovo.
Dále Tools-> Editor-> uvidíme všechny knihovny->vybereme např. všechny složky-> můžeme dát copy to-> firemni_OC -> a už máte překopírované všechny knihovny, které následně můžeme editovat.
Potom záleží k čemu je přesně potřebujeme a jak by se měly chovat. To zjistíte v helpu->jestli dát dle svých požadavků uložit kopii jako, nebo kopírovat do... atd.  Dále si můžete vytvořit vlastní složky, do kterých si vytvoříte vlastní dílce v OC.

Ještě je tam možnost kopírovat přímo z Vaultu ;)

Přikládám obrázek, kdyby nebylo něco jasné, tak se ozvěte Wink

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6128/oc.jpg

Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2013 v 15:38
Alespoň, že to jde po těch kategoriích - uznávám, že to není tolik práce, ale i tak je to výrazně pomalejší než udělat celou kopii v ADMS...

Jinak jsem ještě zkoušel i 2010ku a tam to bylo stejně (tak paměť přece jen kecala...)

Díky!
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.led.2013 v 16:47
Lze to zkopírovat i z vaultu...> je to při nastavování toho projektu a vytváření knihovny.
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6591:Odstranění rodiny z Obsahového centra.
Tip 5568:VIPJak přidat vlastní ocelové profily do knihovny AutoCADu Mechanical?
Tip 9604:Sjednocená knihovna materiálů Autodesku - 2014.
Tip 7408:Migrace knihoven Obsahového centra do nové verze Inventoru.
Tip 6810:VIPExport z Inventoru do DWG pro AutoCAD - hladiny, kóty, texty, typy čar (modelspace).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.