Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
vvy ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 13.srp.2013 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Compass software Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 13.srp.2013 v 11:57 |
Dobrý den, omlouvám se, že se vměšuji do oboru, který je pro mě neznámý.
Pracuji v truhlárně a projektuji schody v programu Compass Software. http://www.compass-software.de/
Jako výstup tisknu na výše uvedeném plotteru šablony 1:1 na díly schodiště. Plotter nainstalovala firma u které jsem ho koupila, podle návodu jsem udělala konfiguraci a kalibraci pro schodišťový program a vše fungovalo. Nyní jsem omylem odstranila tiskárnu. Po jejím zapnutí se automaticky připojila přes USB kabel a hlásila se jako připravená k použití. Schodišťový program chtěl novou konfiguraci a tu jsem opět podle návodu udělala. Ale bohužel pokud nastavím formát A0 nebo třeba 914*1000 nebo 2000 tak se vytiskne normálně zkušební tisk. Ale pokud nastavím velikost papíru 914*15000, tak jak potřebuji a je to i v tom návodu tak PC data odešle, tiskárna se chová jako když je dostane, data se asi načtou, na displeji se objeví hláška Printing, ale tiskový vozík popojíždí sem a tam v pravém rohu úplně mimo papír. Papír se také neposouvá a nic jiného se neděje.
Technik z obchodu, který mi plotter prodával neví, prodejce softwaru neví a já jsem zoufalá neboť mě to živí. Prosím umí mi někdo poradit?
![]() |
|
veronika
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21892 |
![]() |
HP Designjet je vhodnější nastavit pomocí driveru od HP (nikoliv automaticky z Windows). Program Compass neznám, ale vypadá to, že je chybně nastaven formát papíru - buď v driveru nebo v aplikaci.
|
|
![]() |
|
vvy ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 13.srp.2013 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Compass software Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Dobrý den, máte pravdu. Plotter jsem nainstalovala z originálního CD a na radu prodejce Compass jsem změnila délku papíru z 15ti na 10 metrů a funguje to.
Děkuji a přeji pěkný víkend veronika
|
|
veronika
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.