ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNastavení plotteru HP Designjet 510

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vvy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.srp.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Compass software
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nastavení plotteru HP Designjet 510
    Zasláno: 13.srp.2013 v 11:57
Dobrý den, omlouvám se, že se vměšuji do oboru, který je pro mě neznámý.
Pracuji v truhlárně a projektuji schody v programu Compass Software. http://www.compass-software.de/
Jako výstup tisknu na výše uvedeném plotteru šablony 1:1 na díly schodiště. Plotter nainstalovala firma u které jsem ho koupila, podle návodu jsem udělala konfiguraci a kalibraci pro schodišťový program a vše fungovalo. Nyní jsem omylem odstranila tiskárnu. Po jejím zapnutí se automaticky připojila přes USB kabel a hlásila se jako připravená k použití. Schodišťový program chtěl novou konfiguraci a tu jsem opět podle návodu udělala. Ale bohužel pokud nastavím formát A0 nebo třeba 914*1000 nebo 2000 tak se vytiskne normálně zkušební tisk. Ale pokud nastavím velikost papíru 914*15000, tak jak potřebuji a je to i v tom návodu tak PC data odešle, tiskárna se chová jako když je dostane, data se asi načtou, na displeji se objeví hláška Printing, ale tiskový vozík popojíždí sem a tam v pravém rohu úplně mimo papír. Papír se také neposouvá a nic jiného se neděje.
Technik z obchodu, který mi plotter prodával neví, prodejce softwaru neví a já jsem zoufalá neboť mě to živí. Prosím umí mi někdo poradit?Cry
veronika
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21892
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2013 v 16:58
HP Designjet je vhodnější nastavit pomocí driveru od HP (nikoliv automaticky z Windows). Program Compass neznám, ale vypadá to, že je chybně nastaven formát papíru - buď v driveru nebo v aplikaci.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
vvy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.srp.2013
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Compass software
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2013 v 19:09
Dobrý den, máte pravdu. Plotter jsem nainstalovala z originálního CD a na radu prodejce Compass jsem změnila délku papíru z 15ti na 10 metrů a funguje to.
Děkuji a přeji pěkný víkend
veronika
veronika
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7311:Nefunguje mi tisk z AutoCAD na HP DesignJet 510 pouze při použití formátu A0 nebo role.
Tip 3540:VIPJak správně přepravovat ploter HP?
Tip 6570:VIPPodstatné urychlení tisku z Mapu a Civilu 2009.
Tip 8999:Při tisku z Revitu na HP Designjet T620 chybí vložené obrázky.
Tip 1665:Jak tisknout na HP DesignJet ve Windows XP?
Tip 2419:VIPTisk z AutoCADu na multi-roll DesignJet 1050C+ .

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.