Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Andrej ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |
![]() Zasláno: 05.pro.2005 v 10:52 |
Ahojte.. Zase mám niečo.. Je to trápne...., keď si napíšem makro, ktoré nepracuje korekte..., kto mám tušiť čo treba všetko s ním "brať ". Neviete mi niekto poradiť, či tam niekde v možnostiach nieje možnosť aby sa pri ukladaní makra, viazali naň aj prípadné prvky ActiveX, prípadne nejaké knižnice *.dll Viem, ten *.gif mi tam nechýby, ale prečo si nerozumejú prvky common dialog control...., neviem.. Zatiaľ ďakujem... |
|
![]() |
|
SELM ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 25.lis.2005 Stav: Offline Bodů: 59 |
![]() |
Knihovny Dll, OCX a podobné se nekopírují automaticky, musí se vždy doinstalovat.
|
|
![]() |
|
Andrej ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 12.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Autodesk Map 3d 2007, VIZ 2006, Civil 3D 2008 Stav: Offline Bodů: 177 |
![]() |
...škoda, že to nerobí automaticky. Načo sú všetky tie service packy.. ?? Hmmmm..... |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
S common dialogem jsem měl věčné problémy při psaní aplikací v Accessu. Nakonec jsem se naučil volat ho přes API a je pokoj. Ukázky volání (pro Access) jsou např. na www.chrudim.cz/seiner
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano, ale to jsou už věci pro programátory, kteří vědí co se děje. (A nejen ti placení). Pokud chcete používat nějaké funkce které standartně v Acadu nejsou musíte je napsat a nebo vložit kod, který už nekdi pro VBA napsal. doporucuji se ptát na diskusích pro VB. napr: WWW.VBASIC.CZ
|
|
![]() |
|
![]() |
A chtěl bych upozirnit, že tento dotaz spadá spýše do diskuse o programování.
![]() |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
S předchozím souhlas, ale to je spíš pro moderátora. Co se týká knihoven, to je jeden důvod, proč tvořím nadstavby ve VB6 a ne ve VBA. Package & Deployment Wizard mi to všecko zkompletuje automaticky. |
|
![]() |
|
![]() |
re: Seiner To makro sa dá napísať aj inak ako vo VBA ?? To som netušil, skúsim... A bude sa to spúšťať ako makro..., teraz neviem, nemám tu VB... Sorry |
|
![]() |
|
![]() |
Syntaxe je hodně podobná (viz příklady). Spouští se pak přirozeně jako externí program - na tlačítko se dá (Startapp "Mojeaplikace.exe") Nevím, jak je to s výkonem - u těch ptákovinek, co jsem dělal, to nebyl problém. |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Programátorské prostředí Visual Basic (nyní uvolnil Microsoft tzv. Express Edition k volnému použití - viz http://msdn.microsoft.cz/vstudio/2005/vs2005.asp) má větší možnosti, než Visual Basic for Applicatiom (VBA), které bývá implementováno pro tvorbu maker. Rozdíl je m.j. právě v možnosti generování exe souborů či dll knihoven. Vlastní syntaxe jazyka je shodná, takže co jste schopni vytvořit ve VBA, to určitě uděláte i VB. |
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
![]() |
K Tomu VB 2005 bych rád dodal že je to platforma NET a ta není zcela stéjná jak VBA (VB 5.x). Tudáž přwechod na VB 2005 může být problematický. Ale pokud to zvládnete tak máte základy NEt platformi v kůži.
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý deň... Ďakujem za rady... Mám len otázku. Ak som dobre pochopil, mám sa v tomto prípade vyhnúť tvorbe klasického makra (*.dvb) a urobiť to cez *.exe... Pozeral som sa na to aj v tom VB2005.., hmmm... je to dosť iné...., ale asi to pôjde aj tak. Takže záver znie: vytvoriť *.exe vo VB6, či VB2005 a to si spúštať ako externú aplikáciu. To čo spomínal Seiner "Package & Deployment Wizard mi to všecko zkompletuje automaticky..." som neskúsil.., neviem o čo ide..... Asi myslel niečo čo je súčasťou VB pro 6. Dík -A-
|
|
![]() |
|
![]() |
Package & Deployment Wizard byla součást už i Learning version VB6. Jestli je lepší dělat makro ve VBA, nebo externí programy ve VB, nevím - já jsem si to tak prostě zvyknul dělat. |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Postupy se dají kombinovat. VBA má tu výhodu, že se dá makro "nahrát" jako posloupnost příkazů (případně pak jen poupravit) a že se dá přímo z prostředí aplikace spouštět. U komplikovanějších věcí má práce ve VB více možností. Pochopitelně nemusíte tvořit exe soubor, ale i program ve VB lze uložit ve stejném formátu jako tvoříte ve VBA. Musíte sám zjistit, co vám více vyhovuje.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
![]() |
Ešťe sa opýtam, skôr ako si to večer skúsim. Výsledkom toho Package & Deployment Wizard je aký typ súboru ?? exe či dvb ?, alebo čo.... ? Neviem, keď píšeťe, že to zbalí do kopy, nemám s tým prax... Zatiaľ som pracoval s VB a VBA, výsledkom bolo iba exe a dvb.. nič moc. ...štve zase jedna vec Viac sa mi páči to napísať vo VBA a prilepiť k tomu čo treba... Čo je to IMHO ? - asi som chýbal na cvikách..... |
|
![]() |
|
![]() |
IHMO je buť akronym "podle mého (skromného) mínění" a nebo ... Doporučil bych Vám také více VBA a pak si uložit projekt.
Upravil SELM - 06.pro.2005 v 15:20 |
|
![]() |
|
![]() |
Package & Deployment Wizard vytvoří klasický instalační balíček (ne msi) - setup.exe, setup.lst a <aplikace>.cab. Umí to rozdělovat na diskety, ale to už je pasé.
|
|
![]() |
|
![]() |
..ten Package & Deployment Wizard.., to môžem použiť rovno Install Creator... Výsledok je ten istý... -A- |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,789 sekund.