Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5658 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPresvitanie objektov

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
robo1990o Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.bře.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2013, 3ds max, TurboCAD
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Presvitanie objektov
    Zasláno: 03.bře.2013 v 01:49
Zdravím, na programe 3ds max 2013 sa zatial ešte učím, momentálne sa pokúšam vytvoriť interiér podľa tutoriálu cez toto video: http://www.youtube.com/watch?v=2ln0PF3JpDo . Myslím, že som vykonal všetko podľa toho videa, ale aj tak nastal problém, ktorý nemôžem vyriešiť. Niektore objekty (hlavne tie tenké - napr. lampa, záclona) sa chovajú akoby by boli priesvitné - pridal som aj foto. V čom môže byť problém, kde sa to da nastaviť? Problém je aj v podlahe, ktorá sa po rendrovaní nezobrazi - je len biela a svetlá. Skúšal som sa hrať  z materiálovim editorom, ale bez úspechu. Za vaše radi vám vopred ďakujem.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 47816/1~1.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 47816/2~1.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 47816/3~1.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 47816/4~1.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 47816/5~1.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 47816/6~1.jpg

Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Stav: Offline
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2013 v 18:28
Ja problém nevidím. Ťažko ale povedať, na tej lampe môžte mať otočené normály, takže chodte do modifikačného rozhrania (Edit Mesh, Edity Poly) a skúste ich otočiť voľbou FLIP. Resp. skúste tej lampe priradiť iný materiál. Z obrázkov nezistím či v prípade MultiSub objekt materiálu máte na objekte správne definované ID kanály. K tej podlahe môžem povedať len toľko (kedže je vyrenderovaná správne) že asi máte pripradený zlý materiál, alebo nepriradený vôbec, nevidím žiadny dôvod ak podlahe priradíte materiál podlahy aby Vám ju renderovalo do biela, nábytok je vyrenderovaný správne, skúste teda podlahe priradiť materiál z nábytku a uvidíte čo to spraví. Síce na poslednom obrázku vidím že na podlahe máte nejaký vzor dlažby, tak netuším keď vo viewporte Vám to zobrazuje a v renderi nie. Samozrejme že sa dá aj toto nastaviť, ale pochybujem že by ste to tak mali.

Ešte som si všimol, že používate Mental Ray rederer (inak on sa občas správa nie vždy tak ako chcete!) ale v okne "Exposure kontrol" máte nastavený logaritmickú kontrolu expozície, skúste ju dať na mental ray exposure kontrol (mr) - hlavne ak používate svetlo Day Light ... ale toto nebude mať vplyv na vašu otázku, len pravdepodobne budete mať lepší render.
Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Stav: Offline
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2013 v 08:19
svetla a zaclona dle meho opravdu maji opacne normaly. Takze flipnout jak pravy be_em a melo by to byt v pohode.
Na vysvetlenou k tem normalam - co je zadni strana, tak se rendruje jako neviditelna. Takze v pripade lampy se ti rendruje vlastne vnitrek.  

a k te podlaze, texturu tahas z lokalniho umisteni nebo sitoveho? Je v nazvu souboru nebo v ceste pouzita diakritika?
Jiri 'biolit' Friml - vizualizace interieru a exterieru
http://biolit.wordpress.com - online portfolio
Zpět nahoru
robo1990o Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.bře.2013
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2013, 3ds max, TurboCAD
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2013 v 15:27

Ďakujem problém som vyriešil. K lampám a zázlone som pridal normal-flip ako ste mi poradili a je to ok. Podlahu render nezobrazil z dôvodu, že ju prekríval objekt - plan, tak som to vymazal a tiež sa to napravilo. A mám ešte jednu otázku - poradili ste mi aby som  v okne "Exposure kontrol" zmenil logaritmickú kontrolu expozície na mental ray exposure kontrol (mr) - mysleli ste   "mr Photographic Exposure control" (viď obrázok). Po tomto nastavení sa objekty zobrazuju len ako čierne obrisi (viď. obr.). Treba to niejak nastaviť? A keď tak na aké hodnoty?

+ Ešte ma zaujíma váš názor, že ako nastaviť materiály, svetlá, render..., aby výsledná vizualizácia interiéru bola čo najrealistickejšia, ako to riešite vi?

Za odpovede vopred ďakujem.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 47816/mr.jpg


Zpět nahoru
Biolit Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.bře.2007
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
3dsmax
Stav: Offline
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2013 v 16:19
to vypada, ze ti dovnitr nejde zadne svetlo. Jestli mas v oknech sklo, tak ho dej pryc nebo v nastaveni svetla ho dej excludnout. Sice nepouzivam mentalray, ale ja bych pouzil ten "mr photographic exposure control". To nastaveni pod tim je klasika jak u fotaku. Jako zaklad bych dal shutter speed na 60, Aperture na 2,8 a ISO na 200.
V nastaveni image control bude korigovani prepalu, strednich tonu a stinu. 
Jiri 'biolit' Friml - vizualizace interieru a exterieru
http://biolit.wordpress.com - online portfolio
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Stav: Offline
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2013 v 20:24
Nie nie, ak Vám vyjde render komplet čierny tak to nechajte na logaritmickej kontrole expozície, pretože používate klasické mr svetlá (mr omni) alebo photometrické svetlá. Mr photographic exposure kontrol používajte iba pri dennom svetle, daylight, v presete nastavte voľbu podľa toho či robíte interiér, exteriér, voľby sú jasné, to pochopíte.

Čo sa týka toho skla na okne, pravdepodobne je to jedno lebo "robo" asi nepoužíva Daylight resp. svetlo z exteriéru, ťažko povedať, ale aj keby nejaké svetlo išlo z vonka a okno má správne priradené sklo tak Mental Ray do vnútra toto svetlo pustí. Je to však náročnejšie na výpočet, druhá možnosť je ako píše Biolit, sklo vybrať (Exclude) z osvetlenia, aj keď ja osobne neviem ako by som pri parametrickom objekte "AEC Windows" vybral iba sklo, napadlo ma iba že by som okno rozbil na podobjekty ale potom by som prišiel o tú parametrickosť okna. Ale prakticky je to jedno, ja oknu priradím mr materiál skla a všetko je vyriešené.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4593:VIPNelze vytvořit obdélníkové pole v Inventoru - objekty nelze použít pro pole.
Tip 7162:VIPJaký AutoCAD se spustí při poklepání na vložený objekt typu výkres (OLE DWG)?
Tip 5324:VIPSnadné odlišení AEC objektů od standardních objektů AutoCADu.
Tip 9067:VIPNastavení možností exportu AEC do holého DWG.
Tip 7482:VIPJak přenést styly Civil objektů z jiného DWG výkresu?
Tip 6884:VIPProblém při výběru objektů v MapGuide 2010 fusion v IE6.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,785 sekund.